یک دختر نوجوان عربستانی، ایده ای جدید برای تغییر ظاهر و پوشش شکلک های دنیای مجازی (emoj) ارائه کرد.
به گزارش «فرصت امروز» این دختر 15ساله که مقیم آلمان است با طراحی شکلک هایی با پوشش اسلامی خبرساز شده است.
وی پیشنهاد خود در خصوص پوششی جدید برای شکلک ها را به کنسرسیوم یونیکد ارسال کرده است. این کنسرسیوم توسعه دهنده شخصیت های محبوب دنیای مجازی است که با نام شکلک ها و «آیکون های ابراز احساسات» کاربران نیز شناخته می شود.
اغلب کاربران دنیای مجازی و آپ های پیام رسان، عادت دارند برای انتقال احساسات خود از شکلک های مجازی استفاده کنند. شکلک هایی که اگرچه به لحاظ جنسیت تفکیک شده هستند، اما ظاهری غربی دارند و پوشش خاصی نیز ندارند.
رئوف در خصوص تجربه خود می گوید «چندی پیش در حال گفت وگو با یکی از دوستان خود در واتس اپ بودم که متوجه شدم به عنوان یک دختر مسلمان به هیچ آیکون متناسب با شرایط خود دسترسی ندارم. درواقع هیچ یک از صورتک های موجود در واتس اپ شباهتی به ظاهر اسلامی من نداشت و نمی توانست حس و حال من را به درستی انتقال دهد.»همین محدودیت ها نخستین جرقه را برای تلاش های رئوف الحومدی نوجوان روشن کرد و باعث شد وی به دنبال ایجاد راهی برای تغییر شرایط باشد.
وی در گام اول شروع به سلسله تحقیقاتی در خصوص طراحی شکلک های اینترنتی کرد و سپس با توجه به علاقه خود درخصوص دانش برنامه نویسی و طراحی، ایمیلی به کنسرسیوم یونیکد ارسال کرد.
رئوف در این ایمیل از مسئولان یونیکد درخواست کرده بود تقاضای وی در مورد شکلک های اسلامی را مورد بررسی قرار دهند. مدتی بعد پاسخ مثبت مسئولان یونیکد مبنی بر تمایل آنها به بررسی طرح های اولیه این دختر خلاق، برای وی ارسال شد.
رئوف درباره علت تلاش های خود در مورد موفقیت این طرح معتقد است «در شرایطی که پوشش زنان مسلمان در بسیاری از کشورهای غربی همچون فرانسه مورد حساسیت شدید قرار دارد، این بسیار مهم است که از طریق فضای مجازی به نوعی فرهنگ سازی برای کاربران بپردازیم. برخی از مخالفان اسلام و حجاب درک درستی از این نوع پوشش ندارند و در نتیجه با نوعی سوگیری نسبت به زنان با پوشش اسلامی برخورد می کنند.»
کنسرسیوم یونیکد بارها در اطلاعیه های پیشین خود بر بی طرفی، همه گیر بودن و احترام به ملل در طراحی emoj های خود تأکید کرده بود. اکنون ارائه این طرح محک خوبی برای بررسی میزان صداقت این مؤسسه در احترام به فرهنگ ها و عقاید است. در صورت همه گیر شدن پوشش و حجاب اسلامی در شکلک ها، انتظار می رود میزان رضایت کاربران مسلمان از انواع شبکه های اجتماعی چند برابر شده و بیش از گذشته از emoj ها برای ابراز احساسات خود استفاده کنند.
پیش بینی می شود، در صورت موفقیت این طرح از سال 2017 شاهد پوشش اسلامی شکلک ها باشیم.