امروز نیز به تعریف و بررسی دو واژه اقتصادی خواهیم پرداخت.
اقتصاد بدون پول
در ابتدا که این عنوان را میخوانید احتمالا چند دشنام نصیب بنده میکنید که این چه عنوانی است! منتها همانطور که در فوتبال بازی بدون توپ داریم و بسیار هم مهم است در اقتصاد هم اقتصاد بدون پول داریم. نمونه بسیار باارزش یوتیوب و ویکیپدیا هستند طوری که کارمندانش که خود افراد عادی جامعه هستند در جایجای دنیا منبع را تغذیه میکنند، بدون اینکه حقوقی دریافت کنند. ما که در اقتصاد همراه با پول به جایگاه بالایی نرسیدیم امیدواریم در این زمینه بتوانیم رشد کنیم و به جایگاه درخوری برسیم. اصلا گفتنش هم شیک است: «اقتصاد بدون پولمون قویشده جدیدا!»
شاخص فلاکت
شاخص فلاکت از افزودن نرخ بیکاری به نرخ تورم بهدست میآید. در واقع همانطور که از نامش پیداست، جمع شدن این دو فاکتور باهم شاخصی را نشان میدهد که بالا بودن آن بدین معناست که دیگر اوضاع خیلی خراب است. خدارا شکر ما در ایران نه تورم داریم و نه بیکاری! و این شاخص تنها مختص کشورهای غربی است که روزبهروز به فلاکت بیشتری میرسند بیشعورها! بنده پس از مشاوره و رایزنی با دوستان خوبم در حوزه اقتصاد از جمله پروفسور داریوش گرگوند، عضو هیاتعلمی دانشگاه فایننس اینتراخت فرانکفورت توانستیم واژههای جدیدی در این حوزه ابداع و روانه خطوط اول علمی جهان کنیم، ازجمله:
شاخص شجاعت
این شاخص از تلفیق شرایط بد اقتصادی و شجاعت فردی شخصی حاصل میشود که زمام امور را در این شرایط برعهده میگیرد. افرادی که دارای شاخص شجاعت بالایی هستند معمولا افرادی ریسکپذیر بوده به این صورت که در شرایط سخت اقتصادی مسئولیت را برعهده میگیرند.
شاخص رفاقت
این شاخص که در ایران به «پارتی» نیز معروف است از تلفیق رفاقت و دوستی و داشتن ارتباطات گوناگون در حوزههای مختلف حاصل میشود. افرادی که شاخص رفاقت بالایی دارند اساسا خیلی به قابلیتهای طرف مقابلشان توجه نمیکنند بلکه تنها رفاقت و دوستی را مدنظر قرار داده و از آن در زمینه معرفی شخص بهره میگیرند. موردی داشتهایم که طرف فوقدیپلم پروتز دندان بوده و دوستی با شاخص رفاقت بالا داشته که او را بهعنوان پیمانکار ساختمانی معرفی کرده و کلا مسیر زندگیاش تغییر کرده است.
شاخص خجالت
این شاخص آستانه تحمل اقتصادی خانوار را نشان میدهد که پایینتر از آن موجب خجالت و سرافکندگیشان میشود. درواقع هرچه افراد پرروتر و بیچشم و روتر باشند دارای شاخص خجالت بالاتری هستند.
شاخص هلاکت
این شاخص ارتباطی مستقیم دارد با میزان تحمل جامعه. به این صورت که این شاخص ضریبی را مشخص میکند که پایینتر از آن فرد یا گروه به هلاکت رسیده و دیگر توان تحمل ندارد و دار فانی را وداع میگوید. خدارا شکر طبق آمار بهدست آمده از موسسه دکتر هاوارد والوویتز در امریکا کشور ایران دارای بالاترین میزان این شاخص است و در جهان رتبه اول را داراست.