از سال ۲۰۰۹ میلادی که مفهوم « استفاده از دستگاه الکترونیکی شخصی در محیط کار» (BYOD) موردتوجه قرار گرفت، تحول بزرگی در صنایع مختلف ایجاد شد و بررسیها نشان میدهد میزان سازگاری سازمانها با دستگاههای الکترونیکی شخصی همچنان رو به افزایش است.
نتایج حاصل از مطالعات جدید نشان داده است ایجاد فضای لازم برای استفاده از دستگاههای الکترونیکی شخصی کارمندان در محیط کار به سازمانها کمک کرده است هزینههای سختافزاری و خدمات IT خود را به میزان قابل ملاحظهای کاهش دهند. البته در برخی موارد اجرای این سیاست باعث شده است بخش IT سازمان متحمل پرداخت هزینههای بیشتر شود.
به گزارش ایتنا، بررسیهایی که پیش از این در زمینه BYOD انجام شد نیز استقبال سازمانها از این فرآیند را تایید میکرد. بهعنوان مثال در فوریه ۲۰۱۳ کارشناسان مرکز Tech Pro با انجام مطالعهای متوجه شدند ۴۴درصد سازمانها به کارمندان خود اجازه میدهند از دستگاههای الکترونیکی شخصی استفاده کنند، ۱۸درصد قصد داشتهاند طی ۱۲ماه آینده این امکان را برای کارمندان خود ایجاد کنند و ۳۷درصد سازمانها هم این نظریه را وتو کردهاند. بررسی دیگر در می ۲۰۱۴ نیز این مسئله را نشان داد که تنها ۱۱درصد سازمانها از فناوریهای پوشیدنی استفاده میکنند و البته قرار است بودجه آنها در سال ۲۰۱۵ میلادی برای خرید فناوریهای پوشیدنی افزایش یابد.
مرکز Tech Pro هماکنون اعلام کرده است، سهچهارم سازمانها اجازه استفاده از دستگاههای الکترونیکی شخصی در محل کار را برای کارمندان خود صادر کردهاند. همچنین مشخص شده است سیاستهای BYOD در سازمانهای کوچک بیشتر اجرا میشود و سازمانهای بزرگ تمایل کمتری به استفاده از دستگاههای الکترونیکی شخصی کارمندان دارند. درحالحاضر سازمانهای آمریکایی بیشترین استفاده را از دستگاههای الکترونیکی شخصی کارمندان میبرند و پس از آن اروپاییها حرف نخست را در این زمینه میزنند.
گفتنی است خطرات امنیتی مهمترین مشکل در زمینه BYOD محسوب میشود و عامل اصلی عدماستفاده برخی سازمانها از دستگاههای الکترونیکی شخصی کارمندان، خطرات امنیتی و سایبری است.