رییسجمهوری با بیان اینکه اقتصاد ایران در کانون توجه بینالمللی قرار گرفته است، گفت: جمهوری اسلامی ایران با موقعیت ممتاز خود در ثبات و امنیت منطقه و با تکیه بر سرمایه انسانی فرهیخته و زیرساختهای گسترده یکی از امیدبخشترین فضاهای سرمایهگذاری در دو دهه آینده را نوید میدهد.
بــــه گــــزارش ایـــرنـــا، حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی عصر سهشنبه در همایش بازرگانان، صاحبان صنایع و کارآفرینان ایران و قزاقستان با اشاره به نوع نگاه دولت تدبیر و امید به مقوله اقتصاد و همکاریهای اقتصادی با کشورهای همسایه بهویژه قزاقستان افزود: با روی کار آمدن دولت جدید، دیدگاههای اقتصادی نوینی در دستور کار قرار گرفت که اهداف آن در بلندمدت توسعه اقتصادی کشور و در کوتاهمدت، افزایش قدرت خرید خانوارها، رشد تولید ملی و افزایش کافی سرمایهگذاری و بهبود فضای کسبوکار است.
وی ادامه داد: برای نیل به این اهداف دولت باید ناظر و سیاستگذار دقیقی باشد و از اقتصاد دستوری بپرهیزد و اجازه دهد فعالان اقتصادی امور تصدیگری اقتصاد را در دست بگیرند تا تولید در بخش صنعت، کشاورزی و خدمات رونق یابد.
وی تاکید کرد: در نتیجه این تحولات بهبود شرایط سیاسی و اقتصادی در داخل و ارتقای جایگاه منطقهای و بینالمللی جمهوری اسلامی ایران را شاهدیم و تمایل شرکتهای بزرگ بینالمللی برای گشودن باب مراوده با شرکتهای ایرانی در حوزههای مختلف به خوبی موید این مطلب است. رییسجمهوری گفت: اقتصاد ایران در کانون توجه بینالمللی قرار گرفته و با موقعیت ممتاز خود در ثبات و امنیت منطقه و با تکیه بر سرمایه انسانی فرهیخته و زیرساختهای گسترده یکی از امیدبخشترین فضاهای سرمایهگذاری در دو دهه آینده را نوید میدهد.
روحانی افزود: تقویت همکاریها و تعامل با کشورهای منطقه از اولویتهای خاص دولت جمهوری اسلامی است و در این راستا توسعه مناسبات دوستانه با قزاقستان جایگاه خاصی دارد. وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران و جمهوری قزاقستان علاوه بر همکاریهای دوجانبه، ظرفیت قابل توجهی برای همکاری در قالب ساختارهای منطقهای ازجمله اکو، سازمان همکاریهای اسلامی، سیکا و دیگر موقعیتها را دارند.
روحانی افزود: بر این باورم که امکانات و فرصتهای بسیار خوبی در دو کشور وجود دارد که در صورت بهره مندی و استفاده بهینه میتواند به افزایش مناسبات و مراودات دو کشور منجر شود. وی ادامه داد: برخورداری کشور قزاقستان از آب و هوا و خاک متنوع، معادن، اراضی وسیع کشاورزی و همچنین توانمندی جمهوری اسلامی ایران در زمینه خدمات فنی و مهندسی، داروسازی و ساخت نیروگاه از زمینههای مساعد برای همکاری مشترک به شمار میآید. روحانی اظهار کرد: توسعه سرمایهگذاری، اجرای طرحهای مشترک در زمینه زیربنایی، عمرانی، خدمات مهندسی - فنی، صنعتی، معدنی، حملونقل، ترانزیت، نفت و گاز و گردشگری میتواند بهعنوان بخش مهمی از استراتژیهای توسعهای دو جانبه مدنظر قرار گیرد.
روحانی افزود: جمهوری اسلامی علاوه بر موقعیت منحصربهفرد جغرافیایی، منابع عظیم طبیعی، منابع انسانی با دانش و مهارت بالا و زیرساختهای مناسب بهویژه در زمینه حملونقل شرایط مساعدی برای توسعه مناسبات اقتصادی با قزاقستان دارد.
وی ادامه داد: اجرای برنامههای توسعهای بهخصوص در بخش صنعت مستلزم بهره مندی از تکنولوژیهای نوین است که جمهوری اسلامی ایران با تکیه بر دانش بومی و متخصصان داخلی در سالهای اخیر در زمینه دستیابی به فناوریهای نو در حوزه نانو و بیوتکنولوژی پیشرفتهای قابل ملاحظهای یافته و کشور قزاقستان نیز در این زمینه از ظرفیتهای قابل توجهی برخوردار است که میتوان با تبادل تجربیات و دانش فنی به رشد و توسعه دو کشور کمک کرد.
رییسجمهوری گفت: در حوزه صنعت حملونقل و ترانزیت وجود کریدور شمال- جنوب و دسترسی به آبهای آزاد و همچنین راهاندازی خط آهن قزاقستان - ترکمنستان - ایران در آینده نزدیک و وجود زیرساخت و امکانات فراوان در بنادر، ایران را بهعنوان مسیری امن و ارزان در منطقه شاخص کرده است.
روحانی افزود: برگزاری موفق سیزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی دو کشور که هفته گذشته در تهران برگزار شد، نقشه راه جدیدی برای توسعه همه جانبه فعالیتهای اقتصادی دو کشور فراهم کرده است.
وی ادامه داد: انتظار دارم تمامی دست اندرکاران، مسئولان، فعالان اقتصادی و تجار دو کشور با استراتژی و برنامهریزی بلندمدت توأم با همدلی شرایط مناسبی برای افزایش سطح مبادلات تجاری فیمابین فراهم آورند.
رییسجمهوری تاکید کرد: وظیفه دولتها نیز فراهم کردن بسترهای لازم، تامین امنیت اقتصادی و تسهیلات تجاری و وظیفه بخشخصوصی نیز شناسایی فرصتهای اقتصادی و تحقق سود متقابل در همکاریهای مشترک است.