گزارش های منتشر شده حاکی از آن است که دستمزد فوتبالیست های شاغل در لیگ برتر انگلیس در سال 2015 میلادی به 2 میلیارد و 900 میلیون دلار رسیده است. انتشار این آمار بیانگر آن است که میزان دستمزدهای پرداخت شده در انگلستان بسیار بیشتر از سایر لیگ های معتبر بوده و به عنوان مثال در سری آ ایتالیا این رقم در حدود یک میلیارد و 430 میلیون دلار برآورد می شود، این در حالی است که دستمزد پرداخت شده در فصل 2016/2015 لالیگا بالغ بر یک میلیارد و 410 میلیون دلار گزارش شده است.
نکته جالب توجه در این میان آن است که مجموع دستمزدهای پرداخت شده در لالیگا و سری آ ایتالیا روی هم به 2 میلیارد و 800 میلیون دلار می رسد که این رقم بازهم 100 میلیون دلار از دستمزد پرداخت شده در لیگ برتر بیشتر است.
در همین راستا و به رغم عدم انتشار گزارش مالی رسمی در رابطه با میزان دستمزد پرداخت شده به بازیکنان شاغل در لیگ برتر انگلستان در فصل 2017/2016، پیش بینی می شود که این رقم به 3 میلیارد و 600 میلیون دلار افزایش یابد؛ رقمی که در صورت تحقق از مجموع دستمزدهای پرداخت شده در لالیگا، بوندس لیگا و سری آ بیشتر خواهد بود. سوالی که در اینجا مطرح می شود آن است که آیا هنوز می توانیم بگوییم رقابت برای پرداخت دستمزد بیشتر در لیگ های معتبر اروپایی وجود دارد؟
خرید زلاتان ابراهیموویچ از سوی منچستر یونایتد و پرداخت دستمزد هنگفت او نشان داد تیم های حاضر در لیگ برتر همچنان قادرند سقف پرداخت دستمزدهای شان را افزایش داده و ستاره های موردنظر خود را به آسانی خریداری کنند. انتقال متس هوملز از بورسیا دورتموند به بایرن مونیخ و پرداخت رقمی قابل توجه برای انتقال رناتو سانچز از بنفیکا به این تیم نیز بیانگر آغاز پرداخت ارقام و دستمزدهای سنگین در فوتبال باشگاهی آلمان است.
کارشناسان اقتصادی معتقدند عمده ولخرجی صورت گرفته توسط تیم های باشگاهی در تابستان و در فصل نقل و انتقالات صورت می گیرد، برای نمونه میزان سرمایه گذاری تیم های حاضر در لیگ برتر در تابستان سال 2016 میلادی به یک میلیارد و 450 میلیون دلار رسید. در این بین اگرچه برخی بازیکنان نظیر زلاتان ابراهیموویچ به صورت رایگان به لیگ برتر آمده اند، اما دستمزد هنگفتی که دریافت می کنند متوسط دستمزد دریافت شده توسط بازیکنان لیگ برتر را به میزان قابل توجهی افزایش خواهد داد.
در همین رابطه بسیاری از تحلیلگران اقتصادی ثروتمند شدن تیم های حاضر در لیگ برتر فوتبال انگلستان را دلیل اصلی افزایش سرمایه گذاری این تیم ها و رشد چشمگیر متوسط دستمزدهای آنان عنوان کرده اند.
به عنوان مثال افزایش ارزش حق پخش تلویزیونی رقابت های لیگ برتر انگلستان به 12 میلیارد دلار می تواند به آسانی قدرت مالی تیم های انگلیسی را با رشدی سرسام آور روبه رو کرده و آنها را در موضع برتری نسبت به رقبای شان در چهار لیگ اروپایی معتبر دیگر نظیر لیگ های اسپانیا، ایتالیا، آلمان و فرانسه قرار دهد.
قراردادی تلویزیونی که اخیرا و به مدت سه فصل برای پخش اختصاصی لیگ برتر انگلستان منعقد شده است، سالانه 7 میلیارد و 800 میلیون دلار را به صورت مساوی میان تیم های حاضر در لیگ برتر انگلستان تقسیم کرده و 50درصد دیگر از این پول نیز با توجه به نحوه عملکرد تیم ها و جایگاه آنان در جدول رده بندی به آنها پرداخت خواهد شد که این موضوع موجب افزایش سهم تیم های بالای جدول از کیک حق پخش رقابت های لیگ برتر خواهد شد.
با توجه به تحقق درآمد 6 میلیارد و 700 میلیون دلاری تیم های لیگ برتر انگلستان از حق پخش تلویزیونی رقابت ها، برآوردهای صورت گرفته حاکی از آن است که سهم هر تیم به طور متوسط 319 میلیون دلار خواهد بود. به این ترتیب و با توجه به رشد چشمگیر درآمد تیم های لیگ برتر، حتی تیم های ضعیف تر نیز قادر خواهند بود با قدرت اقتصادی جدیدشان به خرید بازیکنان باکیفیت تر پرداخته و خود را تقویت کنند.
پس از لیگ برتر انگلستان هم اکنون به نظر می رسد این لالیگاست که با انعقاد قرارداد سه ساله جدیدی به ارزش 2 میلیارد و 560 میلیون دلار برای حق پخش تلویزیونی به صورت نظام مند به دنبال افزایش درآمدهای خود است. نکته مهم در قرارداد جدید تلویزیونی لالیگا تقسیم این پول به صورت مساوی خواهد بود و دیگر شاهد تقسیم غیرعادلانه آن نخواهیم بود.
بدون شک این خبر بسیار خبر خوبی برای تیم های کوچک تر لالیگا خواهد بود، چراکه پیش از این سهم تیم هایی نظیر بارسا و رئال از حق پخش تلویزیونی 900 میلیون دلار بود در حالی که تیم های کوچک تر نظیر ایبار تنها 15 میلیون دلار از محل حق پخش تلویزیونی لالیگا کسب درآمد کرده است .