مدیرعامل شرکت ذخیرهسازی گاز طبیعی گفت: با محکوم شدن شرکت فرانسوی، سفره گاز فرانسه در دادگاه بینالمللی مستقر در فرانسه، این شرکت حدود 10 میلیون دلار بهعنوان جریمه به کشورمان پرداخت کرد.
مسعود سامیوند در گفتوگو با ایرنا، اظهار کرد: پس از خودداری شرکت فرانسوی از اجرای تعهدات خود برای اجرای پروژه ذخیرهسازی گاز در یورتشای ورامین، کشورمان شکایت از این شرکت را در مراجع بینالمللی پیگیری کرد. در نهایت، دادگاه بینالمللی مستقر در فرانسه با تایید شکایت ایران، رأی ضبط ضمانتنامه این شرکت را صادر کرد: پس از ضبط ضمانتنامه این شرکت، هفته گذشته حدود 10 میلیون دلار به حساب ایران واریز شد.
مخزن «یورتشا» در ٣٠ کیلومتری جنوب ورامین قرار گرفته و قرار است به مرکزی برای ذخیرهسازی گاز تبدیل شود. با اجرای طرح ذخیرهسازی در مخزن یورتشای ورامین، قابلیت ذخیرهسازی ٦٠٠ میلیون مترمکعب گاز طبیعی در مرحله نخست فراهم میشود و این میزان تا ١٥ میلیون متر مکعب نیز قابل افزایش است. چندی پیش فراخوان دیگری برای سرمایهگذاری در مخزن ذخیرهسازی گاز یورتشای ورامین اعلام شد که به گفته سامیوند ٢٤ کنسرسوم داخلی و خارجی برای سرمایهگذاری در این مخزن استقبال کردهاند.
به گفته سامیوند با نهایی شدن این طرح، دانش فنی ذخیرهسازی گاز در مخازن آبی نیز بهدست میآید. امور حقوقی شرکت ذخیرهسازی گاز طبیعی در حال بررسی این درخواستها بوده و مرحله ارزیابی شرکتها از سوی کمیته فنی و بازرگانی نیز در حال انجام است.
مدیرعامل شرکت ذخیرهسازی گاز طبیعی درباره طولانیشدن پروژه یورتشای ورامین گفت: یکی از دلایل طولانی شدن این پروژه نبود تیپ قرارداد BOT در وزارت نفت بود. در همین راستا ابتدا باید قرارداد BOT تعریف میشد تا بتوانیم شرایط را برای حضور شرکتهای خصوصی فراهم کنیم. برای تعریف قرارداد BOT، از شرکتهای مشاور استفاده شده تا این تیپ قرارداد بدون مشکل طراحی شود.