نخستین جشنواره و دومین رویداد نوآورانه فین تک (fintechfest) با هدف حمایت و تجاری سازی ایده های نو، حل مسائل جدید و معرفی استارتاپ های حوزه بانکداری، پرداخت الکترونیکی و بورس برگزار می شود.
این رویداد که برای دومین سال متوالی در دانشگاه خاتم برگزار می شود، فرصتی سه روزه در اختیار صاحبان ایده، علاقه مندان برنامه نویسی، طراحی رابط و تجربه کاربری و صاحبان کسب و کارهای نوپا قرار می دهد تا ایده های خود را مطرح کنند و حمایت های لازم را برای پیاده سازی ایده های شان دریافت کنند.
به گفته مصطفی نقی پورفر، مدیر ارشد مرکز نوآوری و فناوری فناپ، جشنواره در سه بخش استارتاپ وان، هکوان و نمایشگاه برگزار خواهد شد.
او با بیان اینکه فین تک یا Financial technology یکی از فناوری های نوظهور است که طی سال های اخیر شاهد رشد بالای سرمایه گذاری جهانی در آن هستیم، گفت: شرکت های فعال در این حوزه تلاش می کنند با به کارگیری تکنولوژی، خدمات مالی را ساده تر، سریع تر و کارآمدتر کنند.
نقی پورفر افزود: فین تک در سال های اخیر به یکی از حوزه های جذاب برای استارتاپ ها و کارآفرینان تبدیل شده و تاکنون کسب و کارهای متعدد و متنوعی حول محور این فناوری راه اندازی شده است.
مدیر ارشد مرکز نوآوری و فناوری فناپ در توضیح بخش های این رویداد گفت: در بخش استارتاپ وان شرکت کنندگان تیم های چهار تا شش نفره را تشکیل می دهند. پس از آن، با راهنمایی مربیان و دانش و مهارتی که با شرکت در کارگاه های جانبی کسب می کنند، به تولید کمینه محصول می پردازند و در روز پایانی آن را به داوران ارائه می دهند.
او هک وان را بخش دیگری از رویداد برشمرد و بیان کرد: در این قسمت، صورت مسئله ای مشخص در حوزه فناوری های مالی مطرح و به شرکت کنندگان فرصتی یک روزه داده می شود تا راه حل های خود را ارائه دهند و در پایان به شرکت کنندگانی که در کوتاه ترین زمان بهترین راه حل را ارائه دهند، جوایز ارزنده اهدا خواهد شد.
نقی پورفر در ادامه تصریح کرد: استارتاپ های فین تک و حامیان رویداد در بخش نمایشگاهی رویداد می توانند محصولات و خدمات خود را به شرکت کنندگان معرفی کنند.
مدیر ارشد مرکز نوآوری و فناوری فناپ مهم ترین هدف برگزاری این رویداد را ترویج فرهنگ کار تیمی، ایده پردازی، کارآفرینی و نوآوری در صنعت بانکی کشور دانست و بیان کرد: کارکنان بانک ها، شرکت های فناوری اطلاعات، بیمه، بورس و دانشجویان از مخاطبان مهم این رویداد محسوب می شوند.
او افزود: در برگزاری استارتاپ وان، کارگاه های آموزشی در حوزه های فنی و کسب و کاری رویداد برگزار می شود و پس از آن، شرکت کنندگان با دریافت انواع «API »های بانکی، محصول اولیه خود را توسعه و در روز پایانی به داوران ارائه می دهند.
نقی پورفر با تأکید بر معیارهای ارزیابی ایده ها بیان کرد: نوآوری ایده، مشخص بودن مشتریان و بازار هدف، قابلیت پیاده سازی و توانمندی تیم مجری طرح از مهم ترین پارامترهایی است که در ارزیابی و داوری ایده ها نقش دارد و شرکت کنندگان در صورت کسب موفقیت علاوه بر دریافت جایزه نقدی که میزان آن طی هفته های آینده اعلام می شود، می توانند از حمایت های تخصصی و مالی برای تجاری سازی ایده های خود استفاده کنند.
به گفته او، فین تک فست صرفاً ماراتن برنامه نویسی نیست و درصدد حمایت از ایده های ناب و تیم های توانمند تا پایان مرحله تجاری سازی و ورود آنها به بازار است.
گفتنی است دومین رویداد نوآورانه فین تک، 18 تا 20 اسفندماه در دانشگاه خاتم برگزار می شود و علاقه مندان می توانند تا تاریخ پنجم اسفندماه از طریق سایت این رویداد به نشانی www. fintechfest. ir ثبت نام کنند.