مرکز تحقیقاتی Juniper به تازگی پیشبینی کرده که با دیجیتالیشدن سریع زندگی و فعالیتهای اقتصادی مردم، هزینه نقض دادهها در جهان تا سال 2019 به 1/ 2تریلیون دلار خواهد رسید. این رقم چهار برابر برآورد هزینهای است که در سال 2015 برای نقض دادهها ارائه شده بود.
طبق اعلام مجمع جهانی اقتصاد (WEF) سهم درخور توجهی از جرائم سایبری در جهان بهویژه جاسوسیهای صنعتی اصلا کشفنشده باقی میماند. در این بخش دسترسی به اسناد محرمانه سخت است و همین سختی باعث میشود که عدد جرائم سایبری بالا و بالاتر برود.
بانکهای بزرگ، خردهفروشها و سازمانهای دولتی وقتی هک میشوند به تیتر یک اخبار راه مییابند اما باید توجه داشت که همه کسبوکارها در خطر حملات سایبری قرار دارند. براساس اعلام مایکروسافت 20درصد کسبوکارهای کوچک و متوسط هدف حملههای سایبری قرار میگیرند.
از طرفی گزارش ریسکهای جهانی(Global Risks Report) مجمع جهانی اقتصاد نشان میدهد که جرائم سایبری در سال 2016 میلادی 445میلیارد دلار برای اقتصاد جهان هزینه دارد. این رقم بیشتر از ارزش بازار مایکروسافت (411میلیارد دلار)، فیسبوک (314میلیارد دلار یا اکسونموبایل (332میلیارد دلار) است.
آمار و ارقام شرکت بیمه بریتانیایی Lloyd در سال 2015 برآورد کرد که حملات سایبری برای کسبوکارها سالانه چیزی حدود 400میلیارد دلار هزینه دارد. این هزینه شامل خسارت مستقیم و هزینههای پس از حمله سایبری به کسبوکارها است. برخی پیشبینیها در سال گذشته میلادی نیز نشان میدهد که هزینه سالانهای که هکرها روی دست کسبوکارها میگذارند تا 500میلیارد دلار هم میرسد.
همچنین گزارش مؤسسه مشاورهHamilton Place Strategies نشان میدهد هزینه جرائم سایبری از پنج سال پیش تاکنون 200برابر شده است. براساس این گزارش، روند افزایش هزینه جرائم سایبری احتمالا با همین سرعت در سالهای آینده نیز پیش خواهد رفت.
هک شرکت سونی پیکچرز در سال 2014 نمونه بسیار خوبی از جرائم سایبری در دنیا است. در نوامبر سال 2014 گروهی از هکرها که خود را «محافظان صلح» نامیده بودند در یک حمله سایبری موفق شدند چندین ترابایت از اطلاعات حساس این شرکت را سرقت کنند.
به محض انجام این حمله سایبری چندین شماره امنیتی این شرکت، ایمیل و گزارش حقوق افراد مشهور و کارمندان سونی به علاوه نسخههایی از فیلمهای اکراننشده در اینترنت منتشر شده و بهصورت آنلاین قابل دسترس بود. برآورد سونی از خسارت این حمله سایبری 15میلیون دلار بود
جان استوارت، معاون و رئیس بخش امنیت و اعتماد سیسکو دراینباره میگوید: «این یک سوژه علمی-تخیلی نیست. این کسبوکار مولتی میلیارد دلاری دزدی مالکیت معنوی است. ما باید قادر باشیم از خود بهتر از اینها محافظت کنیم.»
هکرهای امروزی
هکرهای امروزی بسیار ماهرتر، سازمانیافتهتر و سرمایهدارتر از هر زمان دیگری هستند. آنها اکنون خیلی راحتتر میتوانند ضعفها را تشخیص دهند، به موانع امنیتی نفوذ کنند و حملات بهمراتب مخربتری را نسبت به گذشته به شرکتهای گوناگون داشته باشند. هرچند آزمون و خطا درباره طرحهایی مانند دزدیدن و فروش دوباره شماره کارتهای اعتباری بسیار زیاد است، این نوع دزدیها درحال تبدیل شدن به یکی از جرائم اصلی زیرزمینی است.
مدل کسبوکاری هکرها نیز درحال تکامل است. بهگفته آقای استوارت، اگر یک راه برای کسب درآمد غیرقانونی و از مسیر روشهای غیرقانونی وجود داشته باشد، قطعا یک نفر هم هست که به استفاده از این روشها فکر میکند. آن شخص طبعا به تکامل مدل کسبوکاری هکرها کمک کرده و آن را بهروز نگه میدارد.
درآمد هکرها
اگرچه اطلاعات درباره این جرائم بهسادگی به بیرون درز نمیکند، اما یک مطالعه مستقل با عنوان «تلنگری بر اقتصاد حملات سایبری» که مؤسسه پانمون چهار ماه پیش منتشر کرد، دادههای جالبی درباره هکرها منتشر کرد. در این مطالعه بیش از 10هزار هکر که خودشان را با این عنوان معرفی کرده بودند در آمریکا، آلمان و بریتانیا بررسی شدند.
یافتههای این مطالعه نشان داد که مهاجمان ماهر از نظر فنی بهطور میانگین 1367 دلار برای ابزارهای تخصصی مورداستفاده در حملات سایبری خرج میکنند. 63درصد پاسخدهندگان ادعا میکنند که استفاده از چنین ابزارهایی در طول دو سال گذشته افزایش یافته و 64درصدشان میگویند این ابزارها بسیار کارآمد هستند. این مطالعه همچنین نشان داد که بهطورمیانگین این حملات ساعتی بیش از 40دلار برای هکرها درآمد دارد که حدود یکچهارم میانگین حقوق دریافتی متخصصان امنیت سایبری است.
ارقامی که در عصر دیجیتال در حوزه امنیت سایبری شنیده یا خوانده میشود، بسیار بزرگ هستند. با دیجیتال شدن روز به روز زندگی انسانها این ارقام حتی بزرگتر از اینها هم میتوانند بشوند و این میان فقط اقتصاد است که مجبور میشود هزینه خانهخرابکن این مخربهای اقتصادی را بپردازد.