جمعه, ۵ مرداد(۵) ۱۴۰۳ / Fri, 26 Jul(7) 2024 /
           
فرصت امروز
دبیرکل سازمان بنادر و دریانوردی استان خوزستان:

جزییات قراردادهای بخش خصوصی و بندر امام

8 سال پیش ( 1395/3/13 )
 

مدیرکل سازمان بنادر و دریانوردی استان خوزستان با اشاره به بهبود شاخص‌های عملکردی بندر امام پس از لغو تحریم‌ها گفت: پس از لغو تحریم‌ها در یک‌سال اخیر شاهد پهلوگیری کشتی‌ها با ظرفیت بالا بودیم که این نشان از اعتماد خارجی‌ها به بازار ایران است.

به گزارش ایلنا، سعدالله عبداللهی با بیان اینکه بندر امام سه ماموریت و وظیفه برعهده دارد، اظهار داشت: این بندر مرکزیت بنادر استان خوزستان را برعهده دارد و نقش دوم آن مدیریت بندر امام و نقش سوم آن مدیریت منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی است.

جزییات قراردادهای بخش‌خصوصی و بندر امام

وی با بیان اینکه تمام تسهیلات و امکانات برای تجار و سرمایه‌گذاران در این منطقه تأمین می‌شود، اظهار داشت: فضای در دست بهره‌برداری و وسعت عملیاتی بندر امام 1200 هکتار است، اما دو فضای 150 هزار هکتاری و 600 هزار هکتاری در طرح توسعه این بندر در دستور کار قرار دارد. مدیرکل سازمان بنادر و دریانوردی استان خوزستان اظهار داشت: با احتساب اراضی منطقه ویژه، وسعت بندر امام خمینی به 11هزارهکتار می‌رسد.

عبداللهی با ‌بیان اینکه ظرفیت اسمی بندر امام 58 میلیون تن است، اظهار داشت: با احتساب بنادر تابعه، ظرفیت بنادر استان خوزستان به 58 میلیون تن می‌رسد.

وی ادامه داد: عملکرد سالانه بندر امام 45 میلیون تن است که از این عدد عمده کالاهایی که تخلیه و بارگیری می‌شوند، کالاهای اساسی از جمله غلات، روغن خوراکی، شکر و. . . هستند. همچنین آهن‌آلات، فولاد، قطعات صنعتی و کالاهای نفتی هم در این بندر تخلیه و بارگیری می‌شوند.

مدیرکل سازمان بنادر و دریانوردی استان خوزستان با بیان اینکه 73 درصد از کالاهای اساسی کشور از طریق بندر امام تخلیه و بارگیری می‌شوند، اظهار داشت: 34 درصد از ترانزیت کالا متعلق به بندر امام است.

عبداللهی با بیان اینکه در سال گذشته 16 فقره قرارداد با بخش‌خصوصی برای این بندر منعقد شد، ادامه داد: با توجه به محدودیت واگذاری اراضی برای سال 94، 200 میلیارد تومان قرارداد با بخش‌خصوصی هدفگذاری شده بود، اما با استقبال زیاد سرمایه‌گذاران ارزش قراردادهای بخش‌خصوصی به 730 میلیارد تومان افزایش پیدا کرد.

وی همچنین با اشاره به سرمایه‌گذاری شرکت‌های خارجی در بندر امام اظهار داشت: مذاکراتی با شرکت‌های خارجی انجام شده و به‌زودی شاهد سرمایه‌گذاری خارجی‌ها در طرح‌های ترمینالی بندر امام خواهیم بود.

مدیرکل سازمان بنادر و دریانوردی استان خوزستان با بیان اینکه ظرفیت اسمی ترمینال کانتینری بندر امام 700 هزار TEU است، گفت: در طرح‌های توسعه این بندر ظرفیت ترمینال کانتینری به یک میلیون TEU می‌رسد.

وی ادامه داد: برای افزایش ظرفیت ترمینال کانتینری این بندر سرمایه‌گذاران خارجی و ایرانی اعلام آمادگی کردند و می‌توانیم به استاندارد ظرفیت اسمی که 65 درصد از ظرفیت است، برسیم.

عبداللهی با اشاره به خلف وعده سرمایه‌گذار ساخت سیلو غلات در بندر امام گفت: قرار بود سیلوی جدید غلات ساخته شود، اما سرمایه‌گذار آن به بهانه تحریم‌های نفتی خلف وعده کرد و ما هم نمی‌توانستیم قرارداد را بلاتکلیف بگذاریم، بنابراین قرارداد تعیین تکلیف شد.

وی ادامه داد: قرارداد جدید در دست مطالعه است و قرار است که باسرمایه‌گذاری 151 میلیارد تومانی شرکت سهند ترمینال مکانیزه غلات در محدوده اسکله‌های 27 و 28 ساخته شود.

وی افزود: ظرفیت این ترمینال و سیلوها 180 هزار تن است و در یک موقعیت مکانی قرار دارد که تخلیه سریع‌تر انجام می‌شود و توزیع این غلات هم به صورت مکانیزه خواهد بود.

مدیرکل سازمان بنادر و دریانوردی استان خوزستان در پاسخ به سوال ایلنا مبنی بر میزان تردد کشتی‌های خارجی و داخلی و حضور لاینرهای خارجی پس از لغو تحریم‌ها گفت: دو شاخص برای ورود و خروج کشتی‌ها در نظر گرفته می‌شود که یکی میزان تردد و دیگری سایز کشتی‌ها است.

وی ادامه داد: در سال گذشته و پس از لغو تحریم‌ها سایز کشتی‌هایی که وارد بندر امام شدند افزایش یافت و بندر امام پذیرای کشتی‌های 100هزار تنی هم بود.

عبداللهی گفت: سایز کشتی‌هایی که وارد بندر امام شدند از 60 هزار تن به بالای 70 هزار تن رسیده و سال گذشته کشتی 101هزار تنی حامل بار شکر در بندر امام پهلو گرفت.

مدیرکل سازمان بنادر و دریانوردی استان خوزستان ادامه داد: از این رو با افزایش سایز کشتی‌ها میزان تردد کشتی‌ها به این بندر کاهش پیدا کرد که در سال‌های 93 و 94 شاهد کاهش تردد 3 تا 4درصدی کشتی‌ها به بندر امام بودیم.

وی با تأکید بر اینکه این موارد نشانه‌های بهبود وضعیت بازار ایران و اعتماد خارجی‌ها به بازار ایران است، اظهار داشت: نشانه دیگر می‌تواند بهبود وضعیت تجاری و افزایش صادرات از این بندر باشد، به‌طوری که در دو ماه گذشته صادرات پتروشیمی‌محور از این بندر 5/1 میلیون تن افزایش پیدا کرد.

وی افزود: همچنین فولاد خوزستان هم اخیرا قرارداد حمل و بارگیری 5/3 میلیون تنی در بندر امام را امضا کرده است.

عبداللهی با اشاره به حضور اپراتورهای بخش‌خصوصی و دولتی در بندر امام اظهار داشت: سه شرکت اپراتوری در بخش جنرال کارگو، یک اپراتور در بخش کانتینری، یک اپراتور در ترمینال غلات، دو شرکت در بخش ترمینال مواد نفتی و سه، چهار شرکت اپراتور در بخش مواد معدنی حضور دارند.

وی با اشاره به انعقاد قرارداد ساخت کارخانه 90 فولاد خوزستان اظهار داشت: سرمایه‌گذاری 306 میلیاردی ایران و عمان در منطقه ویژه اقتصادی با ظرفیت اسمی 500 هزار تن محصولات فولادی امضا شده است.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/3O9bWTzR
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
آزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چیندوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگانتور استانبولتور اماراتکولر گازی جنرال گلدکولر گازی ایوولیچک صیادیخرید نهال گردوکمک به خیریهماشین ظرفشویی بوشخدمات خم و برش و لیزر فلزاتتعمیرگاه فیکس تکنیکصندلی پلاستیکیرمان عاشقانهگیفت کارت استیم اوکراینسریال ازازیلتور سنگاپورلوازم یدکی تویوتاقرص لاغری پلاتیندانلود رایگان از شاتراستوکخرید اقساطی آیفون 13 با تخفیف ویژه
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه