پاسدادن اصل اساسی در بازیهای گروهی است. پاس عملی تکنیکی است که بازیها را به ورزشهای گروهی تبدیل میکند و مانع از این میشود که کارهای انفرادی تنها انجام شود. برای ایجاد یک بازی موفق نیاز به یک پاس صحیح است که در زمان مناسب به هم تیمی مناسب داده شود. حرکت هم تیمیها به اندازه حرکت بازیکن اصلی حائز اهمیت است و حرکتهای بازیکنان دیگر تعیینکننده نوع پاسی است که باید داده شود. این دیدگاه که دو فکر بهتر از یک فکر کار میکند مورد قبول جامعه آمریکا و سیستمهای قانونی بسیاری از کشورهاست. دامنه این باور به آنجا کشیده شده که امروزه بسیاری از تصمیمات در سازمانها به وسیله گروهها، تیمها و کمیتهها گرفته میشود.
نتیجه مطالعات و بررسیها نشان داده که مدیران بیش از حدود نیمی از وقت خود را در جلسات میگذرانند بدون شک قسمت عمدهای از این وقت به تشخیص مسائل، به تعیین راهحلهایی برای آن مسائل و انتخاب ابزارهایی برای اجرای راهحلها صرف میشود. در بسیاری از سازمانها گروهها تصمیم میگیرند ولی برای اینکه بدانیم آیا تصمیمات گروهی بر تصمیمات فردی برتری دارد، به بررسی نقاط قوت و ضعف تصمیمگیری گروهی میپردازیم.
نقاط قوت تصمیمات گروهی شامل جمعآوری اطلاعات جامعتر و کاملتر، دیدگاههای بیشتر، پذیرش سریع راهحل و پذیرش این واقعیت است که چندین نفر با عرضه اطلاعات خود منبع اطلاعاتی گروه را برای تصمیمگیری غنی میسازد. نه تنها اعضای گروه موجب غنیتر شدن منبع اطلاعاتی گروه برای تصمیمگیری میشوند، بلکه طیفی وسیعتر یا دیدگاهی بازتر به فرآیند تصمیمگیری میدهند. این امر باعث میشود که روش یا راهحلهای بیشتری مورد توجه قرار گیرد. اما در هر تصمیم گروهی پذیرش سریع راهحل و بسیاری از راهحلهای ارائه شده یا تصمیمات نهایی به راحتی مورد قبول همگان قرار نمیگیرد. ولی اگر هنگام استدلال و تصمیمگیری مشارکت کرده باشند با تصمیم نهایی کمتر مخالفت خواهند کرد.
از دیگر مشکلات تصمیمهای گروهی وقتگیر بودن تشکیل گروه، فشار اعضای گروه در جهت سازش، فرمانروایی اقلیتها، مبهم بودن مسئولیتها و وقتگیر بودن فرآیند تصمیمگیری گروهی است.جمع کردن اعضای گروه نیز به زمان نیاز دارد و معمولا پس از گردهمایی روابط متقابلی که بین اعضای گروه برقرار میشود، چندان مستحکم نیست در نتیجه برای اینکه راهحل مورد قبول همگان باشد باید وقت زیادی را صرف کنند. در این تکنیک افراد گروه به طور دایرهوار دور یک میز مینشینند و یک ایده را روی کاغذ مینویسند؛ و به فرد بعدی پاس میدهند تا اینکه افراد بعدی نیز ایده خود را با مشاهده ایدههای قبلی بنویسند این عمل تکرار میشود تا اینکه مجددا این کاغذ به همه افراد یک بار دیگر برگردد. این روش مدیریت سادهتری نسبت به توفان فکری دارد چون در سکوت انجام و فقط به نوشتن ایدهها اکتفا میشود.
تصمیمگیری گروهی ممکن است به مصالحه منجر شود که تصمیم بهینهای را برای سازمان در برنداشته باشد، این محدودیت ناشی از تفکر گروهی است در بین اعضا برای رسیدن به توافقی سریع که از اختلاف اجتناب کنند. همیشه یک یا چند نفر محور بحثهای گروه را در دست میگیرند که این مورد نیز از نواقص تصمیمگیری گروهی است. اما با توجه به موفقیت ورزشهای گروهی براساس پاسکاری و همکاری متقابل میتوانیم به اهمیت این روش در دستیابی به یک روش مناسب بازاریابی رایگان برای کسبوکار خود پی ببریم.