عضو کمیسیون کشاورزی با بیان اینکه کشور با یک کشاورزی بیمار مواجه است، گفت: بهترین دارو و درمان برای آن تزریق تسهیلات با سود تک نرخی به این بخش است.
علی ایرانپور، عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی در گفتوگو با فارس در پاسخ به این سؤال که تصمیم اخیر شورای پول و اعتبار مبنی بر افزایش نرخ سود تسهیلات بانکی به 22درصد را برای بخش کشاورزی چگونه ارزیابی میکنید، گفت: بخش کشاورزی تضمینکننده استقلال و امنیت غذایی کشور است و شکوفایی این بخش مانع از خروج ارز از کشور و واردات بیرویه محصولات کشاورزی است.
وی افزود: شکوفایی کشاورزی و رسیدن به اهداف سند چشمانداز در این بخش به حمایتهای جدی دولت و وزارت جهاد کشاورزی نیازمند است.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی اظهار داشت: مهمترین مشکل بخش کشاورزی نبود نقدینگی و کمبود آن است، به همین دلیل اجرای بسیاری از سیاستها در این بخش از قبیل ایجاد سیستمهای نوین آبیاری و تبدیل آبیاری سنتی و غرقابی به سامانه نوین هنوز به طور کامل امکانپذیر نشده است.
ایرانپور تصریح کرد: درآمد کشاورزان ناچیز است و به دلیل هزینههای جانبی در کشاورزی سود چندانی عاید آنها نمیشود و همین موضوع لزوم وجود سبدهای حمایتی در بخش کشاورزی و ارائه تسهیلات بانکی را بسیار پر اهمیت میسازد.
وی افزود: برای رسیدن بخش کشاورزی به اهدافی مانند خودکفایی در تولید باید سیاست پرداخت تسهیلات بانکی با سود کم و تکنرخی دنبال شود.
عضو کمیسیون کشاورزی تصریح کرد: کشاورزی کشورمان بیمار است و بهترین درمان و دارو برای آن تزریق تسهیلات تک نرخی به این بخش است، ولی نه تنها این کار انجام نمیشود، بلکه کارهایی انجام میشود که زمین خوردن بخش کشاورزی را به دنبال دارد.
ایرانپور گفت: تصمیم شورای پول و اعتبار 100درصد مغایر با سیاستها و اهداف ترسیم شده برای بخش کشاورزی است و افزایش تسهیلات بخش کشاورزی قطعاً افزایش هزینهها در این بخش را به همراه دارد و به دنبال آن بخش کشاورزی با مشکلات عدیدهای مواجه خواهد شد.
وی افزود: یکی از دلایلی که هنوز بانک کشاورزی به عنوان یک بانک دولتی باقی مانده است، پیگیری سیاستهای بخش کشاورزی و رسیدن به اهداف ترسیم شده برای این بخش است، در حالی که کارهای صورت گرفته با اهداف و برنامههای این بخش
مغایرت دارد.