معاون شهرسازی و معماری میزان جمیعتپذیری را در شهرهای مختلف ایران تشریح کرد و به مقایسه جمعیتپذیری در ایران با سایر کشورها پرداخت و گفت: آمارها نشان میدهد در حالیکه در داخل شهرها امکان توسعه وجود دارد، در بیرون شهرها نیز شاهد گسترش بیرویه اسکان هستیم.
به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، پیروز حناچی درباره تراکمهای جمعیتی در اقصی نقاط کشور و مقایسه آن با سایر نقاط دنیا گفت: تراکم جمعیت ساکن در واحدهای مسکونی در ایران یکنواخت نیست و در نقاط شهری و روستایی و همچنین در استانهای مختلف تفاوتهای عمدهای با همدارد.
معاون شهرسازی و معماری وزیر راهوشهرسازی افزود: تراکم جمعیت در ۵۰ درصد شهرهای ایران ۵۰ نفر در یک هکتار است، در حالی که تراکم جمعیت ۳۷ درصد شهرهای ایران ۵۰ تا ۱۰۰ نفر در هکتارگزارش و اعلام شده است.همچنین تراکم ناخالص مسکونی در شهرهای بالای ۲۵ هزار نفر، ۴۵ نفر در هکتار است.
دبیر شورایعالی شهرسازی و معماری با بیان اینکه در برخی از شهرهای ایران از این نظر مشکلات حادی وجود دارد که تراکم را به بالای ۱۰۰ نفر در هکتار رسانده است، گفت: بعضی از شهرها وضعیت حادی را تجربه میکنند که بنا به دلایل خاص تراکم جمعیت بسیار بالایی دارند. بهعنوان نمونه، بندر ترکمن و زرقان تراکم نسبتا بالایی را به نسبت اندازه شهر دارند. بررسی وضعیت شهرنشینی در کلانشهرها نیز حاکی از آن است که تراکم در تهران ۷۴ نفر در هکتار، تبریز ۸۷ نفر در هکتار، مشهد ۵۹ نفر در هکتار، شیراز ۶۷ و اصفهان ۴۵ نفر در هکتار است که این آمار نشان میدهد ظرفیت درون کلانشهرها به راحتی افزایش مییاید و ظرفیت جمعیتپذیری کلانشهرها به راحتی به ۱۰۰ نفر در هکتار هم میرسد.
حناچی تاکید کرد: آمارها نشان میدهد در حالیکه در داخل شهرها امکان توسعه وجود دارد، در بیرون شهرها نیز شاهد گسترش بیرویه اسکان هستیم.
وی در پایان درباره وضعیت تراکم جمعیت کشورهای مختلف گفت: واحد مقایسه تراکم جمعیت درکشورهای جهان، کیلومتر مربع است که این رقم در ایران ۴۸.۳نفر در کیلومتر مربع، آلمان ۲۳۲ نفر در کیلومتر مربع، کانادا ۳.۵نفر در کیلومتر مربع، ژاپن ۳۳۷.۲نفر، مصر ۲۵.۷نفر، فرانسه ۱۱۸ نفر و هند ۳۵۵ نفر در کیلومتر مربع است.