بخش سلامت به عنوان یکی از مهمترین و در رأس توجهترین بخشهای سرمایهگذاری برای مسئولان کشوری است، بخشی که در ایران نیاز به حجم گستردهای از سرمایهگذاری در سطوح مختلف فنی و علمی را دارد. پیش از این گزارشهایی در خصوص برخی تجهیزات پزشکی و چگونگی سرمایهگذاری در تولید آنها ارائه شد که میتواند چراغ راه سرمایهگذاران باشد، اما به تازگی خبری از توجه هرچه بیشتر به این حوزه از سوی وزیر بهداشت در رسانهها منتشر شده است. خبری که بیشتر از سرمایهگذاری در تولید، روی سرمایهگذاری در افزایش دانش، فناوری و علوم و تجهیزات پزشکی تأکید دارد.
وزیر بهداشت با بیان اینکه در بخش اقتصاد سلامت نیازمند سرمایهگذاری هستیم، میگوید: فناوران در این بخش به جمعیت 400 میلیونی دارو و تجهیزات پزشکی توجه داشته باشند. سیدحسن هاشمی قاضیزاده با اشاره به اینکه فناوری نیاز مبرم امروز جامعه ماست، اظهار امیدواری کرد شرکتهای دانش بنیان بتوانند بخشی از انتظار مردم را در آینده برآورده کنند.
وزیر بهداشت با اشاره به اینکه درباره علم و فناوری زیاد صحبت میشود، اظهار کرد: همیشه در جایگاهی که درباره فناوری صحبت میشود کسانی که باید در این زمینه هزینه کنند، غایب هستند. وی بخش سلامت کشور را محتاج فناوری دانست و افزود: در اقتصاد سلامت باید جمعیت 400 میلیونی را در حوزه داروها و تجهیزات در نظر بگیریم پس حضور شرکتهای مهم تجهیزات پزشکی دنیا در ایران برای انتقال فناوری در قالب دانش بومی الزامی است.
وزیر بهداشت با بیان این مطلب که باید میان قیمت، کیفیت و خدمات محصولات خارجی و داخلی رقابت ایجاد شود، به شرکتهای دانش بنیان پیشنهاد کرد در مناقصات بینالمللی شرکت کنند و اگر توانستند حجمی از بازار دنیا را در اختیار بگیرند دولت نیز از آنها حمایت خواهد کرد. وی در پایان اظهار داشت: هر چند باید اقتصاد ما درون زا باشد اما نمیتوانیم انتظار حمایت بیدلیل داشته باشیم.
ما هم در این کلاف به فعالان این عرصه و شرکتهای تجهیزات پزشکی پیشنهاد میدهیم با تولید تجهیزات به روز و واردات علوم و فناوریهای روز دنیا از حمایت این بخش بهره مند شوند.