چهارشنبه, ۳ مرداد(۵) ۱۴۰۳ / Wed, 24 Jul(7) 2024 /
           
فرصت امروز
بلومبرگ بررسی کرد

تاثیر نفت ایران بر قدرت چانه‌زنی مشتریان نفتی

8 سال پیش ( 1394/5/7 )
 

خریداران نفت آسیایی که در حال حاضر از فروشندگان نفت آلاسکا تا مکزیک نفت می‌خرند، پیش‌بینی می‌کنند قدرت چانه‌زنی آنها پس از بازگشت ایران به بازارهای جهانی افزایش خواهد یافت. به گزارش ایسنا به نقل از بلومبرگ، در منطقه‌ای که بیش از نیمی از رشد تقاضای نفت جهان را در سال جاری به خود اختصاص خواهد داد، پالایشگا‌ه‌ها مترصد این هستند که به محض افزایش صادرات نفت ایران پس از لغو تحریم‌ها به برندگان معاملات جهانی نفت تبدیل شوند. وزیر نفت ایران اعلام کرده که پس از لغو تحریم‌ها مشتریان آسیایی را جذب و سهم بازار ایران را تصاحب خواهد کرد.

765685897696

پالایشگاه‌هایی همچون شرکت نفت هندوستان و شرکت پتروشیمی فورموسای تایوان به‌طور ضمنی اعلام کرده‌اند که ممکن است نفت بیشتری از ایران خریداری کنند. ارزان شدن نفت یک مزیت برای بسیاری از کشورهای آسیایی بوده و به آنها کمک کرده که از طریق کاهش یارانه سوخت کسری بودجه خود را کاهش و ذخایر نفتی اضطراری خود را افزایش دهند.

گوردون کوان، رییس تحقیقات منطقه‌ای نفت و گاز در شرکت سرمایه‌گذاری نومورا هنگ‌کنگ، می‌گوید: توافق هسته‌ای ایران ممکن است باعث ایجاد یک جنگ قیمت‌گذاری دیگر بین ایران، عربستان، عراق و امارات شود. این اتفاق برای خریداران آسیایی همچون چین که در حال حاضر اهرم چانه‌زنی محکم‌تری بر سر قیمت‌ پیدا کرده‌اند، مثبت تمام می‌شود.

نفت برنت به دلیل اشباع بازار جهانی نفت ناشی از رقابت جهانی تولیدکنندگان، از ژوئن 2014 تاکنون بیش از 50‌درصد کاهش قیمت را تجربه کرده است. همچنین تولید نفت سازمان کشورهای صادرکننده نفت به بالاترین سطح طی سه سال گذشته رسیده است. شش قدرت جهانی و ایران در ماه ژوییه به توافق هسته‌ای نهایی دست یافتند که در صورت تبعیت ایران از تعهدات هسته‌ای خود اجرایی خواهد شد. زمانی که بازرسان تبعیت ایران از تعهداتش را راستی‌آزمایی کنند ایران قادر خواهد بود صادرات انرژی خود را افزایش دهد و تحریم‌ها به‌طور تدریجی لغو خواهند شد. «لین که ین»، سخنگوی شرکت پتروشیمی فورموسا بدون اشاره به جزییات گفت: شرکت پتروشیمی فورموسا به دنبال ازسرگیری واردات نفت از ایران و رساندن آن به بالاترین سطح در قرارداد است و به‌زودی گفت‌وگوهایی را با ایران انجام خواهد داد.

شرکت نفت و انرژی جی ایکس نیپون بزرگ‌ترین پالایشگاه ژاپن نیز لغو تحریم‌ها علیه ایران را باعث عرضه پایدار و تنوع بیشتر منابع نفتی می‌داند. دارمندرا پرادهان، وزیر نفت هند نیز چندی پیش گفت: ورود ایران به بازار نفت به معنی کاهش بیشتر در قیمت‌ها خواهد بود و کشورهایی همچون هند از ذی‌نفع‌های بزرگ این قضیه هستند.

ایران قبل از اینکه مسئله هسته‌ای به منع صادرات نفت این کشور به اتحادیه اروپا در سال 2012 منجر شود دومین تولیدکننده بزرگ اوپک بود. کشورهایی همچون چین، هند و ژاپن برای خرید مقادیر محدودی از نفت ایران مجبور به دریافت معافیت از تحریم‌های آمریکا شدند، زیرا در غیر‌این صورت با خطر از دست دادن دسترسی به نظام مالی جهانی مواجه می‌شدند. ایران در حال حاضر چهارمین تولیدکننده بزرگ اوپک است و تولید این کشور در ماه ژوئن به طور متوسط به 2میلیون و 850‌هزار بشکه نفت رسید که نسبت به تولید این کشور در پایان سال 2011 که روزانه 3میلیون و 600‌هزار بشکه بود کاهش قابل توجهی نشان می‌دهد. تحریم‌ها باعث شد خریدارانی همچون کره‌جنوبی واردات نفت خود از ایران را تقریبا به نصف برسانند.

این کشور برای جایگزین کردن نفت ایران برای نخستین بار طی دو دهه گذشته شروع به خرید نفت از مکزیک کرد و همچنین یک محموله نفت از آلاسکا خرید. چانگ وو سئوک، رییس اداره برنامه‌ریزی پالایشگاه اس‌کی انرژی بزرگ‌ترین پالایشگاه نفت کره‌جنوبی می‌گوید: ما جنبه‌های اقتصادی را برای تصمیم‌گیری درباره میزان واردات نفت از ایران در آینده به‌طور جدی ارزیابی خواهیم کرد. در شرایطی که ایران به‌طور ضمنی اعلام کرده خواهان افزایش صادرات نفت خود به میزان روزانه 500 هزار بشکه بلافاصله پس از لغو تحریم‌هاست. موسسه گلدمن ساش پیش‌بینی می‌کند که میزان افزایش صادرات نفت ایران در مراحل اولیه صرفا به فروش ذخایر نفتی این کشور در نفتکش‌ها محدود خواهد بود. شرکت وسلز ولیو (ارزش نفتکش‌ها) امروز اعلام کرد که برخلاف برآوردهای قبلی ایران در حدود 57‌میلیون و 600‌هزار بشکه نفت ذخیره در نفتکش‌های شناور دارد.

زنگنه می‌گوید: بازار اصلی نفت ایران آسیا است که اولویت اصلی این کشور محسوب می‌شود. آژانس بین‌المللی انرژی اعلام کرده که تقاضای نفت در منطقه در سال 2015 نسبت به سال قبل روزانه 770‌هزار بشکه افزایش خواهد یافت که بیش از نصف رشد مصرف جهانی به حساب می‌آید. ب. آشوک، رییس شرکت نفت هند که بزرگ‌ترین پالایشگاه هند است می‌گوید: توافق هسته‌ای ایران برای دولت‌ها، پالایشگاه‌ها و دیگر مشتریان خوب است چرا‌که به رقابت میان تولیدکنندگان منجر می‌شود. ویکتور شام، نایب‌رییس موسسه مشاور انرژی AHS از سنگاپور نیز گفت: کشورها ممکن است از کاهش قیمت نفت ناشی از اشباع نفت ایران در بازار بهره برده تا ذخایر استراتژیک خود را افزایش دهند. وی افزود: مصرف‌کنندگان بزرگ همچون چین و هند به‌ویژه از این قضیه نفع می‌برند و رقابت افزایش خواهد یافت.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/DH5y1KTG
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
آزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چیندوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگانتور استانبولتور اماراتکولر گازی جنرال گلدکولر گازی ایوولیچک صیادیخرید نهال گردوکمک به خیریهماشین ظرفشویی بوشخدمات خم و برش و لیزر فلزاتتعمیرگاه فیکس تکنیکصندلی پلاستیکیرمان عاشقانهگیفت کارت استیم اوکراینسریال ازازیلتور سنگاپورلوازم یدکی تویوتاقرص لاغری پلاتیندانلود رایگان از شاتراستوکخرید اقساطی آیفون 13 با تخفیف ویژه
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه