شنبه, ۲۰ بهمن(۱۱) ۱۴۰۳ / Sat, 8 Feb(2) 2025 /
           
فرصت امروز

گمانه زنی‌ها برای کاهش نرخ سود بانکی آغاز شده و این موضوع، یکی از عوامل تأثیرگذار بر بازار مسکن عنوان شده است.

به گزارش مهر، بازار مسکن همواره از شاخص‌های مهم اقتصادی تأثیرپذیر بوده و یکی از پیشران‌های اقتصادی به شمار می‌رود. به همین دلیل یکی از مهم‌ترین بخش‌هایی است که به‌طور مستقیم از تصمیمات دولتی تأثیر گرفته و با نوسان روبه‌رو می‌شود.

تأثیر کاهش نرخ سود سپرده‌ها بر مسکن

هرچند دولت یازدهم سعی کرده تا تصمیمات اقتصادی را بر مبنای کنترل بازار مسکن پایه‌گذاری کند تا این بازار بازهم دچار افزایش قیمت‌ها نشود اما همواره یکی از پرسش‌های مهم فعالان اقتصادی این بوده که سیاست‌های دولت چه تأثیری را بر بازار مسکن خواهد گذاشت.

یکی از مهم‌ترین فاکتورهایی که به گفته کارشناسان بر کنترل و رکود بازار مسکن موثر بوده، نرخ سود بانکی است که در سال‌های گذشته تا سقف‌های بالاتر از ۲۲ درصد هم به سپرده‌گذاران، سود پرداخت می‌کرد. باوجودی که شورای پول و اعتبار در آخرین تصمیم‌گیری خود نرخ سود سپرده‌ها را به ۱۸ درصد کاهش داده است اما هنوز هم فعالان اقتصادی معتقدند باید بیش از این کاهش پیدا کند.

سال گذشته آبان ماه بود که حامد مظاهریان، معاون وزیر راه و شهرسازی به سود بالای سپرده‌ها در بانک‌ها انتقاد کرده بود. وی در گفت‌وگو با مهر دلیل وضعیت کنونی بازار مسکن سود کمتر به نسبت سرمایه‌گذاری در بخش ساختمان دانست و گفته بود: باید تغییرات جدی در این بخش انجام گیرد تا سپرده‌گذاری سود کمتری نسبت به سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف تولید داشته باشد.

به گفته وی باید نرخ سود سپرده‌گذاری در این بخش کاهش پیدا کند تا افراد وارد چرخه تولید شوند، در غیراین صورت ترجیح می‌دهند با سپرده‌گذاری و تلاش کم همان سود تولید را به دست بیاورند.

مظاهریان با تأکید بر اینکه بالابودن نرخ سود سپرده‌های بانکی، بازار را به اشتباه می‌اندازد، ادامه داد: بالابودن نرخ سود سپرده‌ها به دلیل سیاست‌های ضدتورمی دولت است. برهمین اساس، دولتمردان قصد دارند توازنی را بین رکود و تورم برقرار کنند.

هرچند نرخ سود بانکی برای سپرده‌های یک‌ساله به ۲۰ درصد رسیده، اما گمانه زنی‌ها حاکی از آن است که این نرخ به حدود ۱۸ درصد کاهش پیدا می‌کند و شورای پول و اعتبار در حال بررسی این موضوع است.

در واقع کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که با کاهش نرخ سود سپرده‌ها، سرمایه‌گذاران پول‌های خود را از بانک‌ها خارج کرده و به سمت بازارهای سرمایه‌ای می‌روند که همین امر هم می‌تواند یکی از عوامل تورم‌زا در بخش‌های مختلف از جمله بازار مسکن باشد.

براساس این گزارش، کاهش نرخ سود سپرده‌های بانکی بر بازار اجاره بها هم تأثیر زیادی دارد، چراکه هرساله بازار اجاره متاثر از نرخ تورم و شرایط اقتصادی کشور تغییر می‌کند، بنابراین نرخ سود سپرده‌ها هم به‌طور مستقیم بر این موضوع اثرگذار است.

در این خصوص حسام عقبائی، رئیس اتحادیه صنف مشاوران املاک گفته بود: کاهش نرخ سپرده‌های بانکی می‌تواند موج‌های افزایش قیمت اجاره‌بهای مسکن را برطرف کند و اجاره‌بهای مسکن در سال۹۵ با کاهش نرخ سود بانکی متعادل می‌شود.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/ImKoSu0V
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
سفارش سئو سایتخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانلوازم یدکی تویوتاتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکسirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامضد یخ پارس سهندمشاور مالیاتیمشاوره منابع انسانیاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطیکفپوش پی وی سیتماشای سریال زخم کاری 4تخت خوابقیمت کمد دیواریکاشت ابرو طبیعیتاسیس کلینیک زیباییریفرال مارکتینگ چیست؟ماشین ظرفشویی بوشکوچینگ چیستتور سنگاپورخرید PS5مبلمان اداریقیمت طلای آبشدهنرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیکوچینگ فراکوچتعمیر اینورترکناف سقف کناف سقف کاذبخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلدفترچه یادداشت تبلیغاتیواردات از چین
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه