رییس انجمن برق و الکترونیک ایران با توجه به پایانپذیر بودن منابع سوخت فسیلی، استفاده از انرژیهای تـجـدیـدپـذیـر را ضرورتی اجتنابناپذیر در زندگی آینده بشر توصیف کرد. به گزارش «فرصت امروز»، حسن غفوریفرد در هفتمین کنفرانس نیروگاههای برق که دیروز در بندرعباس آغاز شد، با اشاره به اینکه در حال حاضر 20 درصد از مردم جهان از انرژی برق محروم هستند، تاکید کرد: متاسفانه 4/1 میلیارد نفر از مردم جهان به الکتریسیته قابل اتکا دسترسی ندارند.
وی ادامه داد: انرژیهای تجدیدپذیر تنها گزینه تامینکننده انرژی بشر در آینده خواهند بود. تا سال 2050، با نصب یک میلیون توربین بادی در خشکی و هزار توربین در دریا در راستای استفاده از انرژی جزر و مدی، ربع انرژی اروپا تامین خواهد شد.غفوریفرد معتقد است که اگر فقط سه دهم درصد از وسعت صحرای آفریقا مجهز به پنل خورشیدی شود، کل انرژی اروپا تامین میشود. وی انرژیهای فسیلی را عاملی برای ایجاد ناامنی در کشورهای دارای این منابع معرفی کرد.
در حالی که رییس انجمن برق ایران استفاده از انرژی هستهای را یک راهحل غیراخلاقی برای تامین انرژی بشر توصیف کرده و معتقد است که زبالههای هستهای تا هزار سال در طبیعت باقی میمانند و این انرژی برای کشورها بسیار گران است، همایون حائری، مدیر عامل شرکت توانیر بر این باور است که هزار مگاوات برق اتمی تولید شده در نیروگاه بوشهر، به صنعت برق خیلی کمک کردهاست. این مقام مسئول از برنامهریزی برای نصب سه واحد هزار مگاواتی نیروگاه اتمی در کشور خبرداد. وی ظرفیت نصب شده برق کشور را 73 هزار مگاوات اعلام کرد و گفت: بیش از 50 درصد نیروگاههای کشور دست بخشخصوصی است.
حائری از تلاش وزارت نیرو برای تبدیل نیروگاههای ایران به سیکل ترکیبی در راستای افزایش بهرهوری در صنعت برق با استفاده از پتانسیلهای بودجه سال 92 و 93 خبرداد. وی افزود: به تازگی قرارداد ایجاد واحدهای سیکل ترکیبی به ظرفیت 6300 مگاوات منعقد شدهاست. مدیر عامل شرکت توانیر همچنین از ورود چهار واحد نیروگاه تلمبه ذخیرهای سیاه بیشه به مدار، طی سال گذشته و امسال خبرداد.
به اعتقاد وی، این نیروگاه تلمبه ذخیرهای مکمل نیروگاه اتمی بوشهر بوده و در زمان کمباری برق را ذخیره میکند. در نتیجه در زمان در اوج مصرف میتوانیم برق ذخیره شده را وارد مدار کنیم. حائری تاکید کرد: وزارت نیرو تصمیم دارد سالانه ظرفیت نیروگاههای بادی و خورشیدی کشور را دو برابر کند. با این برنامهریزی تا سال 1400، 10درصد انرژی کشور از طریق انرژیهای تجدیدپذیر تامین خواهد شد. وی ادامه داد: در افق 1400، ظرفیت نیروگاههای بادی و خورشیدی نصب شده در ایران به 12 هزار مگاوات خواهد رسید.
داوود محمودی، مدیر نیروگاه هرمزگان و دبیر هفتمین کنفرانس نیز از دریافت 470 مقاله توسط دبیرخانه خبرداد. وی اضافه کرد: از میان مقالات رسیده 297 مقاله برای داوری انتخاب شد. داوران نیز 129 مقاله را برای ارائه، تبدیل شدن به پوستر یا چاپ در کتاب همایش انتخاب کردند. محمودی گفت: در این کنفرانس 25 مقاله بهصورت شفاهی ارائه میشود. 23 مقاله بهصورت پوستر و 61 مقاله نیز در کتاب کنفرانس به چاپ میرسد. در حاشیه همایش علاوهبر برگزاری نمایشگاه، 10 کارگاه آموزشی نیز برگزار میشود.
هفتمین کنفرانس نیروگاههای برق امروز در بندرعباس به کار خود پایان میدهد.