وزیران دارایی و روسای بانک مرکزی از 188 کشور جهان از جمله ایران، هفته جاری برای شرکت در نشست بهاره صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی در واشنگتن گردهم میآیند. مدیران صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی در مواجهه با تحولات کنونی اقتصاد جهانی، کشورهای عضو را به پشتیبانی از دورنمای اقتصاد جهان فرامیخوانند تا به گفته کریستین لاگارد رییس صندوق، رشد اندک کنونی به رشداندک بلندمدت تبدیل نشود.
وی هفته گذشته در سخنانی در شورای آتلانتیک گفت: باید از اینکه رشد اندک جدید به واقعیت جدید تبدیل شود، جلوگیری کنیم. نشست بهاره صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی احتمالا شامل گفتوگوهایی درباره تلاشهای یونان برای تسهیل شرایط وام کمکی و بدهی سنگین در اوکراین و برزیل خواهد بود. دو سمینار درباره مقررات مالی و سیاست پولی با حضور پل ولکر و بن برنانکه، رؤسای سابق بانک مرکزی آمریکا برگزار خواهد شد. گفتوگوهای دیگر به مجموعهای از موضوعات جهانی شامل نفت ارزان، آینده غذا، پیری جمعیت جهان و بحران ابولا اختصاص خواهد یافت.
براساس گزارش یو اسای تودی، بسیاری از اقتصاددانان پیشبینی میکنند که اقتصاد جهانی امسال 3.4 درصد رشد میکند که مشابه رشد اندک سال گذشته است. اما در آمریکا دلار قوی به صادرات لطمه میزند. نفت ارزان و کاهش قیمت کالاهای دیگر به افزایش مصرف در اقتصادهای توسعهیافته کمک کرده اما بازارهای نوظهور مانند روسیه و برزیل که آنها را تولید میکنند، دچار آشفتگی شدهاند. در این بین دورنمای رشد منطقه یورو امیدوارکننده بهنظر میرسد. این منطقه در سال 2014 رشد اندک 0.9 درصد را داشت و با کاهش قیمتها که ریسک وقوع بحران دیگری را افزایش میدهند، مبارزه میکند.