مدیرعامل بانک توسعه صادرات با اشاره بهجزییات جلسه اخیر شورای هماهنگی بانکهای دولتی و خصوصی از توافق بانکها برای کاهش تدریجی نرخ سود خبر داد. به گزارش فارس، علی صالحآبادی در نشست خبری دیروز در وزارت اقتصاد درخصوص جلسه اخیر شورای هماهنگی بانکهای دولتی و خصوصی اظهار داشت: در این جلسه بحثهای مختلفی در حوزه بانکی مطرح شد که یکی از آنها کاهش نرخ سود بود. وی افزود: با توجه به کاهش نرخ تورم، بانکها معتقد بودند باید در جهت کاهش نرخ سود سپرده و تسهیلات حرکت کنند.
مدیرکل بانک توسعه صادرات با بیان اینکه هماهنگی بانکها بهطور مداوم انجام میشود، گفت: در مجموع نظر بانکها کاهش تدریجی نرخ سود است. صالحآبادی با بیان اینکه ظرفیت صادرات خدمات فنی و مهندسی 25 میلیارد دلار است، افزود: برای حضور شرکتها در مناقصهها باید ضمانتنامه بانکی داشته باشند تا امکان برنده شدن در مناقصه وجود داشته باشد. وی اجرای پیمانهای پولی دوجانبه و چندجانبه را یکی از برنامههای بانک توسعه صادرات عنوان و تصریح کرد: یکی از محورهای هشتادگانه برنامه ششم توسعه توجه به پیمانهای پولی دوجانبه و چندجانبه است و بانک توسعه صادرات با توجه به وضعیت ارزی خود این سیاست را در دستور کار قرار میدهد.
مدیرعامل بانک توسعه صادرات گفت: در حال حاضر با برخی از کشورها مبادلات تجاری داریم که بهعنوان نمونه سالانه 2 تا 3 میلیارد دلار واردات گاز از ترکمنستان انجام میدهیم که به جای پرداخت پول نقد میتوانیم صادرات کالا داشته باشیم و معادل آن را از وزارت نفت برای صادرکنندگان بگیریم. وی با اشاره به برگزاری جلساتی با مسئولان وزارت نفت در همین باره اظهار داشت: در نهایت هفت مدل جمعبندی شد تا امکان صادرات کالا به ترکمنستان و کشورهای مشابه آن انجام شود.
صالحآبادی توجه به بانکداری شرکتی را مورد تأکید قرار داد و گفت: عمده مراودات مالی ما با شرکتهاست و در همین راستا مدلهای مختلف بانکداری شرکتی را طراحی کردیم و امیدواریم امسال در سه شعبه میرداماد، اراک و تبریز بانکداری شرکتی را عملیاتی کنیم. مدیرعامل بانک توسعه صادرات افزایش سرمایه بانک را ضروری دانست و گفت: امیدواریم نقش افزایش سرمایه بانک در بودجه سال آینده دیده شود چرا که از سال 86 تاکنون بانک توسعه صادرات افزایش سرمایه نداشته و با توجه به ماهیت توسعهای بانک افزایش سرمایه بسیار ضروری است. وی تصریح کرد: ما منتظر افزایش سرمایه نمیمانیم و برنامههای خودمان را در حوزههای مختلف انجام خواهیم داداما در کنار افزایش سرمایه باید از ظرفیت بانک به خوبی استفاده کنیم و خطوط اعتباری جدیدی را به وجود آوریم.