یکشنبه, ۱۶ دی(۱۰) ۱۴۰۳ / Sun, 5 Jan(1) 2025 /
           
فرصت امروز
درآمد IOT تا چهار سال دیگر به 9 تریلیون دلار می‌رسد

اینترنت اشیا، ناجی کسب‌ و‌کارهای نوین

8 سال پیش ( 1394/12/23 )
پدیدآورنده : محمد ممتازپور  

اینترنت اشیا همان IOT طی سال‌های گذشته سرعت زیادی در توسعه داشته و به گفته کارشناسان این فناوری تا سال 2020، 9.8 تریلیون دلار درآمد را در سراسر جهان به خود اختصاص خواهد داد. شاید به همین علت است که این فناوری مورد توجه بسیاری از شرکت‌های بزرگ فناوری قرار گرفته و قصد دارند تا سهم زیادی از این بازار را در آینده نزدیک کسب کنند.

45453734343473462342343473473474733735834584545

اخیرا در کشور ما هم این فناوری مورد توجه مسئولان قرار گرفته و سعی می‌کنند با تأمین زیرساخت‌ها و افزایش ظرفیت‌ ای پی کشور راه را برای ورود این فناوری آماده کنند. چندی پیش معاون وزیر ارتباطات از آغاز به‌کار پنج پروژه راهبردی در بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور همگام با حرکت سایر کشورهای دنیا در دستیابی به این فناوری‌های نوظهور خبر داد.

مرتضی براری، با اشاره به تعریف پنج پروژه راهبردی در بخش فناوری اطلاعات کشور و برنامه‌های مدنظر برای تحقق این پروژه‌ها تا پایان برنامه ششم توسعه، گفت: این پنج پروژه شامل پروژه‌های جویشگر بومی، اینترنت اشیا، محاسبات ابری (کلود کامپیوتینگ)، بیگ دیتا (داده‌های عظیم) و نسل پنجم ارتباطات سیار (G5)می‌شود. وی ادامه داد: برای این پروژه‌ها هم‌اکنون شوراهای راهبری در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تشکیل شده است. در این راستا از شرکت‌های فعال دانش‌بنیان که در این زمینه‌ها فعالیت می‌کنند حمایت صورت می‌گیرد. 

معاون امور دولت و مجلس وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه شوراهای راهبری طرح‌های مذکور آغاز به کار کرده‌اند، گفت: شرکت‌های توانمند این حوزه‌ها، می‌توانند با معرفی به شوراهای راهبری، از ظرفیت‌های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات استفاده کنند.

براری با اشاره به روند جهانی رشد فناوری‌های نوین اطلاعاتی و ارتباطی که با مفاهیمی چون «بیگ‌دیتا» و «اینترنت اشیا» به پیش می‌رود، خاطرنشان کرد: این پروژه‌ها با محوریت مرکز تحقیقات مخابرات ایران و در بازه زمانی پنج ساله عملیاتی خواهد شد و تنها موضوع مربوط به مطالعات آن، مدنظر نخواهد بود. کارشناسان معتقدند با فراگیر شدن اینترنت اشیا، کسب و کارهای نوینی شکل می‌گیرند که می‌تواند نقش بزرگی در ایجاد اشتغال داشته باشد.

سهراب غنی‌نژاد، کارشناس فناوری اطلاعات دراین‌باره به «فرصت امروز» گفت: اینترنت اشیا در آینده‌ای نه چندان دور جای خود را در همه جوامع باز خواهد کرد و با ورود این فناوری، متخصصانی نیاز است که باید آموزش دیده شوند تا در رفع مشکلات این فناوری برآیند.

وی افزود: طبیعی است که با ورود متخصصان و فارغ‌التحصیلان به بازار کار، شغل‌های زیادی ایجاد می‌شود و تأثیر زیادی در بازار کار خواهد داشت. غنی‌نژاد اظهار کرد: البته این کوچک‌ترین تأثیر‌گذاری ورود این فناوری به جوامع امروزی است، چون با تولید دستگاه‌های IOT تولیدکنندگان جدیدی پا به عرصه خواهند گذاشت که هر کدام از آنها نیروی انسانی زیادی را به خدمت خواهند گرفت و این بزرگ‌ترین تأثیر‌گذاری را در ایجاد اشتغال خواهد داشت. 

مینا ملاوردی، مدرس دانشگاه و کارشناس شبکه‌های رایانه‌ای درباره اینترنت اشیا و فرصت‌های این فناوری به «فرصت امروز» گفت: IOT فرصت‌هایی ایجاد می‌کند برای ادغام مستقیم دنیای فیزیکی و سیستم‌های مبتنی بر کامپیوتر، سیستم‌هایی مانند خودروهای هوشمند، یخچال‌های هوشمند و خانه‌های هوشمند که این روزها در مباحث و مجالس مختلفی به آنها اشاره می‌شود و لازم است که بدانید همه این دستگاه‌ها در زیرمجموعه اینترنت اشیا قرار می‌گیرند.

وی افزود: با وجود این، مفهوم IOT بیش از خانه‌ها و لوازم هوشمند است، به‌طوری‌که اینترنت اشیا به شهرهای هوشمند نیز توسعه خواهد یافت. شهرهای هوشمند به‌گونه‌ای خواهند بود که در آن تمام اشیا و اجزا در یک شهر از طریق اینترنت به هم متصلند و از طریق سیگنال‌های ارسالی همدیگر را کنترل می‌کنند. از موارد دیگر سیستم‌های هوشمند راهنمایی و رانندگی هستند که روی وسایل نقلیه نصب خواهند شد و در صورت تخلف سیگنال‌هایی به نهاد مربوط ارسال می‌کنند یا سطل‌های زباله هوشمند که هر زمان نیاز به تخلیه دارند با ارسال سیگنالی به نهاد مربوطه اطلاع می‌دهند، اینها مثال‌هایی ساده از ویژگی‌های یک شهر هوشمند است.

73453434734573723463434734743246234626247234

این کارشناس شبکه درباره وضعیت فعلی فناوری IOT اظهار کرد: در حال حاضر انگلیس یکی از کشورهایی است که در سیستم گرمایشی و مصرف انرژی برخی از خانه‌های خود از اینترنت اشیا استفاده می‌کند. در این خانه‌های هوشمند اجزای هوشمندی وجود دارند که به کمک آن از راه دور می‌توان سیستم گرمایشی خانه را روشن کرد و در روزهای گرم آفتابی برای صرفه‌جویی در مصرف انرژی دمای سیستم کاهش می‌یابد و حتی اگر در منزل نباشید این سیستم به کمک سنسورهای خود متوجه عدم حضورتان شده و سیستم گرمایشی را خاموش می‌کند، این امکانات همگی به کمک اینترنت اشیا ممکن می‌شوند.

وی ادامه داد: در حال حاضر شرکت‌های تکنولوژی بزرگی مانند گوگل، ال‌جی، سامسونگ، اپل و فیلیپس در حال کار روی دستگاه‌های متصل به هم هستند. براساس تحقیقات انجام شده پیش‌بینی می‌شود تا سال 2020 حدود 34 میلیارد دستگاه به اینترنت متصل شوند و هزینه‌ای نزدیک به 6 تریلیون دلار برای اینترنت اشیا تا سال 2020 خرج شود.

* ارتباط با کارشناس: anoosh.m1986@gmail.com

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/NIJnwV98
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
سفارش سئو سایتقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانلوازم یدکی تویوتاتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکسنرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطیکفپوش پی وی سیتماشای سریال زخم کاری 4تخت خوابخرید کتاب استخدامیقیمت کمد دیواریکاشت ابرو طبیعیتاسیس کلینیک زیباییریفرال مارکتینگ چیست؟ماشین ظرفشویی بوشکوچینگ چیستتور سنگاپورخرید PS5مبلمان اداری
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه