آقایان پرتابکنندههای بهتری نسبت به خانمها هستند؛ این یک واقعیت است. پژوهشها در دانشگاه ویسکانسین آمریکا این واقعیت را بهصورت قطعی ثابت کرده است. اما آقایان محترمی که حالا بابت این پژوهش و نتایج آن سرتان را بالا گرفتهاید، در جریان باشید که وقتی اسم سرمایهگذاری، پسانداز و پولدار شدن به میان میآید، با عرض پوزش خانمها از شما عملکرد بسیار بهتری دارند.
در میان تازهکارها، خانمها معمولاً بیشتر از آقایان پسانداز میکنند. تحقیقات مؤسسه سرمایهگذاری فیدلیتی نشان داد آقایان بهطور میانگین 7/9 درصد از حقوق خود را پسانداز میکنند، حال آنکه 8/3 درصد از حقوق خانمها به پسانداز اختصاص مییابد. تفاوت میان درصد پسانداز خانمها و آقایان چندان زیاد نیست اما وقتی صحبت از یک حرفه، میزان بالایی از پول و انواع سودهای تعلق گرفته به آن میشود، رقم بسیار بالایی میشود.
خانمها البته از نظر روانشناختی خوبیها و برتریهای دیگری نیز دارند که یکی از آنها احتمال پایینتر گرفتار آمدنشان در گرداب اعتمادبهنفس کاذب است. خانمها همچنین بیشتر تمایل به ریسک و خطرپذیری برخلاف جریان آب دارند. امری که در مردان کمتر دیده میشود. بهطور ویژه، خانمهایی که مدیریت یک نهاد مالی را به عهده دارند، بیشتر از دیگران پایبندی در کار و ثبات قدم دارند و کمتر سراغ سبکهای افراطی و غیرمعمول سرمایهگذاری میروند. طبعا نتیجه این منطق زودتر پولدار شدن است.
از این گذشته، تحقیقات نشان داده است خانمها نسبت به مردان کمتر تن به رقابت میدهند. آقایان برعکس، سرشان برای رقابت کردن درد میکند. به همین دلیل است که حتی اگر شانس ناچیزی برای برنده شدن داشته باشند، باز هم پا به میدان رقابت میگذارند. این نشان میدهد آقایان بیشتر از اینکه پولدار شدن در یک فرآیند زمانی مشخص و منطقی برایشان مهم باشد، حضور در یک رقابت تنگاتنگ با رقبا برایشان اهمیت دارد. چنین وضعیتی است که منجر به برتری خانمها در سرمایهگذاری و در نتیجه پولدارتر شدنشان داشته است.
مطالعه روی 60 هزار نفر سرمایهگذار از سوی یک مؤسسه مشاورهای نشان داد مشتریان زن در این مؤسسه غالبا 20درصد کمتراز مشتریان مرد در تخصیص داراییهایشان تغییر ایجاد میکنند. آنها همچنین 45درصد کمتر از آقایان وارد حساب خود میشوند. روشن است که خانمها ثبات بیشتری در کار خود دارند پس زودتر پولدار میشوند و ثبات پولشان هم بیشتر است چون اهل دستکاری کردن داراییهایشان نیستند.
هشدار جدیتر برای مردان اما این بود که مردان تقریباً شش برابر خانمها تمایل به تغییر در تخصیص داراییهای بزرگ خود داشتند و رفتارهایشان در قبال پول بسیار نامنظم بود. این نامرتبی تا حدی است که بعضیها 100درصد سرمایهها و داراییهایشان را تغییر میدهند و از جایی به جای دیگر میبرند.
خب! به نظر شما این نوع رفتارها چقدر بر عملکرد افراد تأثیر میگذارد. نقش این رفتارها در زمان و نحوه پولدار شدن افراد چیست؟ درحالیکه در ذهن عامه مردم این موضوع نقش بسته که مردان در سرمایهگذاری، توانایی برای پولدار شدن و گذر از مسیر پرسنگلاخ ثروت موفقتر از زنان هستند، مطالعه یک نهاد مالی روی 35 هزار خانوار نشان داد توانایی و عملکرد زنان در سال در مقایسه با مردان 4/1 درصد بهتر بود.
این مطالعات به خوبی نشان میدهد اگر میخواهید زندگی به سبک پولدارها را تجربه کنید و از ثروتتان لذت ببرید، نهتنها باید باور قدیمی «مردان در مسائل مالی از زنان بهتر هستند» را دور بریزید، بلکه باید راه و روش خانمها را در پیش بگیرید. اگرچه خانمها پرتابکنندههای خوبی نیستند اما در پول در آوردن، دستکم به استناد نتایج تحقیقات و مطالعات، از آقایان عملکرد بهتری دارند.