کلاف اول:
چند سالی است که هشدارهای مسئولان و کارشناسان مبنی بر رو به اتمام بودن انرژیهای فسیلی، شدت گرفته است.
به همین دلیل استفاده از دیگر انواع انرژیها به عنوان انرژیهای جایگزین، ضروری به نظر میرسد. انرژیهایی مانند اتم، خورشید و... اما آنچه قابل توجه است، صحبتهای اخیر رییس ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران مبنی بر بالا بودن شدت تابش انرژی خورشید در ایران نسبت به متوسط جهانی است.
میتوان به این موضوع هم به شکل یک تهدید نگریست هم فرصت. از آنجا که در این روزنامه قرار است بیشتر از فرصتهای بازار کار صحبت کنیم، با نگاهی خوشبینانه به موضوع نگاه میکنیم.
از این زاویه به نظر میرسد انرژی خورشید به عنوان یکی از انرژیهای نوین میتواند در آیندهای نزدیک مشکلات کمبود انرژی جهان را به طور کامل حل کند.
اگر چنین فرصتی پیش آمده چرا نباید از آن استفاده کرد؟ امروزه کسب دانش جدید و سرمایهگذاری در حرفههای نوظهور، کمتر با شکست مواجه میشود. پس به یاد داشته باشید که پول خود را در زمینههای بکری مانند انرژی خورشید سرمایهگذاری کنید تا جزو اولینهای این صنعت محسوب شوید!
کلاف دوم:
وجـــود موتورســـیکلتها در کلانشهری مانند تهران، به مشکلی تبدیل شده که شاید بار ترافیکی را چند برابر کرده است. گذشته از اینها کارشناسان عقیده دارند آلودگی حاصل از موتورسیکلتها تا هشتبرابر اتومبیلهاست. بنابراین برای حفاظت از محیط زیست هم که شده مسئولان باید فکری اساسی کنند.
اتفاقا این اتفاق افتاد و به گفته رییس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس «مطالعات طرح جایگزینی موتورسیکلتهای برقی به جای موتورهای بنزینی در کمیسیون شوراها بررسی شده است.» با این اوضاع، احتمال میرود کلانشهرها هم مانند کیش به شهری بدون موتورسیکلت بنزینی تبدیل شوند. آیا به نظر شما این نمیتواند یک فرصت مناسب برای سرمایهگذاری در این زمینه باشد؟ تولید یا واردات موتورسیکلتهای برقی، مطمئنا طرحی است که در آیندهای نه چندان دور جایگزین کارخانههای ساخت موتورسیکلتهای معمولی میشود. پس تا فرصت هست، اقدام کنید.
کلاف سوم:
با توجه به مشکل کم آبی در کشور، دولت از طرحهای کشاورزی که منجر به استفاده آب کمتری شود، حمایت میکند. اخیرا فرماندار شهرستان
اهر گفته «۸۵ درصد هزینه احداث باغهای قطرهای(آبیاری به شیوه قطره ای) را دولت پرداخت میکند و فقط 15 درصد آن بر عهده کشاورزان خواهد بود.» این امر خبر خوشحال کنندهای است برای کسانی که دوست دارند در زمینه کشاورزی سرمایهگذاری کنند، زیرا با آبیاری قطرهای نهتنها در مصرف آب صرفهجویی خواهد شد، بلکه هزینههای باغداری نیز به میزان قابل توجهی کاهش مییابد. با این حساب، در صورت برخورداری از شرایط مورد نیاز، طرحی اقتصادی تهیه و تنها 15درصد کل سرمایه مزبور را از جیب خودتان هزینه کنید و بقیه را از دولت بخواهید.