نایب رییس هیاتمدیره انجمن سازندگان تابلوی برق گفت: با رفع تحریمها، بسیاری از کشورها به ایران بهعنوان یک بازار مصرفی مناسب نگاه کرده و به سوی آن هجوم آوردهاند. درحالیکه رویکردهای ما تغییر کرده و از این پس، خریدار کالاها نیستیم. بلکه ایران به دنبال شرکای خود بوده و قصد دارد در کنار تولید محصول، تکنولوژی را به کشور منتقل کند.
به گزارش «فرصتامروز»، محسن نجابتیان، در نشستی خبری که دیروز برگزار شد، با بیان این مطلب افزود: تولیدات شرکتهای ایرانی از کیفیت بالایی برخوردار است زیرا این شرکتها تحت لیسانس شرکتهای معتبر دنیا فعالیت کرده و از آنها گواهی دریافت کردهاند. وی ادامه داد: رفع تحریمها نباید منجر به باز شدن دروازههای واردات شود بلکه ارتباط بین ایران با سایر کشورها باید دو سویه باشد. باید از یکسو کالا به کشور وارد شود از سوی دیگر زمینه حضور ایران در بازارهای بینالمللی فراهم شود. ریسکهای مربوط به صادرات هم برای بخشخصوصی برداشته شود. نجابتیان با اشاره به مشکلات متعدد پیشروی بخشخصوصی برای ادامه روند تولید، گفت: شرکتهای ایرانی توان صادرات محصولات خود به سایر کشورهای جهان را به لحاظ کیفی دارند اما در سالهای اخیر تضعیف شده و نیاز به حمایتهای دولت دارند. وی تاکید کرد: از دولت انتظار نداریم پول در اختیار بخشخصوصی قرار دهد، بلکه باید سازوکار لازم برای صادرات را فراهم کند. چین در این زمینه بسیار موفق عمل کرده و با تامین زیرساختهای حضور در نمایشگاه، کالای خود را به جهان معرفی کرده است.
صدور کالای ایرانی با برند ترک
نایب رییس انجمن سازندگان تابلوی برق بیان کرد: با توجه به اینکه تابلوی برق همچون قلب و مغز انسان در کارخانهها عمل میکند، کوچکترین مشکلی در این وسیله، چرخ تولید را از کار خواهد انداخت. وی با اشاره به اینکه سازندگان تابلوی برق نیز همچون سایر فعالان بخش صنعت از مشکلات عمومی رنج میبرند، عدم دسترسی راحت به مواد اولیه باکیفیت را یکی از مهمترین مشکلات سازندگان تابلوی برق اعلام کرد. عدم اجرای قانون رفع موانع تولید با وجود ابلاغ این قانون توسط رییس مجلس شورای اسلامی به دولت، یکی دیگر از مشکلاتی بود که نجابتیان در سخنان خود به آن اشاره کرد.
نجابتیان از صدور کالاهای ایرانی با برند کشور ترکیه به دلیل ممنوعیتهای ناشی از تحریمها خبرداد و افزود: طی این سالها صادرات کالای ایرانی با برندهای ترک انجام شدهاست. این در حالی است که برای نصب تابلو برقها نیز از توان مهندسان ایرانی استفاده شدهاست. با رفع موانع ناشی از تحریم، ایران میتواند کالاهای خود را به کشورهای همسایه، خاور دور و حتی آفریقا صادر کند.
کیفیت تابلوهای ایرانی در حد اسپانیا و ایتالیا
علی کهفی قانع، رییس هیاتمدیره انجمن سازندگان تابلوی برق نیز در این نشست تاکید کرد: کیفیت تابلوبرقهای ساخت ایران اگر در حد فرانسه و کشورهای درجه یک اروپایی نباشد، حتما در حد کیفیت محصولات اسپانیایی و ایتالیایی بهعنوان کشورهای درجه دو اروپایی هست.
وی اضافه کرد: در ایران سالانه 250هزار سلول تابلوی برق ساخته میشود. این درحالی است که نیاز سالانه کشور به تابلوی برق حدود 75 تا 80 هزار سلول بوده و به دلیل رکود حاکم بر بازار و تعطیلی پروژهها، طی سالهای اخیر، حدود 30 تا 40 هزار سلول تابلوی برق به فروش رساندهایم. کهفی قانع بیان کرد: ایران به هیچوجه نیاز به واردات تابلوی برق نداشته و باید به بازارهای صادراتی فکر کند. هدفگذاری تولید و صادرات تابلوی برق در ایران باید برای 300 هزار سلول باشد. به گفته وی با وجود بینیازی کشور در زمینه تابلوی برق، براساس گزارشهای رسیده این محصول در قالب تعرفه ماشینآلات به کشور وارد شده و سال گذشته حجم واردات آن حدود 52میلیون دلار برآورد شده و این واردات بیشتر در مناطق آزاد انجام شدهاست.
رییس هیاتمدیره انجمن سازندگان تابلوی برق عنوان کرد: صنعت تولید تابلوی برق در ایران به مرز اشباع رسیده اما به دلیل برخی سیاستهای وزارت صنعت، معدن و تجارت مجوزهای زیادی برای تولید تابلوی برق در ایران صادر شدهاست. وی معتقد است برای حل مشکلات مربوط به صادرات و ارائه راهکارهای مناسب باید در برنامهریزیهای دولت و بانک مرکزی، اتاق بازرگانی و تشکلها حضور یافته و نقش اساسی داشته باشند. باید انجمنها برنامه بدهند، به شرط آنکه دولت این برنامهها را بپذیرد.