وزیر صنعت، معدن و تجارت ظرفیت فعلی ذوب فولاد کشور را 17 میلیون تن در سال اعلام کرد و گفت: براساس برنامهریزیهای صورت گرفته با تکمیل چند طرح نیمهتمام و در دست اجرا، ظرفیت ذوبفولاد تا 10 سال آتی به 55 میلیونتن در سال افزایش مییابد. به گزارش شاتا، محمدرضا نعمتزاده در آیین بهرهبرداری از خط تولید فولاد آلیاژی در مجتمع فولاد شاهین بناب گفت: صنعت فولاد یکی از مزیتهای مهم کشور در عرصههای صنعتی و معدنی به شمار میرود و باید برای دستیابی به اهداف تعریف شده بخش خصوصی بیش از پیش فعال و حمایت شود.
وی با بیان اینکه در عرصه صنایع فولادی در ابتدای خط قرار داریم و بخشی از تولیدات بهصورت خام صادر میشود، بر ظرفیتسازی برای فرآوری محصولات این عرصه با هدف افزایش ارزش افزوده تاکید کرد. نعمتزاده ظرفیت بالای بخش نورد صنایع فولادی و متناسب نبودن آن با حوزههایی همچون استخراج سنگآهن و ذوب را مهمترین عامل خالی ماندن ظرفیت بخش نورد صنایع فولادی ارزیابی کرد.
وی ادامه داد: هماکنون صنایع نورد فولادی کشور با حدود 50 درصد ظرفیت خالی فعالیت میکنند که این شرایط بر ضرورت توسعه همگون صنایع فولادی براساس ظرفیتها و نیازها میافزاید. وزیر صنعت، معدن و تجارت ظرفیت صنایع نورد فولادی را 33 میلیون تن در سال اعلام کرد و گفت: این میزان نزدیک به دو برابر ظرفیت ذوب فولاد است و موجب شده که نتوانیم از ظرفیت عظیم ایجاد شده در صنعت نورد بهره کافی ببریم.
وی کاهش قیمت جهانی فولاد را یکی از مشکلات اصلی فعالان این عرصه بیان کرد و افزود: این موضوع ناشی از رکود نسبی بازارهای جهانی و کاهش قیمت انرژی ناشی از کاهش قیمت نفت است. نعمتزاده این رکود را کوتاهمدت ارزیابی کرد و گفت: رکود کنونی یک طیف زمانی گذراست و در حال حاضر قیمت جهانی فولاد در پایین منحنی سینوسی خود قرار دارد و با تغییر شرایط، وضعیت موجود بهبود خواهد یافت.
وی از سرمایهگذاران صنعت فولاد خواست که با دید گسترده و وسیع به ارزیابی شرایط آتی این صنعت بپردازند و صحنه تولید و صنعت را رها نکنند. نعمتزاده بر فعالیت تخصصی در عرصه صنایع فولادی تاکید کرد و گفت: به طور قطع تحقق این سیاست میتواند به تولید محصولاتی با ارزش افزوده بالا و ارزآوری بیشتر منجر شود.