مدیرکل امور اجتماعی استانداری تهران گفت: در 9 ماه گذشته طلاق 20 درصد در استان تهران افزایش یافته و این آمار برای ایران که جامعهای اخلاقی و اسلامی است، آمار کمی محسوب نمیشود. به گزارش ایسنا، سیاوش شهریور در کارگروه پیشگیری از طلاق که روز چهارشنبه در استانداری تهران برگزار شد، افزود: طلاق در سایر جوامع یک واقعیت است اما در جامعه ما به دلایل متفاوتی در حوزه آسیبهای اجتماعی جای گرفته و نیازمند کالبدشکافی است. کشور ما بهعنوان جامعه در حال گذار آسیبهای زیادی را تجربه کرده است که از جمله میتوان به مواد مخدر، مشروبات الکلی، طلاق و کاهش ازدواج اشاره کرد. طلاق بسیار پیچیده است و نمیتوان به آن از یک منظر نگریست.
شهریور با اشاره به ارتباط کاهش اعتماد و افزایش اعتیاد، گفت: تنها در حوزه معامله و تجارت شاهد کاهش اعتماد نیستیم. از سوی دیگر دلایل بسیار زیادی برای افزایش اعتیاد وجود دارد که از آن جمله میتوان به افسردگی، نبود شریک زندگی و بیکاری اشاره کرد. دخالت خانوادهها و نبود تعهد جنسیتی نیز در موضوع طلاق مطرح است البته ما نمیتوانیم نسخه خاصی را در این زمینه بپیچیم. لازم است همه جوانب ازدواج و طلاق را مورد توجه قرار دهیم. در زمینه ازدواج، ایمان، اخلاق، شغل، مهارتهای زندگی و سبک زندگی از اهمیت زیادی برخوردار است. ما تلاش کردهایم یک کار زیرساختی انجام دهیم و پروتکلی به منظور کاهش طلاق تهیه کنیم. در این زمینه وزارتخانههای دادگستری، ورزش و جوانان، سازمان بهزیستی و... با ما در قالب یک کمیته همکاری کردهاند. با آنها جلسات متعددی برگزار کردیم تا به نقطه تفاهم دست یابیم. هفته آینده قرار است با مرتضی میرباقری، قائممقام امور اجتماعی وزارت کشور درباره طرح جامع ازدواج پایدار جلسهای برگزار کنیم. مشکل ما تامین اعتبار برای این طرح است و تلاش کردهایم در این زمینه از ظرفیتهای خیرین و سازمانهای مردمنهاد بهره ببریم.
مدیرکل امور اجتماعی استانداری تهران با بیان اینکه غفلت از اهمیت خانواده خطرناک است، تاکید کرد: باید حوزه آموزش و اقدامات عملیاتی را جدی کرده و تلاش کنیم آیندگان از استحکام خانواده برخوردار باشند. مدرنیته ما را درمینوردد اگر به خردجمعی بیتوجه باشیم، اما در صورتی که از سرمایههای معنوی و دانشگاهی خود بهره ببریم به موفقیت دست پیدا میکنیم.