مجری سد و نیروگاه گتوندعلیا با بیان آنکه توجه به کیفیت آب کارون همواره از دغدغههای اصلی بوده، گفت: متاسفانه رهاسازی فاضلاب شهری و روستایی، پسابهای صنعتی و کشاورزی و پرورش غیرمجاز ماهی باعث کاهش کیفیت آب رودخانه کارون در پایین دست این سد شده است. کریم شیبانی در گفت وگو با ایرنا در خصوص دلایل افزایش EC رودخانه کارون، افزود: در شرایطی کهEC یا میزان هدایت الکتریکی آبی که از سد گتوند رها شده برابر 1200 است، متاسفانه همین کیفیت نمونهگیری شده هنگامی که به شهرهای اهواز و آبادان میرسد به ترتیب عدد 2500 تا 4000 را نشان میدهد که این امر نشاندهنده آن است که در مسیر رودخانه، آلایندهها موجب افزایش آلودگی آب کارون میشوند. وی ادامه داد: متاسفانه به دلیل نبود سیستم تصفیه فاضلاب مناسب برای شهرهای واقع شده در مسیر کارون، وجود آلایندههای مختلف در مسیر کارون میزان ناخالصیهای محلول در آب را افزایش میدهند.
گفتنی است، براساس استاندارد 1053 ملی ایران حداکثر TDS یا میزان ناخالصیهای محلول در آب آشامیدنی به طور مطلوب باید1000 (EC = 1650) و میزان مجاز آن 1500 (EC =2500) باشد.
مجری سد و نیروگاه گتوندعلیا اظهار داشت: این آلایندهها در فصول مختلف سال متفاوتند، بهعنوان مثال در فصل تابستان میزان آلایندهها بیشتر شده و در فصل بهار که افزایش بارندگی را شاهد هستیم و رودخانه قدرت پالایندگی بیشتری دارد، میزان آلایندگی کمتر است.