دوشنبه, ۵ آذر(۹) ۱۴۰۳ / Mon, 25 Nov(11) 2024 /
           
فرصت امروز
مشاور رییس سازمان محیط‌زیست پیشنهاد داد

از مصرف کم کنیم و بر ذخایر بیفزاییم

9 سال پیش ( 1394/2/27 )
پدیدآورنده : گروه کشاورزی  

طرح واردات آب از کشورهای همسایه باید از نظر زیست‌محیطی نیز بررسی شود و در صورتی که نهر ثقلی یا لوله‌های انتقال، تخریب‌های زیادی در محیط‌زیست منطقه یا مناطق خط انتقال ایجاد نکنند، مدیران پروژه می‌توانند به تصویب طرح امیدوار باشند. اسماعیل کهرم، مشاور رییس سازمان حفاظت محیط‌زیست در امور طبیعی، در گفت و‌گو با «فرصت امروز»، اظهار می‌کند: به نظر من طرح واردات آب از همسایگان، یک طرح بسیار احتمالی و آینده‌نگرانه است که عملی هم نخواهد شد مگر اینکه وضعیت منابع آب در آینده بدتر شود. وی ادامه می‌دهد: انتقال آب از کشوری به کشور دیگر تنها برای مصرف آشامیدن است و برای کشاورزی و صنعت توجیه ندارد. در ایران بیشترین مصرف آب شیرین در بخش کشاورزی است و براساس آمارها (وزارت نیرو)، حدود 91 تا 93 درصد آب‌های شیرین در بخش کشاورزی و 5 تا 6 درصد در صنعت مصرف می‌شود و مقدار ناچیزی به مصارف خانگی و آشامیدنی می‌رسد. 

56756976976

مشاور رییس سازمان حفاظت محیط‌زیست تاکید می‌کند: به نظر من به جای اینکه به فکر واردات آب از کشورهای دیگر باشیم، می‌توانیم با بهبود عملیات کشاورزی و ترویج سیستم‌های آبیاری نوین، مقدار آب مصرفی در این بخش را کاهش دهیم. به بیانی دیگر از مصرف آب کشاورزی کم کنیم و بر ذخایر منابع آب بیفزاییم. این در حالی است که هم‌اکنون بسیاری از کشاورزان ما از سیستم‌های آبیاری سنتی کرتی و غرقابی که هزاران سال پیش نیز استفاده می‌شد، بهره می‌برند. این فعال محیط‌زیست می‌افزاید: با استفاده از سیستم‌های نوین آبیاری (قطره‌ای، مه‌پاش و بارانی) می‌توانیم به مقدار قابل‌توجهی از مصرف آب بکاهیم و نیازی هم به واردات آب از کشورهای دیگر نداشته باشیم. برای نمونه در شمال غرب کشور و در حوضه دریاچه ارومیه در زمان خشکسالی‌ها نه تنها از میزان مصرف آب در بخش کشاورزی کم نشد بلکه زمین‌های کشاورزی (آبیاری و غرقابی) از 250 هزار هکتار به 750 هزار هکتار افزایش یافت. آب آن هم از حقابه دریاچه ارومیه گرفته شد و به کشاورزی اختصاص یافت.

کهرم تاکید می‌کند: در ستاد احیای دریاچه ارومیه قرار شد 40 تا 45 درصد این حقابه از کشاورزی به دریاچه برگردد و این موضوع در هیات دولت نیز به تصویب رسید. اگر این مصوبه اجرا شود، دریاچه ارومیه احیا می‌شود اما شرایط کشاورزان را هم باید در نظر گرفت که البته با اجرای سیستم‌های نوین آبیاری می‌توان تا حدودی این مشکل را برطرف کرد. مشاور ابتکار، در خصوص پیامدهای زیست‌محیطی طرح انتقال و واردات آب از کشورهای همسایه اظهار می‌کند: وزیر نیرو با ارائه این طرح بیشتر آینده‌نگری کرده است که در صورت کمبود آب شرب باید به واردات فکر کنیم. به هر روی اگر این طرح به اجرا برسد از نظر زیست‌محیطی تخریب چندانی وارد نمی‌کند. انتقال یا از لوله‌ها یا از راه نهرها انجام می‌شود که تخریب زیادی به بار نمی‌آورد.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/tTxiV1Le
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
خرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانکمک به خیریهسریال ازازیللوازم یدکی تویوتاریفرال مارکتینگ چیست؟محاسبه قیمت طلاماشین ظرفشویی بوشآژانس تبلیغاتیتعمیرگاه فیکس تکنیکتور سنگاپورتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکستالار ختمبهترین آزمون ساز آنلایننرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطی
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه