رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: در سهماهه گذشته 170 هزار هکتار برنامه مدیریت در حوضه آبریز دریاچه ارومیه انجام شده است. به گزارش ایسنا، خداکرم جلالی در خصوص اقدامات انجام شده برای کنترل ریزگرد و توفان نمکی در سهماهه گذشته گفت: برای کنترل ریزگرد و توفان نمکی 6 هزار و 400 هکتار بذرپاشی و نهال کاری و 7هزار و 200 قرق در حوضه آبریز دریاچه انجام شده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه مشکل ایجاد شده در دریاچه ارومیه مسئله ملی و حتی فراملی است، افزود: اگر نتوانیم جلوی خشکی دریاچه ارومیه را بگیریم مشکلات و تاثیرات منفی آن گریبانگیر همه مردم کشور میشود. جلالی با اشاره به اینکه عدم جامعنگری در حوضه آبریز دریاچه ارومیه علت بهوجود آمدن این مشکل است، اظهار کرد: همه به نوبه خود در خشک شدن دریاچه ارومیه دخیل هستیم؛ بهرهبرداری بیرویه، تصمیمات و اقدامات ناصحیح باعث خشکی دریاچه ارومیه شده که باید با سازگاری با شرایط اقلیمی و آیندهنگری از شرایط نابسامان حال حاضر خارج شویم.
رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به اینکه 70 درصد نزولات آسمانی در حوضه دریاچه ارومیه تبخیر میشود، افزود: با اجرای طرح آبخیزداری و پوشش گیاهی 30 درصد از این میزان جذب زمین شده که 13 درصد برای تغذیه پوشش گیاهی مورد استفاده قرار گرفته و 17 درصد به آبهای زیر زمینی افزوده میشود. وی تصریح کرد: پیشبینی شده در حوضه دریاچه ارومیه 1.5 درجه دما افزایش یابد و با بارش نرمال نزولات آسمانی باز آب دریاچه ثابت نخواهد ماند که در این راستا باید با برنامه ریزیهای دقیق و اقدامات اساسی برای کاهش مصرف و افزایش ورودی آب به این حوزه تلاش کنیم. وی بر اهمیت مشارکت مردمی برای احیای دریاچه ارومیه تاکید کرد و گفت: با مشارکت مردمی هم کار دلسوزانه انجام میشود و هم هزینههای احیا یک سوم کاهش مییابد.