رییس هیأت عامل ایمیدرو گفت: دولت و ایمیدرو از انتقال فناوری و سرمایهگذاری مستقیم یا مشاركت شركتهای خارجی در این بخش استقبال میكنند.
به گزارش روابط عمومی این سازمان مهدی كرباسیان تصریح كرد: نوع سرمایهگذاری شركتهای خارجی در بخش معدن و صنایع معدنی بهصورت مستقل و مشاركتی قابلیت اجرا دارد، به طوری که سرمایهگذاران میتوانند بهصورت سهامدار نیز در این بخش فعالیت كنند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به نقش اقتصاد مقاومتی در توسعه اقتصادی از صاحبنظران خواست نسبت به انعكاس توانمندیهای این بخش، فعالیت بیشتری انجام دهند.
به گفته وی، در سالهای گذشته با بروز ركود جهانی در اقتصاد و همزمان اعمال تحریم علیه اقتصاد ایران، كمترین آسیب به بخش معدن وارد شد كه این امر نشان میدهد، بخش معدن نیازمند توجه بیشتری است تا سهم بالاتری در تولید ناخالص داخلی كسب كند.
كرباسیان به تمایل شركتهای خارجی از جمله شركتهایی از اتحادیه اروپا، آسیا، افریقا و كانادا برای همكاری با ایران اشاره كرد و گفت: با توجه به پیشبینیهای انجام شده مبنی بر خروج اقتصاد جهانی از ركود در سال 2015، رونق بخش معدن و صنعت فرآوری، بیش از پیش خواهد شد كه در این میان شركتهای خارجی با تعامل و ارتباط افزونتر با ایران میتوانند منافع دوسویهای ایجاد كنند.
وی همكاری این سازمان با بخش خصوصی را بهعنوان یكی از سیاستهای اساسی ایمیدرو ذكر كرد و گفت: ایمیدرو نه رقیب كه حامی بخش خصوصی ایران است و این امر با توجه به بازتعریفی كه از جایگاه این سازمان انجام شده پررنگتر خواهد شد، به این دلیل كه اهداف حوزه معدن و صنایع معدنی با شركتهای توانمند بخش خصوصی تحقق مییابد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت تاكید كرد: همكاری با بخش خصوصی میتواند بخشی از اهداف كشور را برای دستیابی به رشد بیش از هشتدرصدی اقتصاد محقق سازد.
كرباسیان تصریح كرد: حدود 30 طرح نیمه تمام و راكد كه طی یك سال اخیر فعال شدهاند با مشاركت و سرمایهگذاری بخش خصوصی بوده كه چنین عملكردی گواه سیاست جدید ایمیدرو است.
وی ادامه داد: ایمیدرو اجازه دارد 25درصد از سود خالص خود را در حوزه پژوهش و همكاری با نهادهای علمی هزینه كند، به همین دلیل به دانشگاهها اعلام كردهایم كه آماده همكاری مشترك در اجرای طرحهای پژوهشی هستیم.
رییس هیأت عامل ایمیدرو یادآور شد: تدوین طرح جامع فولاد كه طی 10 سال گذشته آغاز شده و برخی از بندهای آن اجرا شده بود، هم اینك در حال نهایی شدن است و تمامی امور از جمله مسائل آب، معادن بالا دستی، انرژی، حملونقل و تولید را در برمیگیرد.
وی حمایت از معادن كوچك برای پرعیارسازی مواد معدنی از جمله سنگ آهن را از دیگر برنامههای ایمیدرو اعلام و اظهار کرد: در حال حاضر 10 معدن نمونه بخش خصوصی برای طرحهای پرعیارسازی فعالیت میكنند.
افریقای جنوبی آماده همکاری
ویلیام مکس، سفیر افریقای جنوبی در همایش بینالمللی فرصتهای سرمایه گذاری معدن و صنایع معدنی گفت: دو كشور ایران و افریقای جنوبی اشتراكات و توانمندیهای متعددی بهویژه در بخش معدن دارند و میتوانند با همكاریهای دوجانبه در زمینه سرمایهگذاری و تبادل فناوری، سبب ارتقای جایگاه بخش معدن در دو كشور شوند. او در عین حال ابراز امیدواری كرد كه بهزودی گفتوگوهای ایران و گروه 1+5 ثمربخش باشد تا زمینه استفاده از فرصتهای سرمایهگذاری در بخش معادن ایران فراهم آید. در این همایش محمود نیلی رییس دانشگاه تهران نیز سخنانی درباره لزوم افزایش ارتباط صنعت و دانشگاه مطرح كرد.