معاون وزیر راهوشهرسازی به طراحی سامانه ملی املاک و اسکان کشور اشاره کرد و گفت: پس از گذشت یکسال از خالی ماندن، واحدهای مسکونی مشمول جریمه میشوند.
حامد مظاهریان در گفتوگو با مهر درخصوص اجرای قانون مالیات بر خانههای خالی اظهار داشت: اجرای مالیات بر خانههای خالی نیاز به یک سامانهای دارد که ما در حال طراحی این سامانه هستیم که بهزودی آماده میشود.
وی با بیان اینکه در قانون آمده که در سال اول از خانههایی که خالی هستند، مالیات دریافت نشود، افزود: بنابراین پس از اجرای قانون مالیات بر خانههای خالی در سال اول وصولی از این منبع نداریم تا زمانیکه بیش از یکسال از خالی بودن واحد گذشته باشد.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه تعیین مالیات بر عهده سازمان امور مالیاتی است، گفت: وزارت راه و شهرسازی فقط سامانه مربوط به اطلاعات املاک را طراحی میکند و تمامی اطلاعات مربوط به املاک در این سامانه به ثبت میرسد.
مظاهریان ادامه داد: این سامانه با سامانههای دیگر دستگاهها همافزایی دارد و به سامانه ملی املاک و اسکان کشور تبدیل میشود تا تمامی اطلاعات املاک روی آن به ثبت برسد به همین دلیل طوری طراحی میشود که با دیگر سامانهها ارتباط داشته باشد.
براساس این گزارش، مقرر شده قانون اخذ مالیات از خانههای خالی در سال جاری به اجرا برسد که در تبصره ۷ ماده ۱۶۹ مقرر قانون عنوان شده است که وزارت راه و شهرسازی موظف است حداکثر شش ماه پس از تصویب این قانون «سامانه ملی املاک و اسکان کشور» را ایجاد کند.
این سامانه باید بهگونهای طراحی شود که در هر زمان امکان شناسایی برخط مالکان و ساکنان یا کاربران واحدهای مسکونی، تجاری، خدماتی و اداری و پیگیری نقل و انتقال املاک و مستغلات بهصورت رسمی، عادی، وکالتی و... را در کلیه نقاط کشور فراهم سازد. وزارت راه و شهرسازی موظف است امکان دسترسی برخط به سامانه مذکور را برای سازمان امور مالیاتی کشور ایجاد کند.
وی همچنین درباره جلسات نمایندگان وزارت راهوشهرسازی، بانکمرکزی، بانکمسکن و وزارت اقتصاد با معاون اول رئیسجمهوری اظهار کرد: دولت مصمم است تلاش بخشهای مختلف درون قوهمجریه که میتوانند در رونق بخش مسکن اثرگذار باشند را هماهنگ کند تا دستور اکید رئیسجمهوری برای خروج مسکن از رکود اجرایی شود.
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی ادامه داد: تاکنون ابزارهای مالی گوناگونی در مذاکرات متعدد با بانک مرکزی، شورای پول و اعتبار، بانکهای عامل و سازمان بورس طراحی و عملیاتی شده است تا این امر محقق شود.
وی با بیان اینکه در طراحی این ابزارها در جلسات مذکور به جمعبندی خوبی رسیدهایم و امکان اجرای آنها مهیا شده است، گفت: هماکنون در موقعیتی قرار داریم که لازم است برای پروژههای مختلف طراحیشده در بخشهایی چون تخصیص زمین، مسکن روستاییان، مسکن حمایتی اقشار ضعیف و دهکهای یک و دو و همچنین تقویت طرف عرضه و تقاضای مسکن (ساخت و خرید) تصمیمهای مشخصی گرفته شود.