درحالیکه صنایع شیر براساس تفاهمهای صورت گرفته از ابتدای پاییز امسال روغن پالم و هرگونه چربی گیاهی را از تولیدات صنعتی خود حذف میکنند، از چربی حیوانی و چربی طبیعی موجود در شیر گاو به جای آن استفاده خواهند کرد.
پس از افشاگری وزیر بهداشت و ماجرای مصرف روغن پالم در شیر و لبنیات، ابهامات بسیاری در اذهان عمومی شکل گرفت که باعث کاهش خرید محصولات لبنی پرچرب شد. اما پس از آن صنایع لبنی در پی توافقاتی که با سازمان استاندارد، سازمان غذا و دارو و دیگر دستگاههای نظارتی داشتند، متعهد شدند از پایان شهریورماه روغن پالم را از همه تولیدات لبنی خود حتی آن دسته از محصولاتی که پیش از این برای استفاده از روغن پالم مجوز داشتند، حذف کنند. به گفته رضا باکری، دبیر انجمن صنفی صنایع لبنی، پس از این تفاهمنامه، مکاتبات بسیاری با کارخانههای لبنی سراسر کشور صورت گرفت و مقرر شد روغن پالم از همه محصولات لبنی حذف شود. به گزارش ایسنا، وی افزود: از این تاریخ به بعد در تولید محصولات لبنی بهجای استفاده از روغن پالم از چربی طبیعی موجود در شیر و چربی حیوانی استفاده میشود. مصرف چربی حیوانی و چربی طبیعی موجود در شیر به این صورت است که بهعنوان مثال برای تولید شیر یا ماست پرچرب از خامه با 40 درصد چربی البته با اندازه و دزهای مشخص استفاده میشود.