محمدعلی سیدابریشمی، مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران در گفت‌وگو با ایسنا از فشارهای غیر‌منطقی نمایندگان مجلس برای تاسیس شهرک‌های صنعتی غیر‌اقتصادی خبر داد.

وی گفته: سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران دارای یک گستره ملی است و طبق آخرین آمار در حال حاضر 929 شهرک و ناحیه صنعتی مصوب در کشور وجود دارد که از این تعداد 731 شهرک به بهره‌برداری رسیده‌اند. ما یک سازمان توسعه‌ای هستیم که زیرساخت‌های موردنیاز برای فعالیت‌های بخش خصوصی مانند آب، برق، گاز، آسفالت، دسترسی جاده، تصفیه‌خانه و غیره را فراهم می‌کنیم تا بخش خصوصی دیگر نیازی به گرفتن مجوز برای احداث این زیرساخت‌ها نداشته باشد.

بررسی‌های ما نشان می‌دهد که متاسفانه در دولت گذشته بدون بررسی‌های کارشناسی، فنی و اقتصادی تعداد زیادی شهرک مصوب به سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران تحمیل شد تا احداث شوند. برخی از شهرک‌های با فشار توسط نمایندگان مجلس و مسئولان استانی به سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران تحمیل شدند.

در مجموع احداث حدود 270 شهرک صنعتی در سفرهای استانی دولت قبل مصوب شد که از این تعداد تنها 60 تا 70 شهرک دارای توجیه بوده‌اند. احداث این شهرک‌ها شاید از نظر اجتماعی دارای توجیهاتی بوده‌اند، اما از نظر اقتصادی و فنی اصلا توجیه‌پذیر نبوده‌اند. از سوی دیگر نیروهای زیادی با توصیه مسئولان در استان‌های مختلف به استخدام سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران درآمدند.

بسیاری از این نیروها بدون طی مراحل اداری و داشتن تخصص لازم و رعایت عدالت به استخدام سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران درآمده‌اند. حتی بسیاری از این افراد در بخش‌‌هایی که دارای تخصص هستند به کار گرفته نشده‌اند. 9 سال پیش سازمان 740 نیرو داشت و حالا تعداد نیروهای این سازمان 3450 نفر است.