ظرفیت واحدهای نورد در بخش خصوصی زیر ۲۰۰ هزار تن و واحدهای فولادی زیر ۵۰۰ هزار تن است و تنها واحدهای بزرگ توجیه اقتصادی دارند که آنها هم اکثرا دولتی هستند. به گزارش ایلنا، جهانبخش شکری، عضو انجمن فولاد ایران درخصوص ادغام واحدهای فولادی، اظهار داشت: این موضوع باید بهصورت زیربنایی حل شود هرچند واحدهای کوچک اقتصادی نیستند اما باتوجه به رکود فعلی در کشور و کمبود بودجه عمرانی ادغام واحدها به صلاح نیست.
عضو انجمن فولاد ایران با بیان اینکه ادغام واحدها غیرمنطقی و نشدنی است، گفت: فعالیت واحدهای کوچک در حال حاضر بیدردسرتر است و به اعتقاد بنده آقای نعمتزاده با دید دولتی این موضوع را مطرح کرده است. شکری افزود: به دلیل دستوری بودن فعالیتها در واحدهای فولادی برخی از این واحدهای بزرگ زیانده هستند و این موضوع را بهصورت غیرمستقیم مطرح میکنند.
نعمتزاده پیش از این گفته بود شرکتهای کوچک با ظرفیت پایین نمیتوانند برای مذاکره و عرضاندام، برگ برندهای در بازار فولاد داشته باشند، از این رو بهتر است کارخانههای بزرگ و کوچک فولاد در ایران یکی شوند تا بتوانند با قدرت بیشتری در مذاکرات حضور یابند و بازار را از آن خود کنند، این اقدام در کنار اجرای طرح جامع فولادی باعث میشود طرحهای معدن، کنسانتره، گندله و فولادسازی در حال اجرا بهطور دقیق پالایش شوند و برنامههای بهرهبرداری آنها اعلام شود.