مهلت صرافیها برای انطباق شرایط خود با دستورالعمل بانک مرکزی امروز به اتمام میرسد و پس از آن صرافیهای غیرمجاز براساس قانون نباید معاملات ارزی داشته باشند. به گزارش مهر، مهلت صرافیها برای انطباق با دستورالعمل شورای پول و اعتبار امروز ۲۸مردادماه به اتمام میرسد و پس از این تاریخ صرافیهای غیرمجاز طبق قانون نباید معاملات ارزی داشته باشند و این امر تنها برای صرافان دارای مجوز از بانک مرکزی امکانپذیر خواهد بود.
براساس این دستورالعمل حداقل سرمایه اولیه تاسیس صرافیهای متعلق به موسسات اعتباری (بانکها و موسسات اعتباری غیربانکی) و نیز صرافیهای هفت شهر تهران، کرج، اصفهان، شیراز، مشهد، اهواز و تبریز 4میلیارد تومان و در سایر شهرها 2میلیارد تومان تعیین شده است. همچنین صرافیها موظف به ارائه ضمانتنامه بانکی بدون قید و شرط حسن انجام تعهد به نفع بانک مرکزی به میزان ۵۰درصد آخرین سرمایه ثبتی شدهاند. براین اساس شمارش معکوس برای صرافیها آغاز شده است. اسحاق جهانگیری، معاون اول رییسجمهور هم مردادماه سال گذشته در ابلاغیهای به بانک مرکزی دستور ساماندهی صرافیها را صادر کرد که براساس آن صرافیها تا ۲۸مردادماه سال جاری برای دریافت مجوز از بانک مرکزی فرصت دارند.
این در حالی است که مسئولان بانک مرکزی بارها در این باره با صرافان بدون مجوز اتمام حجت کردهاند و بر این اساس تعداد زیادی از صرافان در جریان دریافت مجوز از بانک مرکزی قرار دارند و طبق اعلام قبلی با اتمام فرصت دریافت مجوز، با صرافان بدون مجوز برخورد خواهد شد. براساس قانون، فعالیت صرافان بدون مجوز مشمول ضوابط قانون مبارزه با قاچاق ارز میشود و پس از اتمام این دوره (۲۸مرداد) خریدوفروش ارز توسط این صرافیها، کار غیرقانونی آشکار است.
حمید تهرانفر، معاون نظارتی بانک مرکزی در این زمینه با تاکید بر اینکه برخی از صرافیها دارای کفایت سرمایه مناسبی هستند، اظهارداشت: تعدادی از صرافیهای قدیمی در حال تمدید مجوز و تعدادی صرافی جدید نیز در حال دریافت مجوز از بانک مرکزی هستند. وی با بیان اینکه هرچند آمار تعدادی از صرافان مجاز روی سایت بانک مرکزی قرار گرفته اما پس از بررسیها و ارائه مجوز باید آمار ۴۰۰ یا ۵۰۰ صرافی به این تعداد اضافه شود، از متقاضیان بازار ارز خواست در معاملات خود به صرافیهای دارای مجوز از بانک مرکزی مراجعه کنند زیرا فعالیت صرافیهای بدون مجوز غیرقانونی خواهد بود.
تهرانفر گفت: از مجموع صرافیهایی که از گذشته با بانک مرکزی در حال همکاری بودند در حال حاضر ۳۵۰ صرافی مجوز خود را تمدید کرده و دارای مجوز معتبر هستند و اسامی آنها درسایت بانک مرکزی نیز ثبت شده است. ۴۵۰ صرافی دیگر هم با ارائه مدارک خود به بانک مرکزی در حال ورود به لیست صرافیهای مجاز هستند.