نحوه محاسبه حق بیمه قراردادهای تحقیقاتی و پژوهشی تدوین و از سوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به وزارتخانههای بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و علوم، تحقیقات وفناوری اعلام شد.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، قراردادهای تحقیقاتی و پژوهشی که با یک یا چند نفر بهصورت دسته جمعی (اشخاص حقیقی) منعقد میشود و اسامی تمام افراد در متن قرارداد بهعنوان پیمانکار درج شده باشد و عملیات پیمان با تایید واگذارنده کار منحصرا توسط شخص یا اشخاص مذکور انجام شود، واحدهای بیمهای باید بدون اعمال هرگونه ضریب و محاسبه و مطالبه وجهی بابت حق بیمه قرارداد مفاصا حساب ماده 38 قانون تامین اجتماعی را بابت قرارداد مزبور صادر کنند.
براساس این دستورالعمل در مواردی که قراردادهای تحقیقاتی و پژوهشی با دانشگاهها، پژوهشگاهها، مراکز و موسسات پژوهشی دولتی و غیرانتفاعی و مراکز وابسته که فاقد شخصیت حقوقی مستقل هستند و بهعنوان مجری و پیمانکار منعقد میشود و کارکنان آن مشمول قانون حمایتی خاص به غیر از تامین اجتماعی هستند، واحد بیمهای باید بدون اعمال هرگونه ضریب و محاسبه و مطالبه وجهی بابت حق بیمه قرارداد، مفاصا حساب ماده 38 قانون تامین اجتماعی را بابت قرارداد مزبور صادر کند.
براساس این دستورالعمل در خصوص قراردادهای تحقیقاتی و پژوهشی منعقده با اشخاص حقوقی بهعنوان مجری، در صورتی که مجری دارای مجوز فعالیت تحقیقاتی و پژوهشی از وزارتخانههای علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باشد، باید با اخذ تعهد بازرسی از دفاتر قانونی و به شرط عدم بدهی قطعی یا تقسیط آن، مفاصا حساب مربوط صادر شود.
همچنین، در صورت وجود ابهام در تشخیص تحقیقاتی و پژوهشی بودن قرارداد باید مراتب از وزارتخانههای مذکور استعلام و برابر نظریه یاد شده اقدام شود. همچنین براساس این دستورالعمل در مواردی که اشخاص حقوقی مجوز مذکور ندارند یا فاقد دفاتر قانونی هستند، چنانچه برابر گواهی واگذارندگان کار در قرارداد از رایانه، نرمافزار و سیستمهای سختافزاری و غیره استفاده شود، در کل مکانیکی محسوب شده و حقبیمه متعلقه وفق ماده دوم مصوبه مورخه 24/1/70 شورای عالی تامین اجتماعی و به ماخذ 7درصد محاسبه و مطالبه میشود.