تعدادى از بزرگ‌ترین پایگاه‌هـاى اینترنتى شروع به حذف محتواى تروریستى از سایت‌هایشان كرده‌اند؛ این را دو منبع آشنا با فرآیند مى‌گویند.

این قدم مهمى براى شركت‌هاى اینترنتى محسوب مى‌شود كه تمایل دارند پروپاگانداى خشونت‌آمیز را در وب‌سایت‌هاى خود از بین ببرند؛ دولت‌هاى سرتاسر دنیا هم این شركت‌ها را براى انجام این كار تحت فشار قرار مى‌دهند.

به گفته آن دو منبع، یوتیوب و فیس‌بوك از جمله این وب‌سایت‌ها هستند كه سیستمى را براى بلاك كردن یا بلافاصله برداشتن ویدئوهاى مربوط به داعش و محتواى مشابه دیگر به كار گرفته‌اند.

فناورى كه براى این كار استفاده مى‌كنند، در اصل براى شناسایى و حذف محتواى تحت قانون كپى‌رایت از وب‌سایت‌ها طراحى شده است.

فیس‌بوك و یوتیوب هیچ كدام استفاده از این فناورى را تایید یا اشاره‌اى به اینكه چطور مى‌خواهند آن را به كار گیرند، نكرده‌اند اما كسانى با این فناورى آشنا هستند مى‌گویند ویدئوهاى منتشر شده در یك پایگاه اطلاعاتى حاوى محتواى ممنوع سنجیده مى‌شوند تا مشخص شود محتواى خشونت‌آمیز دارد یا نه.

منابع آشنا به این دو شرکت درباره استفاده از نیروى انسانى براى این كار هم صحبتى نكردند. هیچ اشاره‌اى هم به اینكه در وهله اول در پایگاه اطلاعاتى اصلى محتواها چطور تروریستى تعریف شده‌اند، نكردند. اقدام براى حذف محتواى خشونت‌آمیز از شبكه‌هاى اجتماعى از اواخر ماه آوریل مطرح شده است؛ زمانى كه باراك اوباما، رئیس‌جمهوری ایالات متحده و سران كشورهاى اروپایى نسبت به افراط‌گرایى در فضاى مجازى ابراز نگرانى كردند.