در پی شرایط هفتههای اخیر بازار سهام و مسائل روز مرتبط با پتروشیمی مبین، وزیر اقتصاد با مدیران بورس و جمعی از فعالان حقوقی جلسهای مهم برگزار کرد. بازار سهام در حالی باوجود همه ظرفیتهای پیدا و پنهان، طی هفتههای اخیر با رکود و ادامه سیر نزولی قیمتها و شاخص بورس همراه شده که حواشی عرضه اولیه پتروشیمی مبین و تغییر رویه سفارشها و ابطال معاملات و... موجب شکلگیری موجی از انتقادات، گلایه، سوال و کنجکاویها شده است. این جریان و بازتاب رسانهای آن به همراه وضعیت ناخوشایند بازار موجب شد تا آخرین رویداد با برگزاری جلسه وزیر اقتصاد با مدیران بورس و جمعی از مدیران شرکتهای حقوقی و اعضای شورای عالی بورس همراه باشد؛ جلسهای مهم که با طرح مسائل روز، نتیجهای مثبت داشت.
در این رابطه یکی از حاضران درجلسه گفت: در این جلسه مدیران سازمان و شرکت بورس، فناوری بورس تهران، برخی اعضای شورای عالی بورس و مدیران چند شرکت بزرگ حضور داشتند و درباره آخرین وضعیت بازار و موضوع پتروشیمی مبین، نکاتی را با وزیر اقتصاد در میان گذاشتند. وی ادامه داد: 25 درصد از زمان این جلسه به اختلالات روزهای بعد از عرضه اولیه (خرید 18 میلیون سهم توسط 43 نفر در روز یکشنبه و ابطال معاملات و فشارهای ناشی از ورود تقاضاهای خرید 5-4 میلیارد سهمی خرید مبین به سامانه و تغییر سفارشهای خرید از 10 به 100 هزار سهم و سپس محدودیت 100 هزار سهمی برای فعالان) و مشکلات فنی سامانه اختصاص داشت و وزیر در جریان مسائل قرار گرفت و قرار شد اقداماتی برای جلوگیری از تکرار مشکلات انجام شود. وی خاطرنشان کرد: 75 درصد از زمان هم به مشکلات هفتههای اخیر بازار و مسائلی چون کمبود نقدینگی، عدم اثر کاهش نرخ سود بانکی بر بازار سرمایه، مواضع حقوقیها و کاهش قیمتها و روند نزولی شاخص مرتبط بود.
این درحالی است که فعالان بازار هم باید تغییر شرایط را پذیرفته و منتظر اخبار خوش بعد از مذاکرات و ساماندهی صنعت بانکداری و حل مشکلات ناشی از کمبود نقدینگی باشند. وی با اشاره به حمایت حاضران از تلاشهای رییس سازمان بورس برای حل مشکلات صنایع بازار و در پیش گرفتن رویههایی برای حل محدودیتها، خاطرنشان کرد: با این همه مقرر شد ضمن انجام بررسیها برای حل مشکلات بازار، اقداماتی برای خروج از شرایط کنونی به عمل آید. یکی از دیگر مدیران حاضر در این جلسه گفت: در این جلسه باوجود انتقادات برخی فعالان حقوقی به تصمیمات اتخاذ شده و تغییر رویهها، فضای مثبتی شکل گرفت و قرار شد به منظور تقویت اعتماد به بازار برنامههایی اجرا شود. همچنین ضمن بررسی اقداماتی برای حل مشکل سامانه، افزایش دامنه نوسان از 4 به 5 درصد در آیندهای نزدیک عملی میشود. وی خاطرنشان کرد: جمعبندی این جلسه مثبت بوده و میتوان به بهبود شرایط بازار در آینده امیدوار بود، چرا که وزیر اقتصاد به ناکارآمدی سیستم معاملات و مقررات و تغییر رویهها اشاره کرده و خواهان اصلاحاتی شده است.