یک شرکت آمریکایی به‌دنبال مجبور کردن اپل برای تعلیق دو سرویس تماس تصویری (Facetime) و iMessage است. به ادعای این شرکت، غول بزرگ تکنولوژی با اقدامات خود «آسیب‌های جبران‌ناپذیری» را به دیگران وارد می‌کند.

شرکت VirnetX توانست در ماه فوریه و پس از رأی هیات ژوری به 625میلیون دلار معادل 426میلیون پوند در دعوای با اپل برسد. اتهام اپل این بود که عمدا از چهار اختراع این شرکت استفاده کرده بود.

این شرکت تگزاسی حالا به‌دنبال زدن ضربه‌های بیشتر به اپل است و می‌‌گوید برای جبران مافات باید سرویس iMessage و تماس تصویری (Facetime) این شرکت بزرگ مسدود شود.

اپل اما به این درخواست اعتراض دارد و از دادگاه می‌خواهد آن را نادیده بگیرد، چون دفتر ثبت اختراع و نشان تجاری آمریکا (USPTO) ادعای شرکت VirnetX را فاقد اعتبار می‌داند. اما چنین اقدامی از سوی USPTO آن هم پیش از تشکیل جلسه دادگاه عالی برای حل این اختلاف باعث ایجاد چالش می‌شود.

حرف اپل این است که اگر خدمات تماس تصویری و iMessage برای کاربران آیفون، آیپد و مک مسدود شوند، مشتریان این خدمات ضربه زیادی خواهند خورد.

اما VirnetX ادعا می‌کند این اقدام باعث گارانتی شدن برنامه پیام‌رسانی و ویدئو کنفرانس این شرکت می‌شود که اکنون در حال ضربه خوردن به‌خاطر سرویس‌های اپل است.

برخی شرکت VirnetX را یک «patent troll» می‌دانند که صرفا ثبت اختراع می‌کند و هیچ‌یک از نوآوری‌هایش به مرحله تولید انبوه نمی‌رسد اما سرویس‌های این شرکت در دسترس عموم قرار می‌گیرند، هرچند چندان محبوبیت ندارند.