معاون ترویج و آموزش سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشور بر نقش آبیاری تحت فشار در افزایش بهره‌وری کشاورزی تاکید کرد. به گزارش «فرصت امروز»، مصطفی آقایی، بهره‌گیری از آبیاری‌های نوین در بخش کشاورزی و توسعه سیستم‌های آبیاری تحت فشار را در افزایش بهره‌وری مهم دانست و افزود: ترویج و آموزش بهره‌برداران از عوامل موثر بر توسعه سیستم‌های آبیاری تحت فشار در کشور است.

وی با بیان اینکه محدود و ثابت بودن مقدار آب تجدید شونده به‌ویژه در سطح حوضه‌های آبریز همچون دریاچه ارومیه، بخش کشاورزی را با چالش‌های جدی مواجه ساخته است، افزود: اگر منابع آب مدیریت نشود و کیفیت و کمیت آنها مورد توجه قرار نگیرد بخش کشاورزی را با مشکل روبه‌رو خواهد کرد.

آقایی ادامه داد: برای جلوگیری از این بحران، ایجاد فرهنگ صحیح و منطقی مصرف آب و ارتقای آن از طریق تدوین مصرف بهینه آب، برنامه‌ریزی و اجرای طرح‌های مدیریت مصرف آب در کشاورزی و اعمال طرح‌های تشویقی در جهت توسعه طرح‌های آبیاری مدرن بهترین روش است. معاون ترویج و آموزش سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشور سنتی بودن روش‌های تولید را از مشکلات بخش کشاورزی دانست و افزود: قسمت عمده آن به دلیل قلت سطح دانش فنی کشاورزی است بنابراین بخش آموزش، ترویج و تحقیقات کشاورزی بیش از پیش باید به این مسئله رسیدگی و فعال‌تر نقش خود را ایفا کند. تنها راه امکان کشاورزی سنتی به تجاری - اقتصادی تنها از طریق استفاده از تکنولوژی‌های نوین است.

آقایی با بیان اینکه بهره‌برداری بهینه از منابع آب و خاک و نیروی انسانی و تکنولوژی در بخش کشاورزی زمانی میسر است که واحد‌های بهره‌برداری آموزش کافی دیده باشند، ادامه داد: ارائه بهترین راهکارهای ارتقای فرهنگ مصرف صحیح و بهینه آب در بخش کشاورزی نیاز به زیربنای فرهنگی صحیح و مطمئن و فرهنگ‌سازی در جامعه کشاورزی دارد.