چند روزی است که خبرهای ضد و نقیضی از ادغام تالیا با همراه اول به گوش میرسد و این درحالی است که گفته میشود حدود 200 هزار نفر از مشترکان شبکه تلفن همراه کشور از سیم کارتهای تالیا روی تلفن همراه خود استفاده میکنند. این شرکت که نخستین سیمکارت اعتباری را در ایران راهاندازی کرد از سال 1383 فعالیت خود را آغاز کرده و اجازه ارائه خدمات تا 15 سال را دارد که طبق آن هنوز پنج سال دیگر از اعتبار پروانه آن باقیمانده است.
این در حالی است که گفته میشود این شبکه ارتباطی با مشکلات فراوانی در 10 سال گذشته روبهرو بوده است و مشترکان آن در برهه زمانی مختلف با مشکلات عدم وجود کارت شارژ، عدم پشتیبان و ارائه خدمات توسط دفاتر پیشخوان روبهرو بوده و هستند.
در حال حاضر، شرکت گسترش ارتباطات تالیا 43درصد از سهام تالیا را در اختیار دارد و 57 درصد باقیمانده آن در دست شرکت مخابرات ایران است که گفته میشود قرار است سهم شرکت گسترش ارتباطات تالیا توسط همراه اول خریداری شود و به این ترتیب، ۱۰۰ درصد سهام تالیا به مخابرات ایران و همراه اول تعلق خواهد داشت. طبق اخبار غیررسمی پس از انتقال سهام، سیمکارتهای تالیا با حفظ نامبرینگ به شبکه همراه اول منتقل خواهد شد و همراه اول پشتیبانیکننده سیمکارتهای تالیا خواهد بود.
صابر فیضی، عضو هیاتمدیره تالیا پیش از این از نیاز تالیا به اعتباری 200 میلیارد تومانی برای بازسازی شبکه خبر داده و اینگونه اعلام کرده بود که واقعیت این است که تالیا در یک مقطع زمانی تقریبا به کما رفت تا اینکه سهامدار آن تغییر کرد و پس از آن این شرکت منتظر احیای شبکه است، چرا که تجهیزات شبکه آن بسیار قدیمی است. به همین دلیل، اکنون لازم است این بازسازی صورت گیرد.
وی با تاکید بر اینکه در سالهای گذشته این شرکت با بیمهری مخابرات مواجه بوده، یادآور شد: عاقبت و سرانجام تالیا به مجموعه مخابرات و سیاستگذاری آن بستگی دارد و اگر برنامهریزی و سیاستگذاری مخابرات و سرمایهگذاران این شرکت همسو باشد، شاهد رشد تالیا و در غیراین صورت شاهد درجا زدن آن خواهیم بود.
عضو هیاتمدیره تالیا ادامه داد: در حال حاضر نوعی سرمایهگذاری مجدد در این شرکت صورت گرفته که اگر این مسئله به نتیجه برسد، قطعا در آینده وضعیت به مراتب بهتر از قبل خواهد بود.
فیضی همچنین عنوان کرد: اکنون شبکه تالیا بیش از 70درصد پوشش جمعیتی دارد. شبکه ما هم به دلیل آنکه خلوت است خدمات خود را مانند گذشته ارائه میکند، و برنامههایی برای تقویت شبکه در دست داریم، اما این موضوع به سرمایهگذاری سنگین نیاز دارد، یعنی حدود 200 میلیارد تومان سرمایه برای این بخش لازم است که پس از تامین این هزینه اوضاع تالیا بهبود پیدا خواهد کرد و مشترکان خاص میتوانند از این شبکه استفاده کنند. البته نه اینکه تالیا هم مانند همراهاول یا ایرانسل مشترکان بسیار داشته باشد، اما به هر صورت میتوان برای مشترکان خاص برنامهریزی کرد.
وی درعین حال عنوان کرد: تالیا در زمان اوج و زمانی که بیشترین تعداد کاربر را داشت، حدود 320 هزار مشترک فعال داشت که اکنون هم 200 هزار نفر از این افراد همچنان مشترک فعال ما به شمار میروند. البته برای مدتی شبکه ما از کار افتاد، اما زمانی که شبکه بهطور مجدد فعالیت خود را از سرگرفت، بیشتر مشترکان دوباره از آن استفاده کردند، چرا که افراد تعصب خاصی نسبت به سیمکارتهای اولیه و خطهای خود داشتند.
عضو هیاتمدیره تالیا، در عین حال پیشبینی کرده بود، در صورتی که مشکلی پیش نیاید شبکه تالیا تا خردادماه سال 1393 تکمیل شده و پوشش آن کامل شود که البته با توجه به شرایط فعلی به نظر میرسد، این پیشبینیها محقق نشده است.
وی هـمـچنین درباره ورشکستگی این شرکت تاکید داشت که در شرایط قبلی تالیا ورشکسته بود و هیچکس نمیتوانست این بحث را مطرح نکند، اما اکنون با احیای شبکه میتوان شرایط آن را به وضعیت مطلوب رساند.
رضا میرشاهی، کارشناس شبکههای مخابراتی درباره چگونگی ادغام تالیا با اپراتور اول میگوید: این حرف هنوز از سوی هیچ مقام رسمی تایید نشده است، ولی اگر این خبر صحت داشته باشد به احتمال به منتفی شدن فعالیت تالیا منجر خواهد شد.
وی افزود: به نظر میرسد، ادغام تالیا وضعیت را برای مشترکان آن بهتر کند، چرا که وضعیت خدماترسانی این شرکت بسیار به سختی امکانپذیر است. در حال حاضـر ۴۳ درصد سهام پروژه تالیا متعلق به شرکت گسترش ارتباطات تالیا و ۵۷درصد به شرکت مخابرات ایران متعلق است که براساس برنامهریزیهای صورت گرفته قرار بر آن است که همراه اول، سهام گسترش ارتباطات تالیا را خریداری کند و به این ترتیب، سیمکارتهای تالیا به همراه اول منتقل شود. شـرکـت تالیا بهعنوان نخستین شبکه مستقل پیشپرداخت تلفن همراه (Pre-Paid) به طور رسمی از سال ۱۳۸۴ ابتدا در تهران و به تدریج در سایر شهرها و مراکز استانها سرویسدهی خود را آغاز کرد و درسال 1391 شرکت تعاونی مجتمع صنعتی رفسنجان، سهامدار ۴۳درصدی خود را در نخستین پیمانکار-اپراتور تلفن همراه اعتباری تالیا فروخت.