عضو هیأت رییسه خانه صنعت و معدن ایران گفت: حضور این موسسات اعتباری غیرمجاز موجب شده است پولهای مردم در این موسسات سرمایهگذاری شود و سرمایهگذاری کمی در بخش تولید انجام شود. بیژن پناهیزاده در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: موسسات مالی و اعتباری غیرمجاز، با سود و تبلیغات بیشتر توانستهاند سرمایههای مردم را جمعآوری کنند و این مسئله موجب شده در بخشهای تولیدی سرمایهگذاری کمتری صورت گیرد.
وی افزود: این موسسات هیچ تعهدی به بخشنامههای بانکی ندارند و با ارائه سود بالا به سپردههای مردمی، تمام این منابع را به سمت خود جذب میکنند و بانک مرکزی نیز هیچ نظارتی بر این موسسات ندارد. پناهیزاده تصریح کرد: بانک مرکزی باید وظیفه نظارتی خود را به خوبی انجام دهد و در قبال تشکیل موسسات مالی و اعتباری غیرمجاز نیز موظف است زیرا این خلأ نظارتی موجب فعالیت قارچگونه این موسسات غیرمجاز خواهد شد.
وی عنوان کرد: در دهه 80 تا 90 که درآمدهای نفتی ایران بالا بود منابع سرشار مالی وارد کشور و تبدیل به ریال شد که این مسئله افزایش نقدینگی در بین مردم را به دنبال داشت. در این دوران برخی بانکها مکلف شدند به طرحهای زودبازده تسهیلات دهند و همزمان موسسات مالی و اعتباری مانند قارچ در کشور رشد کردند و عمده منابع مالی مردم وارد این موسسات شد. وی با بیان اینکه دولت بزرگترین بدهکار سیستم بانکی است، خاطرنشان کرد: بانکها مبالغ زیادی را از دولت طلبکار هستند که امیدواریم با رفع تحریمها این بدهی از سوی دولت پرداخت شود تا بانکهای دولتی بتوانند به بخش تولید، تسهیلات دهند.
پناهیزاده اظهار کرد: سپردههای جمع شده در موسسات مالی و اعتباری غیرمجاز در بازارهای غیرمولد سرمایهگذاری شده است که هیچ سودی برای واحدهای تولیدی و بخش تولید ندارد. این موسسات به دلیل اینکه میخواهند سود بالایی را به سرمایهگذاران خود بدهند مجبور به سرمایهگذاری در بخشهای غیرمولد مانند طلا و ساختمانسازی هستند زیرا سود واحدهای تولیدی جوابگوی نیاز آنها نیست. عضو هیأت رییسه خانه صنعت و معدن ایران درخصوص ارائه راهکارهایی برای حل این مشکلات بیان کرد: باید با فرهنگسازی مانع سرمایهگذاری مردم در موسسات مالی و اعتباری غیرمجاز شویم تا حجم زیادی از پولهای مردم در اختیار این موسسات قرار نگیرد و بتوان از این سرمایهها در بخشهای تولیدی استفاده کرد.