ایران به منظور افزایش ضریب بازیافت و در نهایت افزایش ذخایر قابل برداشت نفت، ذخیرهسازی گاز فازهای میدان مشترک پارس جنوبی را در میادین مناطق نفتخیز جنوب را آغاز کرد. به گزارش مهر، افزایش ضریب بازیافت مخازن نفتی یکی از برنامههای صنعت نفت است به طوریکه بیژن زنگنه، وزیر نفت اخیرا اعلام کرده است: افزایش ضریب بازیافت بهعنوان یکی از سناریوهای افزایش درآمدهای نفتی کشور بوده به طوری که یک درصد افزایش ضریب بازیافت (معادل 600 میلیارد بشکه نفت) حدود 700 میلیاد دلار به درآمدهای نفتی کشور میافزاید.
همزمان با تدوین این سیاست کلان به منظور افزایش حجم ذخایر قابل برداشت طلای سیاه و در نهایت افزایش درآمدهای تولید و صادرات نفت، رکورد تزریق گاز به مخازن نفتی استان خوزستان شکسته شده است.
بر این اساس با انتقال گازهای ترش میدان مشترک پارس جنوبی از مسیر خط لوله پنجم سراسری به میادین نفت مناطق نفتخیز جنوب در طول 250 روزنخست سال جاری بیش از هشت میلیارد و 400 میلیون مترمکعب گاز به مخازن نفتی تزریق شده است.
عبدالحسین کوتکی در تشریح آخرین وضعیت انتقال و تزریق گاز به میادین نفتی استان خوزستان، گفت: با هدف صیانت از چاهها و مخازن نفتی در مناطق نفتخیز جنوب در هشت ماه نخست سال جاری بیش از 4/8 میلیارد متر مکعب گاز به میادین این حوزه عظیم نفتی تزریق شده است.
مدیر منطقه یک شرکت انتقال گاز ایران با اعلام اینکه تزریق گاز به میدان آغاجاری که از دو مخزن به هم پیوسته آسماری و بنگستان تشکیل شده افزایش یافته است، تصریح کرد: تولید نفت در مخزن آسماری از سال 1318 و در مخزن بنگستان از سال 1339 شمسی آغاز شده که با توجه به قدمت برداشت نفت از این مخزن و احیای دوباره آنها تزریق گاز به این دو مخزن قدیمی نفت منطقه خاورمیانه افزایش یافته است.