مدیرعامل شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی از امضای ١٣قرارداد واگذاری دانش فنی در دو سال گذشته با بخش خصوصی خبر داد و گفت: از این میزان، هشت قرارداد در حوزه کاتالیست و پنج قرارداد در حوزه فرآیندهای شیمیایی بوده است. به گزارش «فرصت امروز»، اسماعیل قنبری، روز گذشته از امضای قرارداد فروش لیسانس متانول و اچتیدی پی در آینده نزدیک با بخش خصوصی خبر داد و گفت: دانش فنی کاتالیستهای تولیدی شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی در مقیاس صنعتی در مجتمعهای پتروشیمی بندر امام، شازند، شیمیبافت و خوزستان به تولید رسیده است.
وی با اشاره به اینکه در مجموع در دو سال گذشته بیش از ٨١ میلیارد تومان دانش فنی به بخش خصوصی فروخته شده است، افزود: در پنج سال آینده ظرفیت تولید متانول ٢٠میلیون افزایش خواهد یافت. مدیرعامل شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی با اشاره به اینکه در حوزه فرآیندهای شیمیایی به زمان نیاز داریم زیرا احداث آن به چهار تا پنج سال نیاز دارد، گفت: شرکت ملی صنایع پتروشیمی تنها به سرمایهگذارانی مجوز احداث واحدهای متانول در ایران را میدهد که بتوانند واحدهای پاییندستی آن را نیز همچون پروپیلن احداث کنند. تاکنون تولیدات متانول برای صادرات خامفروشی بوده است.
وی با بیان اینکه بهروزرسانی بستههای دانش فنی رویکردهای جدید ماست، افزود: ساختار جدید این شرکت در قالب گروههای پلیمری، کاتالیستی، فناوریهای نوین و تجاریسازی است. وی با اشاره به اینکه دانش فنی تولید متانول، تبدیل متانول به پروپیلن، پلی پروپیلن، کاتالیست سنتز متانول و سنتز آمونیاک از دستاوردهای شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی است، گفت: کیفیت محصول کاتالیست سنتز متانول ایران از سوی شرکت کازاله به تایید رسیده است. هماکنون کاتالیستهای تولید داخل در شرکتهای پتروشیمی مورد استفاده قرار میگیرد.