اعضای فراکسیون اصناف مجلس در نشستی صمیمی با رییس اتاق اصناف ایران به بحث و بررسی چالشها و مشکلات پیشروی اصناف پرداختند. به گزارش خبرنگار اصناف ایران، شهباز حسنپور، رییس فراکسیون اصناف مجلس در این دیدار با تاکید بر ضرورت حضور اصناف در تدوین برنامه توسعه ششم، از بررسی مجدد قانون مالیات بر ارزش افزوده در سال 94 خبر داد. وی با بیان اینکه باید به جایگاه اصناف در تدوین برنامه ششم توسعه توجه ویژه شود، ادامه داد: باتوجه به نقش مهم اصناف در اقتصاد کشور مقرر شد، شورای مرکزی اصناف یک نشست تخصصی با دستاندرکاران برنامه توسعه ششم در مجمع تشخیص مصلحت نظام و همچنین با ریاست مجلس شورای اسلامی و تدوینکنندگان برنامه ششم توسعه در دولت داشته باشد.
رییس فراکسیون اصناف مجلس اظهار کرد: اعضای فراکسیون اصناف مجلس معتقدند که بازرگانی داخلی و قیمتگذاری باید به اصناف واگذار شود و وزارت صنعت و معدن و تجارت به وظیفه خود در بازرگانی خارجی و صادرات بپردازد. حسنپور متذکر شد: وضعیتی که امروز دولت در قبال اصناف ایجاد کرده در هیچ کجای دنیا باب نیست، در هیچ کشوری دولت خود را درگیر توزیع مرغ و قیمتگذاری نان نمیکند، اینها اموری است که به اصناف هر کشوری سپرده میشود، در هیچ کشور دنیا دولت تا این حد در امور اصناف دخالت ندارد. وی تاکید کرد: اصناف با توانایی و پتانسیلی که دارند قادرند نقش خود را در اجرای قانون به خوبی انجام دهند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس همچنین در مورد قانون مالیات بر ارزشافزوده گفت: با توجه به شفاف نبودن این قانون مقرر شده است در سال 94 قانون مالیات بر ارزش افزوده مجددا مورد بررسی قرار گیرد و اصلاحات لازم روی آن انجام شود. حسنپور گفت: موضوع توانمندسازی صنوف جهت حضور آنها در عرصه صادرات نیز مورد توجه فراکسیون اصناف قرار دارد. وی همچنین با بیان اینکه اصناف در بحث آموزش با مشکلاتی مواجه هستند، گفت: اتاق اصناف ایران باید در حوزه آموزش فعالتر عمل کند. این نماینده مجلس با بیان اینکه نظام توزیع مذموم واقع شده است، گفت: باید باتوجه به ظرفیت کلانشهرها و نیازهای مردم به فکر توسعه مجتمعهای تجاری برای تامین نیازهای مردم با کمک شبکه توزیع باشیم. وی تاکید کرد: شبکه توزیع میتواند در توسعه مجتمعهای تجاری در کلانشهرها نقش بیشتری را بر عهده گیرد.
همچنین ارسلان فتحیپور، رییس کمیسیون اقتصادی مجلس نیز که در این نشست حضور داشت، اظهار کرد: همانطور که رییس اتاق اصناف ایران گفت، قدرت خرید مردم پایین آمده، بنابراین ما باید تسهیلات و امکاناتی را هم برای تولیدکننده و هم برای مصرفکننده در نظر بگیریم. وی تاکید کرد: برای آنکه بازار بتواند درآمدزایی کند و مردم نیز نیازشان را تامین کنند باید تسهیلاتی را برای خریداران فراهم آورد و به دنبال راهی بود تا قیمت تمام شده کالا برای تولیدکننده مناسبتر محاسبه شود. رییس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: قاچاق کالا، تعرفهها و قیمت تمام شده کالا امکان رقابت را از تولیدکننده ایرانی گرفته است. وی تصریح کرد: کمیسیون اقتصادی مجلس این آمادگی را دارد تا با کمک اتاق اصناف ایران قوانین را اصلاح کند تا مردم از سرگردانی درآیند، باید کاری کنیم که هم تولیدکننده سود ببرد و هم حق و حقوق مصرفکننده رعایت شود، باید به سمت شفافسازی معاملات اقتصادی رفت، ورودی و خروجیهای مالی باید در اقتصاد ایران مشخص شود. فتحیپور بر واگذاری قیمتگذاری به اصناف تاکید کرد و ادامه داد: دخالت دولت در برخی امور برای نظام هزینه دارد، نمونه اخیر آن هم در بحث قیمتگذاری نان بود.
موسوی لارگانی، دیگر عضو فراکسیون اصناف مجلس نیز در این دیدار با بیان اینکه آمارهایی که در مورد کاهش نرخ تورم اعلام میشود برای مردم ملموس نیست، گفت: درآمد قشر متوسط جامعه به اندازهای نیست که بتوان کاهش تورم را لمس کرد و از طرفی شاهد افزایش قیمت نان و مرغ نیز هستند. بنابراین نمیتوانند بپذیرند که تورم کاهش یافته است. وی با تاکید بر اجرای صحیح قانون مالیات بر ارزش افزوده گفت: زمینه اجرای این قانون به درستی فراهم نشده بود، درصدی که الان در مالیات بر ارزش افزوده گرفته میشود باید کاهش پیدا کند. موسوی لارگانی تصریح کرد: درست است که کسری بودجه باید از طریق مالیات تامین شود، اما اکنون این قانون درست اجرا نمیشود، الان مصرفکننده مالیات مضاعف پرداخت میکند.
قاسم عزیزی عضو فراکسیون اصناف مجلس نیز در ادامه این دیدار با بیان اینکه متاسفانه اشتغال و مشاغل را تنها در صنایع بزرگ تعریف کردهاند، گفت: برای کسانی که به دنبال کار هستند این انتظار ایجاد شده که تنها در صنایع بزرگ به دنبال کار باشند. وی با ییان اینکه این فرهنگ باید تغییر کند، ادامه داد: کشورهایی که مشکلات اقتصادی داشتند با تکیه بر بنگاههای کوچک وضعیت اقتصادی خود را ساماندهی کردند و با برنامهریزی مناسب توانستند هم مشکل اشتغال را حل کنند هم تولید را در سطح کلان حمایت کنند. قاسمی با بیان اینکه اصناف را تنها در توزیع میبینند و تولید دیده نمیشود، از نحوه اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده انتقاد کرد و گفت: مالیات بر ارزش افزوده برای عدهای دکان شده است. عدهای مالیات بر ارزش افزوده را از مردم میگیرند اما به دولت پرداخت نمیکنند و عدهای دیگر که اجازه دریافت ندارند مجبور به پرداخت این مالیات به دولت میشوند.
محمد باقری، دیگر عضو فراکسیون اصناف نیز در این نشست بر ساماندهی واحدهای صنفی بدون پروانه و بحث آموزش اصناف تاکید کرد و گفت: آموزش اصناف امری ضروری است که میتواند در کاهش برخی تخلفات که ناشی از ناآگاهی از قوانین است، راهگشا باشد. وی همچنین نسبت به افزایش ربا هشدار داد و گفت: ربا بازار را تهدید میکند، با عناوین مختلف که عرف شده ربا صورت میگیرد، امیدواریم مسئولان ذیربط در این زمینه تدابیری بیندیشند.
علی فاضلی، رییس اتاق اصناف ایران نیز در این دیدار با بیان اینکه اصناف در بازرگانی داخلی حرف اول را میزنند، گفت: سازمانیافته نبودن برخی واحدهای صنفی موجب سوءاستفاده بعضی افراد میشود که این در نهایت به کشور صدمه میزند. متاسفانه یکسری از عوامل دستبهدست هم دادند تا از وضعیت واحدهای صنفی بدون پروانه سوءاستفاده شود. وی گفت: برای ساماندهی واحدهای صنفی به کمک دولت نیاز داریم. فاضلی در ادامه با بیان اینکه قدرت خرید مردم نسبت به گذشته کم شده است، گفت: با وجود اینکه اصناف امسال 390نمایشگاه در کل کشور برگزار کردند و مردم نیز استقبال زیادی کرده و تراکم جمعیت بسیار زیاد اما میزان خرید بسیار کم بود و این نشان میدهد قدرت خرید مردم با توجه به میزان درآمدشان کم شده است.
رییس اتاق اصناف ایران با بیان اینکه کالاها گران نیست، ادامه داد: نمایندگان مجلس به خوبی میدانند که هزینههای جاری مانند هزینه آب و برق و گاز که افزایش چندین برابری داشته در قیمت تمام شده کالا تاثیر مستقیم دارد و موجب افزایش قیمت تمام شده کالا میشود. فاضلی با بیان اینکه اصناف به کمک مجلس نیازمند هستند، اظهار کرد: امیدواریم فراکسیون اصناف مجلس پیگیر حل مشکلات اصناف باشد و امیدواریم سال آینده سال پر خیر و برکتی برای ملت ایران باشد. وی گفت: در مذاکرات هستهای توافقنامه امضا شود یا نشود سال آینده ما مکلف به تلاش بیشتر هستیم و باید به سمت اقتصاد مقاومتی پیش برویم.