نماینده بروجن در مجلس گفت: متاسفانه در حال حاضر آب شرب استان چهارمحال و بختیاری به ویژه شهرستان بروجن آلوده به نیترات بیش از حد مجاز است که این مهم تهدیدی برای سلامتی مردم این منطقه خواهد بود.
امیرعباس سلطانی در گفتوگو با خانه ملت افزود: متاسفانه به علت کاهش سطح آب سفرههای زیرزمینی، برای دستیابی به آب شرب در بروجن، نیاز به حفر چاههایی با عمق 300 یا 400 متر برای دستیابی به آب
است.
نماینده بروجن در مجلس ادامه داد: در آب به دست آمده از حفر این چاهها برخلاف اعلام حد مجاز نیترات در آب شرب از سوی سازمان استاندارد جهانی که حدود 50 میلیگرم در لیتر است در حال حاضر نیترات موجود در آب شرب شهرستان بروجن به مرز 60 الی 70 میلی گرم در لیتر میرسد.
وی تصریح کرد: میزان نیترات موجود در آب شرب شهرستان بروجن با روش کلرزنی حل نمیشود به همین دلیل در صورت ادامه این روند و عدم پیشگیری، سلامتی مردم این منطقه با خطر مواجه خواهد شد.
این نماینده در مجلس نهم با انتقاد از بیتوجهی بعضی از مسئولان نسبت به تهدید سلامتی مردم بروجن اظهار کرد: در دو سال اخیر موضوع نیترات غیرمجاز موجود در آب بروجن را بارها در صحن علنی مجلس تذکر دادهام اما متاسفانه تاکنون عملکرد قابل توجهی از سوی مسئولان دولتی در جهت حل این مشکل صورت نگرفته است.
امیرعباس سلطانی بیان کرد: متاسفانه به علت سوءمدیریت برخی مدیران استانی و وزارت نیرو، فرصتهای بسیاری در استان چهارمحال و بختیاری تبدیل به تهدید شده که از این جمله میتوان مشکلات آبی این استان را نام برد.
عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: اکنون آبرسانی در برخی از روستاهای استان چهارمحال و بختیاری توسط تانکر انجام میشود به همین جهت انتظار داریم از آب زایندهرود در راستای سازندگی استان چهارمحال و بختیاری استفاده شود.
وجود نیترات در آب شرب نگرانکننده است
در این حال احمد آریایینژاد درخصوص میزان نیترات غیرمجاز در آب شرب بروجن گفت: وجود نیترات بیش از حد تعریف شده در آب آشامیدنی بسیار خطرناک و برای سلامتی مردم مضر است.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان در مجلس ادامه داد: با درنظر گرفتن این نکته که آب آشامیدنی در برخی مناطق از سفرههای آب زیرزمینی تامین میشود و با توجه به کم شدن آبهای زیرزمینی و عدم دسترسی آسان به این منبع، این احتمال وجود دارد که آب چاهها آلوده باشد.
نماینده ملایر در مجلس تصریح کرد: اگر میزان نیترات در آب شرب بروجن بالاتر از حدمجاز باشد نمیتوان این موضوع را بیاهمیت تلقی کرد و بهسادگی از کنار آن رد شد.
وی افزود: چنانچه نیترات در آب شرب بروجن از حدمجاز فراتر رفته باشد باید در اسرع وقت چاههای آلوده بسته و آب شرب از منبع جدیدی تامین شود.
آریایینژاد تاکید کرد: در صورت وجود نیترات در آب شرب مردم بروجن بحث تصمیمات قانونی مطرح نیست و حتی نباید کار به مجلس کشیده و هرچه سریعتر چاه مربوطه بسته شود.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان در مجلس گفت: سلامت مردم مسئلهای نیست که بتوان آن را شوخی پنداشت و بسیار نگرانکننده است که در این خصوص باید بررسیهای لازم انجام شود و در صورت اثبات نیترات غیرمجاز در آب، آب چاه توسط مراجع ذیصلاح به طور کلی قطع شود.
تامین آب شرب سالم وظیفه وزارت نیرو
محمدحسین قربانی در خصوص نیترات غیرمجاز در آب آشامیدنی بروجن گفت: در بسیاری از مناطق به علت اینکه چاهها حامل آب مناسبی نیستند و برخی مواقع کلرزنی بهخوبی انجام نمیشود آب شرب سالم به دست مردم نمیرسد.
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس بیان کرد: آب آشامیدنی ناسالم و آلوده میتواند منجر به بسیاری از بیماریهای گوارشی و سرطانی شود که سلامت عموم را به خطر انداخته و این مهم با اهداف سازمان بهداشت مغایر است.
نماینده آستانه اشرفیه و بندر کیاشهر در مجلس با بیان بی اطلاعی از آلودگی آب شرب بروجن، تاکید کرد: وزارت نیرو موظف و مکلف به تامین آب شرب سالم به تمامی استانهاست.
وی افزود: در صورتی که آب شرب بروجن با مشکل آلودگی و خطر ناسالم بودن مواجه باشد، دانشگاه علوم پزشکی بروجن پس از بررسیهای دقیق باید به سرعت اقدام به بستن چاه کند تا وزارت نیرو نیز مطلع شده و به تامین آب سالم مردم بپردازد.
این نماینده در مجلس نهم اظهار کرد: مساله آلودگی آب بروجن قابل توجه است و کمیسیون بهداشت به علت عدم اطلاع از این موضوع تاکنون اقدامی نکرده و در صورت اثبات غیرمجاز بودن نیترات آب آشامیدنی بروجن، کمیسیون بهداشت نیز به منظور رفع این دغدغه ورود پیدا
خواهد کرد.
قربانی با اشاره به اینکه آب شرب سالم از نیازهای اصلی جامعه است، تصریح کرد: وزارت نیرو موظف است آب شرب سالم را هم به صورت کیفی و هم کمی در تمامی مناطق به ویژه مناطق دورافتاده انجام دهد.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: با توجه به اینکه امروزه بسیاری از بیماریها بهخصوص سرطان در اثر آب شرب ناسالم به وجود میآید، باید ذرات آلوده از جمله نیترات در آب را کنترل کرد تا مشکلاتی در این زمینه برای مردم ایجاد نشود.