کودکان همیشه ایده های جالبی برای شغل های آینده شان دارند. برخی از کودکان از همان سال های نخست علاقهمند به فعالیت در حوزه های ورزشی هستند. ورزشکارانی نظیر تایسون فیوری و سرنا ویلیامز در این دسته قرار دارند. برخی دیگر نیز علاقهمند به فعالیت در حوزه های هنری هستند. این امر در صورت راهنمایی درست والدین و ارائه امکانات موردنیاز موجب توسعه هرچه بهتر استعداد و علاقه آنها خواهد شد.
شاید فعالیت در زمینه ورزش و هنر به اندازه کافی جذاب باشد، با این حال برخی دیگر از کودکان از همان ابتدای دوران کودکی تمایل به فعالیت در حوزه های فنی کارآفرینی دارند. افرادی مانند استیو جابز یا آریانا هافینگتن در این دسته قرار می گیرند.
اگر فرزندان ما در سنین کودکی تمایل به مسیر خاصی از کسب و کار نشان می دهند، وظیفه ما به عنوان والدین آنها ارائه راهنمایی های درست خواهد بود. به این ترتیب مسیر شکوفایی استعدادهای آنها به بهترین شکل ممکن طی خواهد شد. راهنمایی ذهن های جوان و نوشکفته همیشه راحت تر از برنامهریزی برای افراد بزرگسال است بنابراین باید مدیریت علاقه و تقویت انگیزه کودکان از همان سال های ابتدایی مدنظر قرار گیرد.
هدف اصلی در این مقاله بررسی راهکارهای پرورش توانایی و علاقهمندیهای کودکان است بنابراین در ادامه به بررسی برخی از مهم ترین راهکارها در این زمینه خواهیم پرداخت.
مطلب مرتبط: چگونه کودکان را با کارآفرینی آشنا کنیم
1. باشگاه های کارآفرینان جوان
امروزه بسیاری از کارآفرینان جوان و کم سن و سال در شهرهای مختلف مشغول به فعالیت هستند. این امر موجب ساماندهی باشگاه ویژه برای چنین کارآفرینانی شده است. شاید در نگاه نخست چنین باشگاه هایی بسیار حرفه ای به نظر برسد. به این ترتیب جایی برای کودک خردسال ما نخواهد بود. نکته مهم درخصوص فعالیت چنین باشگاه هایی تلاش برای آموزش نکات کاربردی به کودکان است. به این ترتیب ما با ثبت نام فرزندان مان در چنین باشگاه هایی امکان بهرهمندی از فرصت های بینظیری را خواهیم داشت.
گاهی اوقات در چنین باشگاههایی افراد و کارآفرینان موفق برای کودکان سخنرانی می کنند. تجربه ملاقات با کارآفرینان موفق در سال های ابتدایی زندگی هرگز از ذهن کودکان پاک نمی شود. این امر شاید موجب تقویت انگیزه برخی از کودکان به منظور فعالیت در حوزه های خاصی شود.
یکی از نگرانی های اصلی در دوران کنونی احساس تنهایی بیش از حد کودکان در خانواده های کمجمعیت است. توانایی خلاقیت کودکان همیشه در جمع فعال می شود. بنابراین ما باید برنامه دقیقی برای حضور کودکان مان در میان دیگر افراد همسال داشته باشیم. در غیر این صورت خطر احساس انزوای بیش از حد کودکان و عادت آنها به این شرایط افزایش خواهد یافت.
اگر فاصله محل سکونت شما تا باشگاه کارآفرینان جوان بسیار زیاد است امکان حضور آنلاین در کلاس ها را فراموش نکنید. این امر امکان بهرهمندی از امکانات مشابه حضور در کلاس ها را فراهم خواهد کرد.
2. اردوهای تابستانی کارآفرینی
اردوهای تابستانی همیشه مدنظر کودکان و خانواده های شان است. این دوره های آموزشی فرصت طلایی برای یادگیری اصول و هنجارهای اجتماعی از سوی کودکان است. امروزه برخی از اردوهای آموزشی براساس اولویت های کارآفرینان ساماندهی می شود. اگر شما علاقهمند به همراهی با فرزندتان برای ادامه فعالیت در حوزه کارآفرینی هستید، باید نسبت به ثبت نام وی در چنین اردوهایی اقدام کنید.
امروزه بسیاری از والدین کودکان شان را در مهد کودک ثبت نام می کنند. توصیه کلیدی من در این بخش توجه به اردوهای تابستانی کارآفرینان به جای کلاس های مهد کودک است. به این ترتیب انگیزه و استعداد کودکان ما به بهترین شکل ممکن تقویت خواهد شد. حضور معلم های حرفه ای و تحصیلکرده در زمینه کارآفرینی در چنین اردوهایی موجب افزایش کیفیت آموزشی خواهد شد.
اگر کودک ما با شرکت در دوره های آموزشی و تفریحی بدل به ایلان ماسک بعدی نشد، باز هم شانس بالایی برای تقویت قدرت خلاقیت وی وجود دارد. به این ترتیب ما با ثبت نام وی در اردوهای موردنظر در هر صورت به آینده بهتر کودک مان کمک خواهیم کرد.
3. بازدید از شرکت ها یا استخدام معلم خصوصی
تمام کارآفرینان نیاز به شرکت در کلاس های آموزشی یا طی کردن دوره های دانشگاهی را ندارند. برخی از افراد دارای استعداد درونی برای فعالیت در حوزه کارآفرینی هستند. این افراد حتی بدون طی کردن دوره های آموزشی نیز هوش بسیار بالایی در زمینه مالی دارند بنابراین تکیه صرف بر روی دوره های بازاریابی کافی نیست.
گاهی اوقات ما باید کودکان مان را نسبت به حضور در عرصه واقعی کسب و کار ترغیب کنیم. این امر موجب آشنایی وی با شرایط واقعی کسب و کار و کسب آمادگی برای حضور در چنین موقعیتی خواهد شد.
مطلب مرتبط: چگونه کارآفرینی را به کودکان آموزش دهیم؟
برخی از خانواده ها برای آموزش بهتر فرزندان شان اقدام به ساماندهی تورهای بازدید از شرکت های بزرگ می کنند. به این ترتیب کودکان امکان ملاقات با کارمندان حرفه ای و مشاهده دفترهای واقعی کار را خواهند داشت. البته برخی دیگر از خانواده ها نیز اقدام به استخدام معلم خصوصی برای کودکان می کنند. این امر شامل درخواست از یک کارآفرین برای گفتوگو با کودکان در روزهای مشخصی از ماه است. این امر موجب آشنایی تدریجی کودک ما با شرایط کسب و کار خواهد شد.