پرسش: زنی خانه دارم اما عاشق هنر آشپزی هستم. این روزها قصد دارم در منزل کسب و کار غذای خانگی را راه اندازی کنم، شما چه پیشنهادی برای موفقیت این کسب و کار دارید؟
پاسخ کارشناس: با کسب و کارغذای خانگی شما می توانید بخشی از هزینه های زندگی را تأمین کنید، اما برای راه اندازی و کسب موفقیت، عاشق هنر آشپزی بودن یا علاقه مند و بلد بودن کفایت نمی کند.
تولید غذای خانگی با رعایت اصول بهداشتی گرچه ارزشمند است، اما مهم تر از تولید، عرضه این محصول در بازار است. با توجه به بازار رقابتی آشپزخانه ها، کترینگ ها، رستوران ها و کبابی ها طبعا شما راه آسانی در پیش ندارید.
بنابراین قبل از اینکه کار تولید را شروع کنید با برنامه ریزی دقیق به فکر بازار فروش باشید. شما قصد دارید غذای خانگی را به چه کسانی بفروشید و مزیت رقابتی شما در این بازار چیست.
پیشنهاد ما این است اگر تجربه فروش ندارید با یک مشاور بازاریابی و فروش مشورت کنید یا اینکه با یک رستوران یا استارت آپ های غذایی قرارداد ببندید و غذای خود را به آنها بفروشید.
در حال حاضر چندین شرکت در قالب استارت آپ مشغول ارائه خدمات در همین زمینه و با عنوان غذای خانگی هستند. شما می توانید با آنها وارد مذاکره شوید و پس از موافقت در قالب یک قرارداد کار را شروع کنید تا به شکل حرفه ای وارد این کسب وکار شوید.
البته می توانید با شرکت های نزدیک منزل تان نیز در این زمینه مستقیم گفت وگو کنید و طبق یک برنامه هر روز برای آنها غذای سفارشی بفرستید، اما تأکید می کنیم قبل از یافتن بازار این کار را شروع نکنید.