پرسش: مدیر اداری یک شرکت تولیدی با 22 کارمند هستم. به نظر شما دادن صبحانه و ناهار به کارکنان تا چه اندازه در افزایش کارایی کارکنان مؤثر است؟
پاسخ کارشناس: بی تردید کارکنانی که شرکت براساس یک برنامه از قبل تعیین شده صبحانه و ناهار آنها را تأمین می کند انگیزه بیشتری برای کار کردن دارند و می توانند عملکرد بهتری داشته باشند.
در شرکت هایی که چند نوبت کاری دارند، نظیر کارخانه ها، بیمارستان ها، فرودگاه ها و ادارات پلیس، نظم در برنامه غذایی روزانه، توزیع متناسب انرژی دروعده های غذایی، تنوع غذایی، توجه به زمان مصرف موادغذایی پرکربوهیدرات و پرپروتئین در بهبود عملکرد کارکنان و افزایش رضایت مندی آنان مؤثر است.
اگر شرکتی بتواند طبق بودجه بندی سالانه هزینه صبحانه و ناهار کارکنان خود را تأمین کند، می تواند عملکرد موفق تری داشته باشد. شرکت هایی که به کارکنان صبحانه و به خصوص ناهار می دهند از چند جهت موفق ترند: اول اینکه در آن شرکت نظم و انضباط برای صرف غذا حاکم می شود و همه موظف می شوند در وقت مقررِ تعیین شده در رستوران اداره حاضر شوند و غذا میل کنند. دوم اینکه کارکنانی که غذا میل کرده اند کارایی مؤثری خواهند داشت. سوم اینکه هر کارمندی مجبور نیست از منزل غذا بیاورد و روی میز خودش در زمان های مختلف غذا بخورد و بو و عطر انواع غذا در اتاق ها و سالن ها پیچیده شود و چهارم اینکه کارکنان انگیزه بیشتری برای کار کردن پیدا می کنند.
کارکنان سازمان ها و شرکت ها برای عملکرد بهتر، نیازمند داشتن یک الگوی تغذیه ای صحیح و مناسب هستند و تنظیم و ارائه یک برنامه غذایی متنوع و سالم از طرف شرکت علاوه بر ارتقای رضایت مندی آنان، در بهبود هوشیاری و خلق و خو در محیط کار، تأثیر بارزی خواهد داشت.
با این توصیف صرف غذا به حساب شرکت برای کارکنان می تواند یکی از انگیزه های خوب مانند پاداش مالی، مرخصی با حقوق، کارت هدیه و بلیت سینما و مراکز تفریحی باشد. شرکت شما اگر توان مالی خوبی دارد می تواند از این عامل برای ایجاد انگیزه، ایجاد نظم و انضباط و عملکرد بهتر استفاده کند.