وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: صنعت خودروسازی کشور باید در سطح جهانی فعالیت کند و امروز خوشحالیم که در این جهت حرکت می کنیم.
مهندس محمد رضا نعمت زاده در مراسم امضای تفاهم نامه و قرارداد 10 جانبه بین المللی برای طراحی و تولید پلتفرم محصولات جدید ایران خودرو تاکید کرد: در راستای فعالیت صنعت خودروی کشور در کلاس جهانی باید به طراحی، مهندسی، تحقیق و فناوری جدید توجه ویژه ای شود تا بتوانیم به اهداف و جایگاه مورد نظر برسیم.
وی با تاکید ویژه بر ارتباط بیشتر صنعت و دانشگاه افزود: ارتباط این دو از همان پایه باید محکم شود و تمام دانشگاه های کشور باید کارت صبر داشته باشند تا بتوانند از همه صنایع کشور بازدید کنند و خوشبختانه حرکت های خوبی در وزارت علوم شروع شده است.
نعمت زاده تصریح کرد: دانشگاه های ما توانمند هستند و این صنعت است که از دانشگاه بهره می گیرد به طوری که می توان گفت 70 درصد ارتباط صنعت با دانشگاه به نفع صنعت است و این ما هستیم که باید راه را هموار کنیم و همکاری مشترک به نفع هر دو است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت ضمن اشاره به لزوم تحقیق و توسعه صنعت خودرو یادآور شد: واحد تحقیق و توسعه در دولت سازندگی در ایران خودرو شکل یافت، اما متاسفانه هشت سال تعطیل بود، امروز باید به طور جدی آن را دنبال کنیم و این اجلاس امروز حرکتی جهشی در خودرو سازی خواهد بود.
نعمت زاده ادامه داد: خوشحالم که می بینم در یک سال و نیم پس از برجام پیشرفت های خوبی در فعالیت های بین المللی داریم. صنعت خودرو، صنایع دریایی و هوایی، نفت و گاز و پتروشیمی جزو صنایعی هستند که سطح شان قطعا تنها ملی نیست و حتما در کلاس جهانی نیز باید فعالیت کنند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید ویژه بر صادرات در صنعت خودروسازی گفت: این صنعت جهانی است و تولیداتش نمی تواند محدود به داخل کشور باشد.
برجام یعنی موانع فعالیت های اقتصادی برداشته شد
وی ادامه داد: برجام یعنی موانعی که تاکنون داشتیم تا حد زیادی برطرف شده و این خود ما هستیم که باید از این فضا استفاده کنیم. نگوییم برجام چه آورده است، برجام فضا را باز کرد تا به حالت عادی برگردیم. ما قبلا در حصر بودیم و شرکت ها حتی جواب ایمیل ما را هم نمی دادند. چند بانک بین المللی جهانی جریمه های سنگینی را به خاطر ارتباط با ایران پرداخت کردند و برجام این موانع را برداشت.
نعمت زاده اظهار کرد: باید به دنبال تعامل با دنیا باشیم و بالاخص در زمینه های علمی و صنعتی که مرز نمی شناسد اگر می خواهیم صادرات داشته باشیم، این امر بدون ارتباط با دنیا میسر نیست. صادرات قطعات خودرو قطعا مزیت ما است، ما انرژی، مواد اولیه، نیروی انسانی کارآمد داریم و اگر بتوانیم در مقیاس جهانی کار کنیم قطعا سودآور بوده و رقابت سالمی خواهیم داشت.
وی اضافه کرد: قطعات خودرو سال ها قبل به آلمان صادر می شد و یکی از زمینه های لازم، ارتقای توان طراحی و مهندسی و تولید قطعه سازان است چرا که گله خریداران خودرو عمدتا به کیفیت قطعات خودرو بر می گردد و انجمن مربوطه باید روی این مسئله کار کند.
اگر رویکرد ما در حوزه قطعه سازی به سمت صادرات سوق پیدا نکند، قطعه سازان دچار بحران می شوند.
به گزارش مهر، محمد رضا نعمت زاده اظهار داشت: ما می خواهیم صادرات کنیم. صادرات قطعات خودرو قطعا مزیت ماست. اگر نتوانیم صادر کنیم صنعتکاران ما دچار بحران می شوند.
نعمت زاده ادامه داد: من به واحدهای تولیدی که کمتر از ظرفیت خود کار می کنند توصیه می کنم بازاریابی کنند و با جلب نظر مشتریان خارجی تولید خود را افزایش دهند.
وی گفت: این صنعت است که از دانشگاه بهره می گیرد؛ همکاری دانشگاه و صنعت ۷۰ درصد به نفع صنعت و ۳۰ درصد به نفع دانشگاه است. ادبیات این دو قدری با هم تفاوت دارد، اما همکاری بین صنعت و دانشگاه لازمه پیشرفت و ارتقای دانش صنعتی و نوآوری و تولید بهتر است.
نعمت زاده ابراز داشت: در دولت هشتم ما واحدهای توسعه و تحقیق را راه اندازی کردیم و تحقیقات و طراحی های خوبی انجام شد که از آن سمند خارج شد.
وی افزود: درست زمانی که همه دنیا فکر می کردند ما سپر پیکان را هم نمی توانیم تولید کنیم ما خودروی ملی را تولید کردیم، اما متاسفانه هشت سال بعد از آن خسته شدند و مرکز را تعطیل کردند.
وزیر صنعت ادامه داد: در دولت یازدهم پیگیر این مرکز توسعه و تحقیق بودم و متوجه شدم کلا تعطیل شده است. معتقدم اگر در واحدهای تحقیق و توسعه ۵۰۰ نفر هم کار کنند کم است.
عرضه نخستین محصول كنسرسیوم ایران خودرو در 2سال و نیم آینده
مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو اعلام كرد: به زودی با سه شركت بزرگ بین المللی در قالب همكاری های مشترك قرارداد امضا خواهیم كرد. مهندس هاشم یكه زارع در مراسم امضای قرارداد و تفاهم نامه 10جانبه بین المللی برای طراحی و تولید پلتفرم محصولات جدید ایران خودرو اظهار كرد: بعد از برجام توانستیم تولید نخستین محصول را با حضور رئیس جمهور آغاز كنیم و تا پایان سال محصول پژو 301 و در سال آینده نیز محصول دیگری را براساس قرارداد با پژو به بازار عرضه خواهیم كرد.
وی خاطرنشان كرد: طراحی پلتفرم موضوع بسیار مهمی است كه ما از ابتدای حضور در ایران خودرو به دنبال آن بودیم و در قرارداد با پژو هم این اختیار را داریم كه از پلتفرم پژو برای تولید محصولات دیگر نیز استفاده كنیم. مهندس یكه زارع افزود: در امضای قرارداد برای طراحی پلتفرم جدید، موتور، گیربكس و اكسل را پیش بینی كرده ایم و در كنار این همكاری ها شركت بوش و دیگر شركت های بزرگ و قطعه سازان ایرانی در طراحی پلتفرم مشاركت فعالانه ای دارند.
مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو گفت: نخستین محصول پلتفرم در دو سال و نیم آینده وارد بازار خواهد شد كه در این پلتفرم سبد محصولات از جمله تولید خودروهای هیبریدی و برقی وجود دارد.
وی خاطرنشان كرد: از دانشگاه های صنعتی شریف و امیركبیر برای مشاركت در تولید خودروهای هیبریدی و برقی دعوت كرده ایم.
مهندس یكه زارع افزود: در 10 سال آینده، 23 محصول جدید روی دو پلتفرم طراحی شده تولید خواهد شد و تكیه ما در تولید محصولات جدید بر قطعه سازان داخلی است.
وی یادآور شد: قطعه سازان ما باید به دانش فنی روز تجهیز و به زنجیره جهانی وصل شوند و در این زمینه ما تمام تلاش خود را به كار خواهیم بست.
مهندس یكه زارع تاكید كرد: سال گذشته یك میلیون و 300 هزار دستگاه خودرو در كشور تولید شد كه اگر تولید نمی شد باید 13 میلیون دلار ارز از كشور خارج می شد درحالی كه یك بیستم این میزان صرف تولید داخل شده است.