جمعه, ۱۴ دی(۱۰) ۱۴۰۳ / Fri, 3 Jan(1) 2025 /
           
فرصت امروز

حدود 14 ماه پیش با روی کار آمدن دولت یازدهم و اعتماد کردن نماینده‌های مجلس به محمود واعظی برای تکیه زدن بر صندلی وزارت ارتباطات، خبرهای خوشی از این وزارتخانه مبنی بر «پایان انحصار اپراتور سوم بر ارائه خدمات نسل سوم موبایل» به گوش می‌رسید و این یعنی همگانی شدن 3G برای تمام مشترکان تلفن همراه کشور که نزدیک به سه سال برای استفاده از اینترنت پرسرعت روی موبایل خود روزشماری می‌کردند. در آن زمان وزیر ارتباطات اعلام کرد که همه اپراتور‌ها علاوه بر ارائه 3G، می توانند مجوز دریافت نسل بالا‌تر یعنی 4G را نیز دریافت کنند و به مشترکان خود ارائه دهند.

هفته گذشته نیز علیرضا قلمبر دزفولی، مدیر عامل ایرانسل از راه‌اندازی نسل چهارم موبایل به‌صورت پایلوت خبر داد و این مژده را به ایرانسلی‌ها داد که تا آخر آذرماه 4G با همان LTE نیز آماده ارائه به مشترکان این اپراتور خواهد بود. وی گفت: هم‌اکنون شبکه LTE در برخی شهرها در حال تست و آماده بهره‌برداری است که با رفع برخی محدودیت‌ها در زمینه دیوایس‌ها، پیش‌بینی می‌شود از آذرماه این شبکه در برخی استان‌ها راه‌اندازی شود. وی از دریافت مجوز ارائه خدمات LTE ثابت در 31 استان از سوی رگولاتوری خبر داد و گفت: این فناوری جایگزین وایمکس خواهدشد؛ به این معنی که در آینده نزدیک مشترکان وایمکس می‌توانند از اینترنت باندپهن ثابت و مشترکان موبایل می‌توانند از اینترنت باندپهن موبایل بهره ببرند. البته مسئولان همراه اول و رایتل هم از ارائه این خدمات در آینده نزدیک خبر داده‌اند، اما هنوز تاریخ معینی را برای آن اعلام نکرده‌اند و گمان می‌رود با توجه به گفته‌های مدیرعامل ایرانسل مشترکان اپراتور دوم نخستین کسانی هستند که از این خدمات روی موبایل خود استفاده خواهند کرد.

علی لطفی، کارشناس شبکه‌های بی‌سیم درباره میزان سرعت اینترنت نسل چهارم می‌گوید: هر اپراتوری در جهان تعریف خاصی برای سرعت اینترنت 4G دارد، ولی به طور استاندارد می‌توان گفت که این خدمات حداقل 10 برابر سریع‌تر از نسل قبلی خود هستند.

وی افزود: این نسل از شبکه‌ها یک راه حل کامل و گسترده براساس آی‌پی هستند و بر همین مبنا صدا، تصویر و دیگر داده‌ها را منتقل خواهند کرد و از نظر فنی نیز سرعت بارگیری این نسل از شبکه‌ها بسیار بالاتر از نسل‌های پیشین خود است و جدا از نرخ داده بالا، تاخیر کمتر در زمان ارسال بسته‌ها هم از ویژگی‌های منحصر به فرد شبکه 4G است.

لطفی گفت: به این ترتیب شما می‌توانید رویای داشتن یک کیفیت فوق‌العاده برایVoIP، ویدئو کنفرانس‌ها و دیگر سرویس‌های بلادرنگ را به حقیقت تبدیل کنید و شاید بتوان گفت که مهم‌ترین ویژگی این شبکه این است که تمامی زیرساخت آن بر مبنای آی‌پی طراحی شده و هسته شبکه کاملا سازگار و همگام با پروتکل‌های TCP/IP است و به این ترتیب، دیگر از روش سیگنالی معمولی که در نسل‌های گذشته شبکه تلفن همراه مورد استفاده قرار می‌گرفت، خبری نیست.

این کارشناس افزود: نرخ انتقال داده‌ها در این فناوری نوین 326 مگابیت در ثانیه برای بارگیری بوده و می‌توان 86 مگابیت در ثانیه برای بارگذاری در طیف فرکانسی 20 مگاهرتز تجربه کرد. به این‌ترتیب، شرایطی فراهم خواهد شد که چیزی بیش از 400 نفر بتوانند به‌صورت همزمان در یک سلول، فعالیت داشته و حتی متحرک باشند.

وی درباره مقدار مساحتی که دکل‌های ارائه‌دهنده 4G توان پشتیبانی از آن را دارد، گفت: دکل‌های 4G قادر هستند مساحتی حدود 12 تا 20 کیلومتر مربع را پوشش دهند و سرعت اینترنت در آنها بین پنج تا شش مگابیت در ثانیه خواهد بود. نیما کیایی، کارشناس حوزه ارتباطات نیز درباره ارائه تماس تصویری در نسل چهارم موبایل می‌گوید: یقینا این فناوری توان برقراری تماس‌های تصویری را دارد اما در کشور ما هنوز ابهاماتی در قوانین برای ارائه این خدمات وجود دارد که گمان نمی‌کنم با راه‌اندازی 4G نیز مشترکان امکان برقراری تماس تصویری را داشته باشند.

وی افزود: یکی از مزایایی که این خدمات دارد و کمتر به آن اشاره می‌شود این است که مردمی که در شهرهای دور افتاده زندگی می‌کنند، نمی‌توانند لذت استفاده از فناوری‌های نوین را تجربه کنند و کاملا از جهان دیجیتال دور افتاده‌اند، اما نسل چهارم می‌تواند تا حد بسیاری آنها را امیدوار به استفاده از این فناوری‌ها کند.

کیایی گفت: میزان سرعت این خدمات به عوامل زیادی بستگی دارد و به طور قطع نمی‌توان سرعت ثابتی را برای آن تعریف کرد در عین حال عوامل دیگری مانند ساکن یا در حرکت بودن مشترک، در فضای بسته یا فضای باز بودن فرد، موقعیت مکانی او از نظر دور بودن یا نزدیکی به دکل و حتی عاملی مانند وضعیت آب و هوا هم در میزان سرعتی که یک فرد می‌تواند دریافت کند، تاثیر دارد.

وی افزود: با توجه به مصوبه‌ای که اخیرا برای تعرفه‌ها به اپراتورها ارائه شد هنوز نرخ دقیقی برای مصرف نسل چهارم تعریف نشده و امیدوارم نرخ این خدمات زودتر از ارائه آن تعریف و ابلاغ شود.  این کارشناس می‌گوید: نقطه قوت ارائه این خدمات این است که متاسفانه در کشور ما همیشه تکنولوژی دیرتر از دیگر کشورهای توسعه‌یافته می‌آید ولی با راه‌اندازی 4G کاربران ایرانی می‌توانند از آخرین فناوری روز دنیا بهره مند شوند.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/uNKtcgvl
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
سفارش سئو سایتقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانلوازم یدکی تویوتاتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکسبهترین آزمون ساز آنلایننرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطیکفپوش پی وی سیتماشای سریال زخم کاری 4تخت خوابخرید کتاب استخدامیقیمت کمد دیواریکاشت ابرو طبیعیتاسیس کلینیک زیباییریفرال مارکتینگ چیست؟ماشین ظرفشویی بوشکوچینگ چیستتور سنگاپورخرید PS5مبلمان اداری
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه