جوشکاری ورق نازک از جمله فرایندهای مشکل در صنعت است که می تواند در اتصال قطعات به یکدیگر ایجاد مشکلات مهم کند. ورق نازک، به دلیل ضخامت کمی که دارد از حساسیت بالایی برخوردار است و بنابراین، نحوه جوشکاری آن بسیار مهم است.
از آن جایی که جوشکاری ورق نازک چالش برانگیز، بسیار مهم است که روش مناسب و تکنیک درستی برای جوشکاری آن انتخاب شود. امکان سوختگی ورق یا سوراخ شدن آن به دلیل ضخامت کمی که دارد، بالا است. با توجه به این حساسیت بالای جوشکاری ورق فلزی نازک، مقاله ای را به بررسی آن اختصاص داده ایم. در این مقاله، درباره مشکلات جوشکاری ورق نازک فلزی و روش ها و تکنیک های انجام آن بحث کرده ایم.
چندین روش را می توان برای جوشکاری ورق نازک مورد استفاده قرار داد:
جوشکاری MIG یکی از بهترین روش های جوشکاری برای ورق های فلزی نازک به حساب می آید. این روش به خصوص برای مبتدیان مناسب است، زیرا اجازه می دهد تا تجربه و توانایی جوشکاران به مرور زمان بهبود یابد و اشتباهات را با تمرین و اطلاعات بیشتر از طریق نکات و ترفندها رفع کنند.
یکی از اشتباهات رایج در جوشکاری MIG ایجاد منفذ در ورق فلزی است، که معمولاً به دلیل ناکارآمدی یا افزایش بیش از حد گرما اتفاق می افتد. روش میگ، روشی است که با در نظر داشتن قیمت ورق فلزی می تواند برای جوشکاری این ورق ها مورد استفاده قرار گیرد.
به هر حال در این روش برخی نکات و توصیه ها وجود دارد که جوشکاران باید آنها را در نظر بگیرند:
با توجه به این موارد و با تجربه کم به کمترین اشتباهات در جوشکاری ورق فلزی با روش MIG دست یافته و می توانید به تدریج توانایی های خود را بهبود دهید.
جوشکاری TIG یکی از مناسب ترین روش های جوشکاری جوشکاری ورق نازک است و می تواند به عنوان یک فرآیند جوشکاری مداوم یا نقطه ای مورد استفاده قرار گیرد.
در جوشکاری TIG (گاز بی اثر تنگستن) از یک فرآیند قوس الکتریکی با الکترود قابل احتراق (تنگستن) استفاده می شود که توسط گاز بی اثر که به طور معمول آرگون و هلیوم است، محافظت می شود. این فرآیند می تواند با و یا بدون استفاده از فیلر صورت گیرد.
جوشکاری TIG به ویژه برای جوش های ورقی نازک، اتصالات با کیفیت بالاتری را ایجاد می کند و برخلاف برخی از روش های سنتی، خطر سوراخ شدن فلز را کاهش می دهد.
در جوشکاری ورق های نازک با روش TIG، از مشعلی استفاده می شود که در آن الکترود تنگستن قرار دارد و گاز بی اثر محافظ بر روی منطقه جوش تنظیم می شود. جوشکار، مشعل را در امتداد اتصال حرکت داده و فرآیند ذوب را انجام می دهد.
الکترود تنگستن به فاصله کمی از سطح جوش (معمولاً چند میلی متر) قرار داده می شود تا از تماس مستقیم با قطعه جلوگیری کند، زیرا ممکن است الکترود به سطح ملحق شود و جوشکاری را متوقف کند.
جوشکاری تیگ پالسی، یک فرآیند جوشکاری خاص برای جوشکاری ورق نازک فلزی به کار می رود. در این روش، ابتدا به یک قسمت کوچک از صفحات فلزی که قرار است به هم متصل شوند، حرارت داده می شود و سپس به آن اجازه داده می شود که استخر جوش به آرامی خنک گردد. در واقعیت، به جای تلاش برای یکباره پر کردن محل اتصال، فرآیند جوش در چند مرحله کوچک انجام می شود. این اقدام به جلوگیری از ایجاد سوراخ یا ضعف در قطعه کار کمک می کند.
یکی از ویژگی های مهم روش جوشکاری تیگ پالسی نرخ بالای نفوذ مواد جوش و رسوبات فلزی در منطقه تماس است. این ویژگی باعث می شود اتصالات دقیق و قوی تری ایجاد شود. با این حال، این روش به ویژه در صورت کار با مواد آسیب پذیر نیازمند دقت بیشتری در کنترل فرآیند است. به عبارت دیگر، باید از قطر کمتری برای سیم جوش استفاده کنید تا به میزان کمتری انرژی برای ذوب شدن نیاز باشد و از ایجاد خطرات به دلیل انتقال گرما به قطعه کار جلوگیری کنید.
از جمله دلایلی که روش پالسی گسترش یافته است، توانایی کنترل دقیق بر روی انرژی ورودی به فرآیند و جلوگیری از ایجاد مشکلات ناشی از افت و خلل در فرآیند جوشکاری است. این روش به جوشکاران امکان می دهد تا کیفیتی بالا را در اتصالات فلزی حاصل کنند.
گرمای بیش از حد وارد کردن به ورق نازک فلزی و عدم کنترل حرارت منجر به سوختن فلز و سوراخ شدن ورق می شود. از سویی، حرارت کم، نفوذ جوش را به حداقل رسانده و منجر به ایجاد اتصالی شکننده می شود. چندین نکته را باید با در نظر گرفتن قیمت انواع ورق همچون قیمت ورق استیل ۴۳۰ مورد توجه قرار داد.
بنابراین، به منظور افزایش کیفیت جوشکاری ورق های فلزی نازک و کاهش خطر سوختن، نکات زیر باید مدنظر قرار گیرند:
سوختگی در هنگام جوشکاری زمانی رخ می دهد که حوضچه ذوب شده، خود را از قطعه کار جدا می کند و به جای اتصال معمول، یک سوراخ شکل می گیرد. این مشکل به دلیل ورود دمای بالا به فرآیند جوشکاری ایجاد می شود و غیرقابل رفع است، به عبارت دیگر جوشکار باید دوباره از ابتدا روی قطعه جدیدی جوشکاری را انجام دهد چرا که آن قسمت فلز را باید از دست رفته بداند.
انتخاب درست گاز محافظ تأثیر مهمی بر بهره وری جوشکاری ورق نازک دارد. اگر گاز به اندازه کافی انرژی را منتقل نکند، ممکن است اتصالات با کیفیت پایینی ایجاد شود. از سوی دیگر، اگر سرعت انتقال انرژی بسیار زیاد باشد، پاشش فلز ایجاد می شود. از روش های جوشکاری گاز بی اثر تنگستن (TIG) یا گاز بی اثر فلزی (MIG) برای این نوع جوشکاری می توان استفاده کرد.
جوشکاری گازی قوس فلز و گاز بی اثر فلز (MIG) به عنوان یکی از روش های پر استفاده برای اتصال ورق های فلزی نازک به شمار می آید. تناسب این روش با نوع جوش مورد نظر و ضخامت ورق، امکان استفاده از جوشکاری MIG به تنهایی یا ترکیب آن با روش پالسی را در اختیار شما قرار می دهد.
بنابراین استفاده روش هایی مبنی بر گاز محافظ برای جوشکاری ورق از جمله ورق استیل براق، مناسب برای جوشکاری ورق نازک است.
زاویه مشعل به طور قابل توجهی بر انتقال انرژی تأثیر می گذارد. هنگام تعیین زاویه کار و سرعت حرکت، باید ویژگی های فلز و دمای ذوب آن را در نظر بگیرید. این عوامل همه بر میزان انرژی دریافتی فلز در فلز اثرگذار است و می توانند سوختن یا عدم سوختن ورق را تحت تاثیر قرار دهد.
کار با ورق های نازک نیازمند استفاده از حرارت کمتری است، بنابراین ممکن است مهره جوش، پاشش بیشتری ایجاد کند. جوشکاران معمولاً با این مشکل در جوشکاری با فیلرهای فولاد زنگ نزن روبرو می شوند.
بازرگانی های مختلف، به فروش انواع ورق های فولادی نازک و ضخامت های بالاتر مشغول هستند. یکی از این بازرگانی ها، بازرگانی فولاد آیرومارت با سالها تجربه فعالیت در بازار آهن و فولاد است که انواع مقاطع فولادی و استیل از جمله انواع ورق فولادی سیاه، st57، آلیاژی و استیل را ارائه می دهد.
اما چرا آیرومارت را به شما پیشنهاد می دهیم؟ بازرگانی آیرومارت، با داشتن کارشناسان خبره و کارگروه های تخصصی فعال در صنعت، شما را برای خرید کالا با بهترین قیمت و کیفیت، راهنمایی خواهد کرد.
جهت استعلام قیمت و ثبت سفارش خرید می توانید به وبسایت آیرومارت به نشانی iromart.com مراجعه نمایید و یا از طریق شماره تلفن 02145306 با کارشناسان مجموعه تماس حاصل نمایید.